Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MatrixMPI
Nov uporabnik

Shema napeljave za centralno zaklepanje - Audi A3 8l (1996)

Napisal/-a MatrixMPI So jun 13, 2009 3:14 pm

Iščem shemo napeljave za Audija A3 8l model.

Predhodno je bil v avto vgrajen daljinski centralni sistem Metasystem M320 r.c.

Sedaj sem se namenil zadevo zamenjat z drugim, ki ima v kompletu zložljiv ključ. Problem nastane pri tem, da nimam sheme oz. navodil za star sistem po katerem bi se lahko ravnal, niti nimam sheme napeljave v avtu.

Zanima me če se da mogoče celotno napeljavo vzpostavit tudi v tem smislu, da je mogoče z daljincem odpreti samo prtljažnik, ki se po zaprtju nato sam avtomatsko zaklene nazaj.

Pri M320 to namreč ni bilo mogoče, saj je imel daljinec en sam gumb. Pritisk za odklep/zaklep celotnega vozila, oz. daljši pritisk za odklep z odpiranje šip/zaklep z zapiranjem šip.

Nov sistem ima oznako VT-500T oz. VT-500TWL.

Ima mogoče kdo kakšne izkušnje oz. kakšno dokumentacijo s katero bi mi znal pomagati?
Priponke
Scan10006.JPG
Različne možnosti priklopa
Scan10005.JPG
Diagram novega sistema centralnega zaklepanja

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Ne jun 14, 2009 6:22 pm

No, skratka, ker nihče drug tega ne ve, sem pač bil primoran to narediti sam.

Žice, ki kontrolirajo zaklepanje in odklepanje na tem tipu avtomobila se nahajajo levo, pri voznikovih nogah, pod tapeto pred "odlagalno poličko" za levo nogo.
Poiščete svetlo rjav konektor, na njem SIVO ter RDEČO-RJAVO žico in se priključite nanju. Siva odklene, rdečerjava zaklene. Z maso (stik z "minusom" vklopi pumpo).

Zadeva je delovala, vendar le toliko, da sem pogruntal, da ima crknjen en kanal za smernike. Dela le ena stran. Kolkor dnarja, tolko muzke.

P.S.: Mi je pa mičkeno bolj jasno, zakaj mi naši mehaniki nikoli ne znajo zrihtat avta, da bi 100% odstranili problem. se je vedno treba vsaj še enkrat vrnit na servis. :twisted:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov