Nasveti in napotki ter povpraševanja...

eagle21
Nov uporabnik

Centralno zaklepanje

Napisal/-a eagle21 Po maj 11, 2009 12:02 pm

Pozravljeni!
Mene pa neki zanima, pred časom sem kupil centralno zaklepanje,
(http://www.bolha.com/oglas3428499/dalji ... ljiv-kljuc)
pa me zanima to ali se še komu dogaja to da se surovec premika tam kjer je prošraufan z dvema vijakoma iz vsake strani. Kako bi lahko to naredil da bi bil dobro pritrjen.
Pa še druga stvar, kaj je lahko narobe da mi daljinec lovi samo cca. 2-3m.
Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a HB_Honda_VTI Po maj 11, 2009 3:57 pm

Verjetno nisi dobr navodil preprau kje naj bo postavljen reciever. Pa preveri baterije v ključu..... ok?

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Re: Centralno zaklepanje

Napisal/-a HB_Honda_VTI Po maj 11, 2009 4:01 pm

eagle21 je napisal/-a:Pozravljeni!
Mene pa neki zanima, pred časom sem kupil centralno zaklepanje,
(http://www.bolha.com/oglas3428499/dalji ... ljiv-kljuc)
pa me zanima to ali se še komu dogaja to da se surovec premika tam kjer je prošraufan z dvema vijakoma iz vsake strani. Kako bi lahko to naredil da bi bil dobro pritrjen.
Pa še druga stvar, kaj je lahko narobe da mi daljinec lovi samo cca. 2-3m.
Hvala za odgovore.

pa javi pol ko narediš to... če je boljše kaj... ker si mislim tud od giordiona zaklepanje kupit.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po maj 11, 2009 4:20 pm

Tist z vijakom se je dogajal tud meni......enostavno daš not bolj debel vijak in dobro zategneš. :)
Za lovljenje pa je lahko kriva baterija (men je držala slabo leto) , če ti pa že skoz tako slabo lovi pol bo pa nekaj s postavitvijo antene ali pa kaka napaka v daljincu/sprejemniku.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI Po maj 11, 2009 5:17 pm

lisko je napisal/-a:Tist z vijakom se je dogajal tud meni......enostavno daš not bolj debel vijak in dobro zategneš. :)
Za lovljenje pa je lahko kriva baterija (men je držala slabo leto) , če ti pa že skoz tako slabo lovi pol bo pa nekaj s postavitvijo antene ali pa kaka napaka v daljincu/sprejemniku.

Se to držalo za ključ da dobit kje drugje kot pri prodajalcu? Če maš recimo hondo bo verjetno drugačen vstavek kot pri VWju, ane?

hvala

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po maj 11, 2009 5:27 pm

HB_Honda_VTI je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Tist z vijakom se je dogajal tud meni......enostavno daš not bolj debel vijak in dobro zategneš. :)

Se to držalo za ključ da dobit kje drugje kot pri prodajalcu? Če maš recimo hondo bo verjetno drugačen vstavek kot pri VWju, ane?

hvala

Kako držalo maš to v mislih? Držalo je v bistvu daljinec (v kompletu) in ni važno al je honda al renault al moped al skuter.....ključ je ključ. Sej v kompletu dobiš dva surovca iz katerga potem ključavničar nardi ključ po tvojem ključu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI Po maj 11, 2009 5:36 pm

lisko je napisal/-a:
HB_Honda_VTI je napisal/-a:

hvala

Kako držalo maš to v mislih? Držalo je v bistvu daljinec (v kompletu) in ni važno al je honda al renault al moped al skuter.....ključ je ključ. Sej v kompletu dobiš dva surovca iz katerga potem ključavničar nardi ključ po tvojem ključu.

Torej z surovca lahko ključavničar naredi tako da bo tud šlo not? Tak da ni treba komplicirat pa nič? Koliko pa stane pri ključavničarju ključ pa vgradnja v tak ključ?

Hvala

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po maj 11, 2009 6:09 pm

Kolko jaz vem mora surov ključ ustrezat tvojemu orginalnemu. Ne moreš vzet VW surovca pa ga preoblikovat, da bo delal za katero drugo znamko, ki ima ključ s čisto drugimi merami. Iz tega razloga za določene znamke lahko kupiš dokupiš surov ključ.

Tu je ralozoženo par stvari:

http://www.giordon.si/keys.html

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po maj 11, 2009 6:21 pm

lizard je napisal/-a:Kolko jaz vem mora surov ključ ustrezat tvojemu orginalnemu. Ne moreš vzet VW surovca pa ga preoblikovat, da bo delal za katero drugo znamko, ki ima ključ s čisto drugimi merami. Iz tega razloga za določene znamke lahko kupiš dokupiš surov ključ.

Tu je ralozoženo par stvari:

http://www.giordon.si/keys.html

Verjam da vsak ključavničar to ve......treba je pač malo stopit tud iz virtualnega sveta in malo povprašat. ;)
Slika

eagle21
Nov uporabnik

Napisal/-a eagle21 Sr maj 13, 2009 11:28 am

Zanima me ko ste rekli da namesto majhnega šraufka daj večjega, kok je zdej to večji, da ne zdlomim vsatka (ključa), nove baterije pa niso pomagale.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr maj 13, 2009 3:16 pm

eagle21 je napisal/-a:Zanima me ko ste rekli da namesto majhnega šraufka daj večjega, kok je zdej to večji, da ne zdlomim vsatka (ključa), nove baterije pa niso pomagale.

Vedno nekaj novega.....M14 daj not :D

Jah pač malo večjega.....kaj naj ti rečem lih toliko pač da bo šel malo bolj na trdo not kot pa ta, ki je sedaj. Verjetno pa imaš malo občutka koliko večjega lahko daš , da ne bi kaj polomil.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov