Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

tesnilo glave fist uno

Napisal/-a xalfist Če dec 11, 2008 11:00 pm

nekaj me zanima meni je šlo tesnilo glave na fiat uno 1.1 , ko sem se pripelo domov je začel malo trokirat pa sem eno svečko ven vzel pa bla cela mokra druge so ble suhe tak da je vrjetno pri tisti svečki spustlo, pa malo je začel belo kadit tak da vrjetno malo spušča, pa me zanima al je treba dat pobrusit glavo al ne, al je treba glavo dat pobrusti samo če se ti pregreje avto?

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Če dec 11, 2008 11:11 pm

Če ti je res šlo tesnilo glave potem je najverjetneje treba tudi brusit glavo saj se tesnilo rado zapeče na glavo.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Če dec 11, 2008 11:13 pm

Gavo vedno daj brusit ker nikoli ne veš kako je stanje!
Make my day

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 11, 2008 11:19 pm

Eni jo dajo brusit, drugi ne. Jaz sem na Škodi menjal 2x in 1x na Alfi pa sem jo samo z finim brusnim papirjem malo zbrusil, da se ne vidijo sledi od tesnila in bilo je use OK.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe dec 12, 2008 12:00 am

ja druge skoraj ne more bit kot tesnilo glave ker je začel belo kadit pa vode je vedno manj not pa svečka je bla mokra od vode, ali je mogoče lahko še kaj drugega?

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Pe dec 12, 2008 12:48 am

xalfist je napisal/-a:ja druge skoraj ne more bit kot tesnilo glave ker je začel belo kadit pa vode je vedno manj not pa svečka je bla mokra od vode, ali je mogoče lahko še kaj drugega?

Je pod avtom lužica vode? Vodna pumpa mogoče. Če imaš pa olje v hladilni tekočini in/ali gorčici podobno zadevo pod pokrovčkom za olje potem je pa sigurno tesnilo glave.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe dec 12, 2008 2:31 pm

ne vodna punpa je bla menjana pred mesecom dni pa termostat, no takrat se mi je avto ene prak krat pregrel , vrjetno to vzrok da zaj dihtunga spustla.

danif
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a danif Pe dec 12, 2008 3:10 pm

Hay!
Če se ti je avto nekajkrat pregrel in ti kadi belo je ziher nekaj narobe. možnosti sta dve ali ti je počila glava(težko videt razen pregled z rengenom) ali pa je res spustila dihtunga kar boš vido ko boš snel glavo. Seveda pa se vidi na dihtungi če je kje spustila taka boš takoj videl če je dihtunga ali pa počila glava kar pa ne pomeni da ni možno oboje kar je tudi možno. Am kar se pa tiče brušenje glave pa je itak potrebno če želiš avto še nekaj časa vozit ker je ziher od pregretja zvila .
LP Danijel
Fiat Bravo 1.9td

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe dec 12, 2008 3:19 pm

no pregrel se mi je mogoče 2x samo se nisem vozo ampak takoj ostavo tako da kazalec temperature ni bil v rdečem pa da bi se vozo. belo mi je samo zaj začelo kdait ko sem domov prišo pol se nisem več vozo, prej ni belo kadil.

t0maz
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

dihtnga na roverju

Napisal/-a t0maz Ne dec 14, 2008 6:08 pm

Imam rover 45in je iz masine steku vs olje v hladilnik, moram zamenjat dihtngo na glavi in vas prosim ce mate od kaksnega mojstra stevilko ki bi zrihtol to, pa da so cene v mejah normale, lohk tut na crno, sam da se zrihta! nej bo pa iz ljubljane, hvala:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: dihtnga na roverju

Napisal/-a Fan Ne dec 14, 2008 6:24 pm

t0maz je napisal/-a:Imam rover 45in je iz masine steku vs olje v hladilnik, moram zamenjat dihtngo na glavi in vas prosim ce mate od kaksnega mojstra stevilko ki bi zrihtol to, pa da so cene v mejah normale, lohk tut na crno, sam da se zrihta! nej bo pa iz ljubljane, hvala:

Pozdravljeni

Ta poseg pa ne bo cenovno ugoden, ker je potrebno pri vašem vozilu uporabiti 80% originalnih delov, če hočete potem imeti mir.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

piskotka
Nov uporabnik

Napisal/-a piskotka Po maj 18, 2009 9:46 pm

Pozdravljeni!

Imam puntota 2001 1.2 mašino. Imela sem ga na rednem servisu na 70.000km in ko sem dobila avto nazaj je začelo nekaj brbotati v mašini, kot da bi se pretakala tekočina. Sliši se pa predvsem na sovoznikovi strani. Pogledala sem kako je s hladilno tekočino in oljem. Vse v normalnem stanju vendar je bilo obeh tekočin preveč nad max. Ok kot vsak normalen člouk se odpeljem nazaj do serviserja in mi tip pravi da je šla dihtunga na glavi pa vrjetno bo treba še termostat menjat, skupaj nekje 250e.... :? To je ocenil na podlagi tega ko je ventilček za vodo odpru je zaradi pritiska špricnla vn (avto je bil segret)Avto se mi ne pregreva, temperatura je čisto normalna, ne kadi mi belo, vozi se normalno, na olju ni opaziti pene.
No sedaj po nekje 3eh tednih od servisa sem opazila da mi je nekam veliko vode požrlo (po cca. 700 km prevoženih) , saj je bila pod minimum in v mašini še vedno na veliko brbota kot da bi imela potoček v avtu :lol: Olje je normalno.
A je res šla dihtunga?

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Po maj 18, 2009 10:01 pm

Če ti zmanjkuje vode potem sta lahko samo dve varianti, nekej pušča ali pa je šlo tesnilo glave vsaj to mi pride na misel,a mpak sodeč po opisu, ki si ga opisala je sigurno šlo tesnilo glave.
Bo treba to čimprej zamenjat, posledice so lahko kar hude (glava).
OFF: Imel sem dva taka primera na drugih dveh avtih pri enmu se je po odprtju posode za vodo naredil vulkanček, pri drugemu pa je šlo samo v 30 km 1 litr-tesnilo poplnoma zanič.

Uporabniški avatar
bishop
Novinec

Kraj: Vodice

Napisal/-a bishop To maj 19, 2009 2:51 am

Punto l.2001 ima problem z tesnilom glave mot.(poznam 4 ljudi, ki so morali menjat). Lahko pa da je samo sistem za prezračit(sam pol ne bi vode zmanjkovalo).
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED ME!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov