Kolko pa stanejo toti sinhroni ali pa tako popravilo al kar kolko stane celi menjalnik ?esem je napisal/-a:Drugi se kot najbolj uporabljani (menjani) prestavi in hkrati z največjimi razlikami v razmerjih (poleg prve) najprej znucajo sinhroni oz se to tudi prej (iz istih razlogov) opazi.
Ideja?
1. Slabo oz neustrezno (viskoznost) olje v menjalniku.
2. Pomanjkanje le-tega
3. Slaba oz slabo nastavljena sklopka (ne oddvoji popolnoma oz dovolj)
4. Tudi slabo "pritiskanje" pedala sklopke (krivda voznika - škrta, če ni vedno do tal >> sinhroni grejo še prej)
Če je kakšna od gornjih točk vzrok, bodo morda ob odpravi le-tega sinhroni zdržali še precej. Če ne >> popravilo menjalnika.
Do takrat pa prestavljaj bolj nežno (počasi), malenkost prej pritisni sklopko, najdi prave obrate, ne turiraj, poskusi z vmesnim gasom.
OK?
Avto sem kupil z 55.000 uvoz privat direkt od 1.L iz D in kak je ona vozila si lahko mislim ker je zenska za volanom le zenska! Garncija odpade! Jaz pritisnem sklopko kar posteno tak da morda je le olje v menjalniku. Torej zamenjam olje v menjalniku ali nasploh olje kot olje v mašini. Le to je bilo zamenjano na 60.000km.lpesem je napisal/-a:Saj ni nujno, da so sinhroni že toliko slabi. Najprej preveri tiste 4 točke (vse). Majhna možnost npr je, da bi z menjavo olja (morda za stopnjo "gostejšega") za dalj časa odpravil te težave. Lahko bi bila tudi sklopka, se je že dogajalo.
Sklopka prime nekje na polovici do 2/3 in glede da so mi vse Škode prijemale enako sem nekak navajen na to da sklopka prime razmeroma visoko. Bom ze sel mal do mojga mehanika da pogleda kak je kaj. Hvala, lp.esem je napisal/-a:Najprej poskusi dobit strokovno mnenje od nekoga, ki se dobro spozna na VAG-ove menjalnike. Preverita količino olja v menjalniku. Če je OK in če bo on rekel, da morda pomaga menjava olja v menjalniku, morda celo z malo "gostejšim, to stori. Nato boš videl, kako naprej oz če bodo pozitivne spremembe.
Ne vem, kako je z nastavljanjem sklopke pri tebi. Kje ti prime pedal, koliko cm nad dnom?
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov