Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Če maj 14, 2009 6:07 pm

Samo res pretiravate........tak so meni tudi pravli....pa sem šou na koncu res k mehaniku....plačal 80€ ....če nebi zraven stal in mu pravill pri gewindah kaj kam gre jih tri dni nebi vkup sestavil.......pravtako ko je staro fedro stisnil ga je fedra skoraj zadela....ker je ni lepo namestil na tisti šraubštok......pa še malo mi je popraskal gewinde........

tak da nikoli več k mehaniku....raje sam pa brez škode na vgrajenem delu....pa še pedantneje in manj zmeden bom dal nazaj skupaj....

ahm pa še na zadnji premi bi jih na silo noter rival če mu nebi povedal da so tiste plastike zato da se lepo da zataknit...... :lol: :lol: :lol: (zadnje sem prej že enekrat imel veni....samo jih nisem rabil stiskat)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če maj 14, 2009 6:13 pm

Definitvno najenostavnejši posopek: Pripelješ-plačaš-odpelješ :lol:

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Če maj 14, 2009 6:40 pm

Evo superca fantje. :D Sem si pogledal tistele videote ki jih je primoz68 nalimal in moram reči da je vseskupaj mnogo lažje kot sem si predstavljal. Edino kar sem še ugotovil je, da moram nekje dobit ti dve sponi za feder stisnit. Kje pa bi to dobil v avto štacuni mogoče ? Pa več kot 50€ sigurno ne prideta, tolk al pa še več mi bo pa mehnik vzel če mu peljem. Če imate še kako idejo kako to orodje doma naredit za feder stisnit bi tudi bilo fajn. :)
Pa zdej bom verjetno menjal še zadnja amortizerja, kar je še lažje, ker amortizer ni v fedru.
Zadnjič spremenil fiatpowered, dne Če maj 14, 2009 6:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Če maj 14, 2009 6:41 pm

mihaing je napisal/-a:Definitvno najenostavnejši posopek: Pripelješ-plačaš-odpelješ :lol:

to pa itak 8)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 14, 2009 6:42 pm

mihaing je napisal/-a:Definitvno najenostavnejši posopek: Pripelješ-plačaš-odpelješ :lol:

Veš kak jaz pravim......A punco tud drugemo pelješ zvečer?:D

Res je , da je postopek kr malo zahrbten sploh če to delaš sam in prvič. Previdnost ni nikoli odveč. Sam pa sem odvil že mnogo feder na "slepo " tko da se lepo raztrešči kar po dvorišču. Če se pametno spraviš poleg nima kaj bit......sam lih ne smeš mislit da boš lahk fedro kr držal v roki.
Jaz potem za stiskanje uporabim kr domačo stiskalnico. Ko fedr dovolj stisnem jo prevežem z močnimi jeklenimi žicami. Nato fedro lepo previdno nastaviš na amortizer pritegneš matico zgoraj in popustiš žice.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če maj 14, 2009 6:49 pm

lisko je napisal/-a:

Veš kak jaz pravim......A punco tud drugemo pelješ zvečer?:D

Res je , da je postopek kr malo zahrbten sploh če to delaš sam in prvič. Previdnost ni nikoli odveč. Sam pa sem odvil že mnogo feder na "slepo " tko da se lepo raztrešči kar po dvorišču. Če se pametno spraviš poleg nima kaj bit......sam lih ne smeš mislit da boš lahk fedro kr držal v roki.
Jaz potem za stiskanje uporabim kr domačo stiskalnico. Ko fedr dovolj stisnem jo prevežem z močnimi jeklenimi žicami. Nato fedro lepo previdno nastaviš na amortizer pritegneš matico zgoraj in popustiš žice.

Ne pri ženskah je pr meni tako: pridem-plačam-odidem :lol:

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Pe maj 15, 2009 12:08 pm

študiram da bi tole
http://www.unior.si/cgi-bin/cms.cgi?doc=10202&prod=87004&sid=6xXQK7vS7plWcjOO
od unior-a nabavil, ampak samo če ni več kot 100€, drugače pa povejte če se kje dobi kako kitajska verijanta(bauhaus or smthing) tega snemalca fedrov, pa še vedno čakam da kdo da kako dobor idejo kako doma naredit to orodje, imam močne cvinge doma.

El garco
Nov uporabnik

Napisal/-a El garco Pe maj 15, 2009 1:35 pm

Drugace poznam primer enga, ki je sam menjal fedre pa je v glavo dobil. Ni blo lepo

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe maj 15, 2009 2:20 pm

El garco je napisal/-a:Drugace poznam primer enga, ki je sam menjal fedre pa je v glavo dobil. Ni blo lepo

Jebatga, se zgodijo tudi pizdarije. Enkrat na xxxx primerov se pač kej zgodi, in najverjetneje zaradi nepazljivosti in nevem še česa. (ne leti sam nate, ti si pač najbližji za citirat :P ) Kar pa nikakor ne pomeni, da naj se človk "ne bi smel" spravit kej takega naredit. Namesto da mu čimbolj pomagate, da se mu kej ne pripeti, mu greste govorit kaj se je zgodilo sosedu na vasi. Na koncu človk popizdi, gre to delat brez pravih nasvetov, in dobi fedro v glavo. :!:
Tud mal heca vmes, sam pomoje me razumete, kaj hočm povedat. Js sm pri 14ih naredu top na smodnik iz petard, in skor luknjo naredu u karjolo...in top je bil iz bukovega polena. In sm še živ. Don't try it at home my ass. :)

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Pe maj 15, 2009 2:22 pm

Naj uganem zakaj ga je v glavo dobil. Verjeto je počepnil, postavil amorizer(na katerem je še bil feder katerega pa ni stisnil predhodno) po konci in začel odšraufavat zgornjo tavelko matico, ki feder tiši skupaj, ko jo je odšraufal do konca, mu je verjetno matica s fedrom vred v glavo zletela. Js tega ne bom naredil, moram pa reči, da tudi jaz do včeraj predno se nisem mal pozanimal, nisem vedel, da je feder še vedno precej stisnjen tudi, ko je amortizer do konca razvlečen.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe maj 15, 2009 2:59 pm

fiatpowered je napisal/-a:Naj uganem zakaj ga je v glavo dobil. Verjeto je počepnil, postavil amorizer(na katerem je še bil feder katerega pa ni stisnil predhodno) po konci in začel odšraufavat zgornjo tavelko matico, ki feder tiši skupaj, ko jo je odšraufal do konca, mu je verjetno matica s fedrom vred v glavo zletela. Js tega ne bom naredil, moram pa reči, da tudi jaz do včeraj predno se nisem mal pozanimal, nisem vedel, da je feder še vedno precej stisnjen tudi, ko je amortizer do konca razvlečen.

Sej drugače ne bi bilo nevarno:) Lih to da je feder še vedno stisjen je nevarno. KAj druga so športne vzmeti(nekateri primeri) ......recimo pri R5 so apexi toliko krajši , da jih ne rabiš stisnit ko jih daš na amortizer.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov