Nasty je napisal/-a:recept;
midva ne bova nikoli prišla "skupaj". Ker si popolni teoretik, ki že celo
večnost trobi eno in isto: inšpektorji in 483. člen OZ. Žal se kruta realnost
popolnoma razlikuje od tvojih teorij.
Seveda, ker ste serviserji (skupaj z Renaultom) tisti, ki zakonodaje ne spoštujete. Pa ni zgolj teorija. Na servisu (res, da ne avtomobilskem) sem že dosegel spoštovanje gornjega člena. Seveda niso bili veseli, sploh ne kazni, ki so jo ob tem dobili.
Nasty je napisal/-a:Jaz ti pišem kakšna je realnost, ti pa meni vedno znova in znova o
eni
teoriji.
Prepričan si, da bi z grožnjami in tožbami lahko dosegel več, kot z normalnim
pogovorom? Mogoče. Ampak na zelo, zelo dolgi rok. Nimaš samo ti neke
pravice in
odvetnike. Pravice in odvetnike ima tudi vsak normalni (v tem
primeru) lastnik avtosalona.
Realnost je taka, kot si jo (lahko) pribori ena ali druga stran. In pri serviserjih ugotavljam, da smo potrošniki vse premalo osveščeni in raje tiho, ker "kdo ve, če mi ne bodo na servisu pa kake druge zagodli". Enostavno imamo premalo znanja o tematiki, da bi vas lahko nadzorovali in premalo denarja, da bi lahko plačevali sodne cenilce, odvetnike,..., kar bogati lastniki salonov in avtomobilskih tovarn seveda izkoriščate.
Nasty je napisal/-a:Verjemem, da ne voziš avto na servis tako pogosto, kot piše v servisni
knjižici. Verjamem, da ob servisu ne menjaš vsega tistega kar piše, da se
mora menjati po tovarniških navodilih. To pa so stvari, ki te lahko "nesejo"
na sodišču (če se greva tvojo igro). Tako, da nima smisla o tem sploh še
kaj pisati.

Res ga ne vozim tako pogosto, kot piše v servisni knjižici, ampak mi menjajo olje in filter še bolj pogosto (namesto na 30kkm na 15kkm, prva menjava celo na 5kkm). Zaupam (žal priznam, da precej na slepo) servisu, da bo na rednem servisu tudi zamenjal vse dele, kot je predpisano v tovarniški specifikaciji, kar seveda sploh ni poceni.
Ravno zaradi takih groženj, kot si jih prikrito izrekel zgoraj, pa vedno delam (bolje delajo drugi, plačam pa drago jaz) VSE posege, vključno z nakupi prevlek, otroškega sedeža,... na pooblaščenem servisu.
Tudi "priporočene" aditive dodajam, čeprav je to dvignilo ceno vzdrževanja vozila in ni bilo nikjer v servisnih pogojih zahtevano, ampak zgolj priporočeno.
Nasty je napisal/-a:Lepo se imejte, jaz pa zapuščam to temo. Pa ne zaradi teme same, ampak
zaradi raznoraznih teorij - kaj bi bilo, če bi bilo, itd.. Ker vem, da je v prakse
vse popolnoma drugače.
Če bom sam imel težave z vozilom (kot jih je imel recimo začetnik te teme), se bom vsekakor potrudil, da bo realnost drugačna, kot ste je navajeni. Do sedaj se mi težave z avtom, ki bi jih moral reševati pravno, še niso zgodile in smo vse rešili s pogovorom. Lahko pa se mi tudi ne bo. Samo zaščititi se hočem pa že vnaprej.
In ne jezi se na moje nerazumevanje, saj ga pravzaprav ni. Jaz sem povedal, kako BI MORALI delati po zakonodaji, ti si povedal, kako DELATE. Če ugotavljaš, da ne bova prišla skupaj, je logični zaključek, da serviserji (in morda Renault) ignorirate zakonodajo ali pa jaz ne znam brati (tudi to je mogoče).