Nasveti in napotki ter povpraševanja...

carchek
Nov uporabnik

Fiat Punto 95 letnik 1.2 - odpoved menjalnika

Napisal/-a carchek To maj 19, 2009 10:59 pm

Pozdravljeni!
imam kar velik problem!
Pred enim tednom, sem šel menjat gume, nato pa mi je včeraj začelo rožljati v avtu - ko sem speljeval, je bilo, kot da bi blokiralo gume, in ružilo po bremzah, ko sem volan obrnil v levo.
Nato sem poklical kolega kaj bi to bilo in skupaj sva opravila test! Nisva ugotovila vzroka le tega!Ko sem ga hotel odplejati domov, pa se mi je zgodil, da avto ni speljal, pa čeprav je bil v prvi prestavi (kot da bi bil v leru)...probal sem z ostalimi prestavami, in isto ni delovalo. nato sem dal v vzratno prestavo kjer je delalo, a je tudi to danes šlo h vragu!
Prestavljam lahko (se ne zatika), to se pravi ni sklopka. je pa res da zadnje 14 dni mi je avto doskrat crknil pri speljevanju, kar doda sum na sklopko.
Sumim sklopko ali pa menjalnik. Ima kdo idejo, kaj bi to bilo?
lp

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby To maj 19, 2009 11:07 pm

Ali je menjalnik postal kaj lažji? Poglej če se ni kakšna "palčka" iztaknila, ki stabilizira ročko menjalnika, da pade v pravo prestavo. Morda ti je 14 dni namesto v prvo metalo v tretjo..sedaj pa niti to ne več..
Sicer ne vem če je kaj takega pri puntotih, samo imel sem podoben problem.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Re: Fiat Punto 95 letnik 1.2 - odpoved menjalnika

Napisal/-a im nobody To maj 19, 2009 11:10 pm

carchek je napisal/-a:Pozdravljeni!
imam kar velik problem!
Pred enim tednom, sem šel menjat gume, nato pa mi je včeraj začelo rožljati v avtu - ko sem speljeval, je bilo, kot da bi blokiralo gume, in ružilo po bremzah, ko sem volan obrnil v levo.
Nato sem poklical kolega kaj bi to bilo in skupaj sva opravila test! Nisva ugotovila vzroka le tega!Ko sem ga hotel odplejati domov, pa se mi je zgodil, da avto ni speljal, pa čeprav je bil v prvi prestavi (kot da bi bil v leru)...probal sem z ostalimi prestavami, in isto ni delovalo. nato sem dal v vzratno prestavo kjer je delalo, a je tudi to danes šlo h vragu!
Prestavljam lahko (se ne zatika), to se pravi ni sklopka. je pa res da zadnje 14 dni mi je avto doskrat crknil pri speljevanju, kar doda sum na sklopko.
Sumim sklopko ali pa menjalnik. Ima kdo idejo, kaj bi to bilo?
lp

možno da sinhroni...za rikverc je pa pač izjema pa dela :D pomoje je menjalnik šel k vragu...mogoče nimam prav in je lahko tudi sklopka oziroma potisni ležaj
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

carchek
Nov uporabnik

Napisal/-a carchek To maj 19, 2009 11:10 pm

ko premikam v prestave, se spredaj vse normalno vidi, in se kao prestavlja!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov