Sam ne vem, koliko porabiš pri zaviranju z motorjem, ampak vseeno vsaj 2x več kot v leru
juhica je napisal/-a:prav smesna tale tema, ocitno nekateri se tega ne vedo kako se racuna povprecno porabo...in najbolj smesno je kako potem povprecno porabo zadnjega tanka bencina primerjajo s povprecno porabo od zadnjega reseta merilca povprecne porabe (za katerega pa verjetno sploh ne vejo da obstaja). jao jao...
okej, verena, takole, ce bi rada primerjala porabo po stevcu in po kolicini natankanega bencina:
- gres na crpalko, natocis polno, resetiras stevec povprecne porabe
- ko si proti koncu tanka gres spet tankat polno in potem to primerjas s povprecno porabo ki ti jo kaze racunalnik...
Kael je napisal/-a:v hudi vročino avtomobil hladit preko kroženja zraka (hladiš zrak v avtomobilu, ne vročega od zunaj - manjša obremenitev kompresorja)
mišek je napisal/-a:Kael je napisal/-a:v hudi vročino avtomobil hladit preko kroženja zraka (hladiš zrak v avtomobilu, ne vročega od zunaj - manjša obremenitev kompresorja)
A ni to vseeno pri porabi? Kompresor laufa na povno, neglede na temperaturo, razlika je potem v regulaciji loput, da potem, če se zrak s tem preveč ohladi ga še lopute del spustijo čez grelec.
Verena je napisal/-a:U mater hitro odgovarjate.![]()
Hvala za odgovore, res.
Saj sem od začetka že napisala. Niti ni štos, da bi bila grozna poraba. Ampak ker sem na potovalcu videla nižje številke, kot so v realnosti, sem se vprašala ali je mogoče kaj na motorju lahko narobe, da požre več, kot avto sam zase računa, da naj bi požrl..
Sicer pa se tanka več ali manj OMV 100, s tankom se naredi nekje 50% mestne in 50% relacije, nikoli in nikakor pa se z njem ne nori. Gre za družinski avto in ne neko raketko..Torej avtocesta ponavadi okoli 120, ostalo pač po omejitvah. Na relacijah sva ponavadi midva in pa dva otroka, po mestu sem več ali manj sama.. Sem pa naredila zdaj tudi cel tank po mestu. In je bilo na 52l narejenih 507 km..
![]()
Moj pravi: Nehaj težit, takle mamo..
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov