Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blackie
Nov uporabnik

težave na peugeot 306xt

Napisal/-a blackie To maj 12, 2009 6:32 pm

Se je ogoče že komu zgodilo da bi mu centralno zaklepanje avtomatsko zaklepalo ali odklepalo avto, se pravi ko ga hočem z daljincem zakleniti , se mi avtomatsko odklene , 2x naredi "klik klik" in to je to. Kakšna ideja kaj bi lahko bilo narobe ? kurzslus na motorčku?

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 To maj 12, 2009 9:38 pm

Meni se je to dogajalo kadar ena od vrat niso bila do konca zaprta. Če pa imaš vsa vrata zaprta, pa je možno, da je prekinjen kakšen od kablov na pregibu vrat. Kar pogosta napaka pri starejših PSA modelih. Če imaš Ph2 model, ki nima več stilkala na karoseriji, ampak v sami ključavnici, je možno, da je problem v tem, da centralno ne dobi informacije, da so vrata zaprta in ne pusti zakleniti. Ponavadi v tem primeru utripa lučka za notranjo osvetlitev, saj pri nekaterih modelih je tako.

LP

cxfranc
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a cxfranc Če maj 14, 2009 6:32 pm

Tako se govori Aleš 66 ! Kdor zna, ta zna. Se pridružujem prejšnjemu mnenju in v naslednjem koraku predlagam meritve proti modulu CZ. Tako se bo ugotovilo ali mikro stikala v ključavnicah delujejo oz. ali je izpadel kakšen drug potreben signal.
CXFranc

blackie
Nov uporabnik

Napisal/-a blackie So maj 16, 2009 9:51 am

matr vi kle gor res use veste, hvala muchos

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby So maj 16, 2009 1:27 pm

Sploh ni treba priklapljat avta nikamor. Vsedi se v avto in poizkušaj, katera vrata zafrkavajo. Jaz sem tako pri svojem ugotovil da zadnja leva. Izklopil sem vrata, če se je ok zaklenil potem so bila kriva ta vrata. Če je še vedno se nazaj odklenilo, niso bila ta kriva. In tako ko veš katera vrata so krivec, lahko nadaljuješ z ugotavljanjem kaj na vratih je krivo, kar pa ni težko.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Sr maj 20, 2009 2:14 pm

blackie je napisal/-a:matr vi kle gor res use veste, hvala muchos

In kaj je bilo narobe?

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov