im nobody je napisal/-a:stavim na oljno črpalko kljub temu da fila pri 2500 4.1 bara..olje po 4000km ne more biti tako redko oziroma znucano da bi pritisk olja tako padel...a je blo veliko terena?če pri drugih avtih ko je mali servis rečmo na 15.000 drži pritisk bi tudi tu moralo po 4.000km...lahko se motim.moje mnenje
lisko je napisal/-a:im nobody je napisal/-a:stavim na oljno črpalko kljub temu da fila pri 2500 4.1 bara..olje po 4000km ne more biti tako redko oziroma znucano da bi pritisk olja tako padel...a je blo veliko terena?če pri drugih avtih ko je mali servis rečmo na 15.000 drži pritisk bi tudi tu moralo po 4.000km...lahko se motim.moje mnenje
Po servisni knjigi ima menjavo predpisano na 4 do 8 tisoč kilometrov.....in glede na to da ima predpisana hight olja noter pa je elf (ki sicer ustreza po katalogu) mi nekak ne diši....res pa da sam po tihem tud sumim oljno pumpo.....ampak koliko poznam črpalke je skor ni da bi crknila ampak še vedno imela polni tlak.....In zakaj se to ne zgodi vedno....sploh zdaj ko ima nekaj svežega olja?
Aja ne zgodi se to vsaki dan......pač kak se mu zapaše.
imilet1 je napisal/-a:pol ti je pa ocitno olja manjkalo.Kontroliraj in dolivaj, dokler se material ne poleze.mogoce je dobro dajat LM mos2, ko imas vse novo, da se naredi film molibden sulfida...Kako je s tem oljem?a si imel ti nizji ali visji tlak ko si probal tega?
imilet1 je napisal/-a:lisko, tvoj avto je ozivel. Problem je, da ga vedno kaj sraufas. On je to zacutil in zdaj te pa j**e:)
PS: malo šale ne škodi...verjetno je res nekaj na senzoriki.
MIHOLD je napisal/-a:Prveri da ni kaj narobe s šipko(sem imel tako težavo na enem avtomobilu).
Ko boš delal oljni servis, natoči noter točno toliko novega olja kolikor ga je predpisano, nato pa poglej na šipki do katere višine pride in si označi.
Jaz sem imel problem z Volvo 960 2.4td VW motor. Vedno sem točil na max na šipki, enkrat pa je avto na AC pri 190km/h potegnil olje v sesalno cevAvto je to parkrat naredil in mi ni bilo jasno. Potem sem ob servisu vlil točno predpisano količino in je na šipki pokazalo da je na MIN. Od takrat naprej se vozim tako, z oljem na MIN in ni bilo več tega problema.
Aja motor je bil generalno obnovljen....
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov