Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Hendrix
Novinec

Šumenje-kaj bi to lahko bilo?

Napisal/-a Hendrix Ne maj 31, 2009 9:47 am

Pozdravljeni!

Imel sem dvignjeno ročno na semaforju, spustim ročno, avto spelje tako da pokne in cukne zadaj desno. Od takrat šumi med vožnjo naravnost in ko zavijam levo, ko zavijam desno ne šumi. Kaj bi to lahko bilo?

Lp

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Ne maj 31, 2009 9:56 am

lahko da ti je prilepilo zavorno ploščico ter odtrgalo.Zdaj pa se ti naslanja ob disk ter drgne. Čeprav se ob normalni uporabi to naj nebi zgodilo. Snemi kolo ter takoj vidiš koliko je ura.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne maj 31, 2009 3:25 pm

V zadnjem kolesu je odlimalo zavorno oblogo. Popravi čimprej, da se ti ne zgodi in kolo zablokira med vožnjo....sila nevarna zadeva.
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne maj 31, 2009 3:42 pm

Pozdravljeni

x2

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne maj 31, 2009 4:16 pm

Pavka je napisal/-a:V zadnjem kolesu je odlimalo zavorno oblogo. Popravi čimprej, da se ti ne zgodi in kolo zablokira med vožnjo....sila nevarna zadeva.

3X
In popravi čim hitreje, ker ti lahko žačne hmalu tudi železo ob železu drsati, ko po stran padla celotna obloga.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Ne maj 31, 2009 4:22 pm

Pa zamenjaj na obeh straneh obloge.

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Ne maj 31, 2009 8:26 pm

Serviser je zamenjal to pred slabe pol leta nazaj, naj bi mi dal garancijo za eno leto oz. samo račun, torej grem njemu nazaj, pa naj on menja zastonj? Lahk kaj komplicira?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne maj 31, 2009 8:33 pm

praviloma ne.ce ti je on dal garancijo ti jo je zato ker je tut na obloge verjetno eno leto.tko da bo reklamiral pri dobavitelju...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne maj 31, 2009 8:37 pm

Hendrix je napisal/-a:Serviser je zamenjal to pred slabe pol leta nazaj, naj bi mi dal garancijo za eno leto oz. samo račun, torej grem njemu nazaj, pa naj on menja zastonj? Lahk kaj komplicira?

Komplicira lahko samo če si ročno zavoro pozabil gdaj dokonca spustiti, in si zadnje zavore "zakuril" Na to pa ni garancije, ker to je tvoja rivda.

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Ne maj 31, 2009 8:53 pm

lancia hf,

to se mi ni niti 1x zgodilo. Upam, da bo razvidno, da ne bo mešal s trenutno škodo na ploščici, ker sem se že vozil, kar nekaj kilometrov. Jutri grem direkt na servis.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Ne maj 31, 2009 9:05 pm

Bi se moralo na drugem kolesu videti, če je prežgana....
Pa glej, da ti res obe strani menja.....
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne maj 31, 2009 9:07 pm

Hendrix je napisal/-a:lancia hf,

to se mi ni niti 1x zgodilo. Upam, da bo razvidno, da ne bo mešal s trenutno škodo na ploščici, ker sem se že vozil, kar nekaj kilometrov. Jutri grem direkt na servis.

Brez skrbi bo to razvidno, saj so ženi tudi razpadle plpščice že po 3 mesecih, tako kot ti praviš, brez da bi jih zakuril. Problem je bil, ko so bile ploščice toliko stare, da so ob prvi še normalno visoki temperaturi kar razpadle.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 31, 2009 10:23 pm

lancia hf je napisal/-a:
Pavka je napisal/-a:V zadnjem kolesu je odlimalo zavorno oblogo. Popravi čimprej, da se ti ne zgodi in kolo zablokira med vožnjo....sila nevarna zadeva.

3X
In popravi čim hitreje, ker ti lahko žačne hmalu tudi železo ob železu drsati, ko po stran padla celotna obloga.

X4
Podobno se je men nardil prejšni teden na renoju.....ploščice stare eno leto in na oko nič zrabljene (ko sem primerjal na desni strani z novimi) na levi pa so bile odlepljene in zaskočene v boben.....Zgodilo se je na enak način. Pripeljal sem se domov s službe parkiral in zategnil ročno. Čez nekaj časa ko sem hotel nekam skočit se avto ni hotel več premaknit kjub odtegejeni ročni.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov