Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

renault kartica - vžig motorja

Napisal/-a adis Pe feb 27, 2009 6:48 pm

rabim info in sicer:

kako se kartica-za vžig obnese? kako je z samo pokvarljivostjo kartice oz. računalniškega modula v avtu?

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a benf1 Pe feb 27, 2009 6:55 pm

kartica je zakooon! še posebej če je prostoročna :D ko se enkrat s to razvadiš je zelo težko nazaj :P glede pokvarljivosti: stricu je na Laguni (2002, 19.dCi) crknila. nwm točno kaj je blo kr je že dolg nazaj, sam enostavno ni več delala (ni bla baterija fuč), avto je bil še u garanciji in so to hitr zrihtal. Drgač pa je to eden od Renaultovih najboljših izumov!

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Pe feb 27, 2009 7:06 pm

Mam tud se megana letnik 2004 pa zaenkrat se nism imel problemov!
Ko prizigas motor pritisnes tipko in takoj spustis.Nic ni treba drzat,da se motor prizge.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Pe feb 27, 2009 7:15 pm

mislim da imajo večina, elektronski štsrter. da ne rabiš tiščat gumba za start.

je pa pri nekaterih lagunah 2.2dci bi kar problem. notri se je en del odlomil, pa še nekaj je rado korodiralo in je potem treba menjat celotan del s števcem. pride pa okol 2 jurja

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe feb 27, 2009 7:38 pm

Tukaj ti lahko mal bol razložim glede kartice z mojga (štromarskega) pogleda.

Kartica se razdre, ven potegneš navadni ključ s katerm odkeleneš vrata (v primeru če ti baterija crkne). Brez baterije jo enostavno vstaviš v režo za kartico in avto vžge. Stvar je v tem, da v reži preko mag. polja inducira napetost na karici in avto dobi nazaj kodo kartice - tud brez baterije. Ni tako zakompliciran kot se zdi. Renaulti imajo kr zanesljive te pametne "ključe"

Pametna kartica je super stvarca, človk se enostavno preveč razvadi. Primeš za kljuko, se odklene, se usedeš vžegš in greš. Jst kartice še nikol nisem vzel iz žepa. 8)

Kaj imaš zaeno opremo izbrane lagune?

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Pe feb 27, 2009 7:57 pm

Se strinjam s predhodnimi mnenji - edina slaba stvar je to, da te preveč razvadi. Jaz imam obe v žepih jaken, ki jih imam najpogosteje in če odidem v drugi navadno pol ure kljukam, preden mi kapne, da nimam kartice. Tako da sem se že čisto odvadil vožnje vozil s ključem in se mi velikokrat dogaja, da ga pozabim vtakniti v ključavnico in iščem gumb za zagon ;). Drugače se je pa pokvarila pri atu (sem pisal v eni temi) v laguni - vendar ne čisto - samo avtomatsko zaklepanje ko se odmakneš od vozila in še ena ali dve funkciji. Zadevo je popravil za 20€ - na a.net-u je poiskal nekaj razbitih lagun, poklical naokrog (problem je bil edinole dobit ustrezen čitalec, ki je imel vse funkcije trenutnega), se nakoncu do ustreznega zapeljal in zamenjal na licu mesta.

Če povzamem - meni je všeč, le preveč sem se razvadil.

LP

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe feb 27, 2009 8:00 pm

na kolk metrov od avta pa "zagrabi" tale kartica, čist informativno... ?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe feb 27, 2009 8:02 pm

jack86 je napisal/-a:Kaj imaš zaeno opremo izbrane lagune?

oprema = Expression

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe feb 27, 2009 8:05 pm

snikerson je napisal/-a:na kolk metrov od avta pa "zagrabi" tale kartica, čist informativno... ?

Senzor ima na kljukah. Ko primeš kljuko, se odklene.
Drgač pa ne vem, cca 20m. Taku k navadn ključ

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Pe feb 27, 2009 8:10 pm

snikerson je napisal/-a:na kolk metrov od avta pa "zagrabi" tale kartica, čist informativno... ?

Zaklene se pa, ko se za kak meter od avta odmakneš.

LP

MIRKORE
Nov uporabnik

Napisal/-a MIRKORE Sr jun 10, 2009 8:41 pm

Ta kartica - oziroma sam sistem je super.
Imam jo že pri tretji laguni.
Kot pri vsaki elektroniki, pa so tudi tu lahko neljubi dogodki.
Jaz sem "uspel", da se je avto zaklenil kljub temu, da sta bili obe kartici v avtu. ( Vse lagune so bile z samodejnim zaklepanjem ).Z njo sem tudi , sicer nenamenoma vključeval alarm na neki češki škodi octaviji, pa še bi se našlo.
Elektronika, računalniki - to je vsaj po moje zelo daleč od točke, da bi se 100% lahko zanesel na njihovo delovanje.
Zaradi tega tudi po sedmih letih vožnje lagune, za vedno zapuščam Renoja!
Glej temo nova klima renault. :evil:

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Sr jun 10, 2009 8:48 pm

tole je super. kartico daš v denarnico pa je :) ne rabiš skrbet da bi jo zgubil :lol:

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin Sr jun 10, 2009 9:24 pm

skopusnik je napisal/-a:tole je super. kartico daš v denarnico pa je :) ne rabiš skrbet da bi jo zgubil :lol:

Kaj pa če denarnico izgubiš? :lol:

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Če jun 11, 2009 3:56 pm

splash je napisal/-a:mislim da imajo večina, elektronski štsrter. da ne rabiš tiščat gumba za start.

je pa pri nekaterih lagunah 2.2dci bi kar problem. notri se je en del odlomil, pa še nekaj je rado korodiralo in je potem treba menjat celotan del s števcem. pride pa okol 2 jurja

ne nabiji če ne veš.....menjaš le čitalec- režo, ki košta obnovljena 80€, če pa si sam malo elektronika pa narediš sam za 0€.
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
borci77
Nov uporabnik

Napisal/-a borci77 Če jun 18, 2009 1:14 pm

Kartica je dobra stvar, ima pa tudi hibo in sicer to, da je dokaj občutljiva na padce. Sam sem si eno dokupil, ker se mi je ena poškodovala in sem jo probal popravit, toda mi jo je tisti ki mi je zadevo spajkal skupaj nekaj zajebal in mi ni več zaklepala, lučka je posvetila ni pa zaklenilo avta. Če nisi nerodne sorte pole to sploh ni problem. Kar se tiče modula v avtu jaz nisem imel problemov in ko vžgeš avto, gumb samo pritisneš in spustiš, ga ne držiš. Sistem je pri starejših avtih različen kot pri novejših. Npr. pri moji laguni (letnik 2003) če imaš v fole samo vstaviš kartico stisneš start in se zažene. Pri ženinem novem scenicu(letnik 2008) pa moraš obvezno stisniti sklopko(če imaš v prestavi) ali zavoro (ali sklopko) če imaš v fole(neutral).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov