Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MMNeo
Novinec

Laguna III

Napisal/-a MMNeo Ne apr 12, 2009 9:15 am

Imam laguno III, 2.0 dci 150 KM s sledečim problemom:
pri vožnji čez kratke grbine, mi v prednjem levem amortizerju čudno nabija. Vprašal bi vas, kaj bi lahko to bilo in morebitna popravila, cena. Sicer sem vprašal malo okoli, s samim amortizerjem naj ne bi bilo nič narobe, lahko da se je snela "nekakšna" gumica oz. neko držalo (ne spoznam se na mehaniko).
Ob enem bi vas vprašal, če veste mogoče, koliko stane redni servis (27.000km) za omenjeni motor, saj sem pri dveh pooblaščenih serviserjih dobil različne cene, ki pa so za 100 € različne.

Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem!

schrek
Nov uporabnik

Napisal/-a schrek Ne apr 12, 2009 9:27 am

lahko je gumica na stabilizatorjo. ampak to je bol bolezen VAG grupe.
Slika

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: Laguna III

Napisal/-a FLINK Ne apr 12, 2009 9:32 am

MMNeo je napisal/-a:Imam laguno III, 2.0 dci 150 KM s sledečim problemom:
pri vožnji čez kratke grbine, mi v prednjem levem amortizerju čudno nabija. Vprašal bi vas, kaj bi lahko to bilo in morebitna popravila, cena. Sicer sem vprašal malo okoli, s samim amortizerjem naj ne bi bilo nič narobe, lahko da se je snela "nekakšna" gumica oz. neko držalo (ne spoznam se na mehaniko).
Ob enem bi vas vprašal, če veste mogoče, koliko stane redni servis (27.000km) za omenjeni motor, saj sem pri dveh pooblaščenih serviserjih dobil različne cene, ki pa so za 100 € različne.

Je tezko peljat skoraj nov avto na servis, da pregledajo kaj je narobe? Lahko pa tudi vse uredis, ko bos avto peljal na redni servis.
Servisi se razlikujejo po ceni zato, ker imajo razlicne cene delovnih ur....poklici najblizje in se odloci za najcenejsega.
Lp
:)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne apr 12, 2009 9:33 am

schrek je napisal/-a:lahko je gumica na stabilizatorjo. ampak to je bol bolezen VAG grupe.

...ležajček nad amortizerjem (in še marsikaj drugega) pa renaulta....(lahk je pa kr cel amortizer fuč)...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne apr 12, 2009 9:37 am

MMNeo je napisal/-a:Ob enem bi vas vprašal, če veste mogoče, koliko stane redni servis (27.000km) za omenjeni motor, saj sem pri dveh pooblaščenih serviserjih dobil različne cene, ki pa so za 100 € različne.

Razlika lahko nastane že zaradi same urne postavke ki jo ima določen servis oziroma kako vrednotijo servisno delo. Možno pa je tudi da so ti nekje pozabili kaj štet ali pa drugje dali kak del več na menjavo. Načeloma bi moralo v servisni knjigi pisati kaj se more menjat in kaj preverit. Nekateri recimo menjajo tam kjer je načeloma kontrola(zračni filtri) in na mesto da bi ga s kompresorjem samo spihal ga menja in to je lahko takoj 20€ razlike.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Ne apr 12, 2009 10:27 am

Drugače pa če imaš Laguno III je ta še v garanciji in ti tako in tako morajo brezplačno zamenjati.

LP

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Ne apr 12, 2009 10:47 am

Je tezko peljat skoraj nov avto na servis, da pregledajo kaj je narobe? Lahko pa tudi vse uredis, ko bos avto peljal na redni servis.
Servisi se razlikujejo po ceni zato, ker imajo razlicne cene delovnih ur....poklici najblizje in se odloci za najcenejsega.
Lp[/quote]

Flink, žal delam v povprečju 2300 km tedensko in mi služba ne dopušča prostega časa, zato težko pridem do servisa, tako da čakam redni del.

Simimedi, a spada potrošni material, kot npr. amortizerji, zavorni diski pod garancijo?

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne apr 12, 2009 11:53 am

lahko da je kakšen stabilizator amortizerja, res se mi pa čudi,saj je avto skoraj nov...

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Ne apr 12, 2009 7:22 pm

Men so na cliu menjali pod garancijo obe roki na prednjih kolesih pri približno 20.000 km. Ko sem sukal volan je bilo občasno slišati neko škripanje tako da ko se bil na servisu sem omenil, da naj preveri še to in je dejal, da je očitno bil slab material ter mi obe brezplačno zamenjal. Tako da ne vidim razloga da tebi nebi zamenjali karkoli že je pod garancijo - navsezadnje ne govorimo o žarnici ki pa je potrošni material.

LP

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Po apr 13, 2009 7:30 pm

Hvala Simimedi!

Vprašal bi vas še, če mogoče poznate pooblaščene servise na Štajerskem in mogoče katerega priporočate bolj, katerega manj. Sam imam namen iti v Ormož, pa me zanimajo vaše izkušnje z njimi.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To apr 14, 2009 10:35 am

Sam imam enak model lagune;zaenkrat vse b.p.;z avtom sem zelo zadovoljen.
Kar se pa tvojih problemov tiče....avta ima garancijo,pelji ga na pooblaščeni servis pa bodo zadevo sigurno porihtali.Ni druge pametnejše poti...

lp tdk

MIRKORE
Nov uporabnik

Napisal/-a MIRKORE Če jun 11, 2009 7:28 pm

Tu mi pa nekaj ni jasno:
- servis pri tej laguni je na 20.000 km
- avto je definitivni še v garanciji
- napaka - garancija - nadomestno vozilo!
Sicer imam pa jz tudi problem z laguno - pod - nova klima renault -.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov