Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Swiper
Nov uporabnik

Motorček zadnjega brisalca golf IV

Napisal/-a Swiper Po apr 20, 2009 4:50 pm

Pozdravljeni,
Čez kaki teden mi je odpovedal zadnji brisalec na avtu. Mislil sem da se je zgubil kaki stik, malo pogledal one kable ko grejo iz vrata pod streho in je potem brisalec začel delati.. Delal je kakih 10 dni in se je zdaj spet vstavil na sredini šipe. Mojstr pravi da je crknul in da bi mogo novega da kupim. Cena novega je ogromna po mojem za taki del. A mo mogoče nekdo rabljeni ali če ve za kaki avtoodpoad ki ga imajo?:)
Ali se mogoče to lahko kaj popravi?:) Tam ki gre ona cev za vodo je nekaj teklo okoli, nekaj rjave barve..
Hvala vnaprej :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po apr 20, 2009 5:51 pm

Čak zaj malo.....praviš , da si pomrdal kable (predvidevam da na vratih) in je začel delat. Torej je vzrok na kablih. Z olfa nožem previdno odstrani tisto gumo okrog kablov in poglej če so kabli celi. Če so celi vzam dol vratno tapeto in prever če pride do motorčka elektrika.

Ti motorčki so zelo hvaležni in zelo ne radi crknejo. Men se je že z obeh kadilo ker je zaštekal mehanizem pa še zdaj oba delata. Sploh pa zadnji brisalec ni toliko v uporabi , da bi kr tako crknil. Najdi nekoga , ki bo pripravljen vse to preverit ne pa kar menjat....to je najlažje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po apr 20, 2009 6:58 pm

Pozdravljeni

V koliko imate dovod vode na sredini vpetja, je lahko sam motorček/elektriko zalila voda. Torej tapeto demontirajte, z 10 ključem demontirajte motorček, ščistite vse in namažite z vazelinom ter po obratnem vrstnem redu sestavite nazaj. To je rado delalo tudi na starejših Passatih.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Swiper
Nov uporabnik

Napisal/-a Swiper Po apr 20, 2009 8:46 pm

Takrat sem malo omrdal kable in pol je začelo delat, mogoče ni bilo to to :) Pol se je par krat premaknul v par dneh po kaki cm in se je vstavil na sredini :) Zdaj več ne miga..
@fan: mojstr mi je že demontiral motorček, zdaj ga imam v avtu tako da.. Kak ste rekli, rabim da odprem motorček ali kako? Se pravi, okoli mesta kje cev gre v motorček je nekaj teklo iz motorčeka, nekaj rjave barve. A bi to lahko bilo od vode ali kaj?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po apr 20, 2009 10:04 pm

Pozdravljeni

V sredini vpetja je luknja, skozi njo je cevka po kateri teče voda, torej ta cevka poči ( pozimi zmrzne - navadna voda ) ali se sname in lepo počasi zamaka motor. Posledično vse skupaj zarjavi ( vaša rjava voda ), motorček zgublja kontakt, prenos/reduktor ima zaradi rje oteženo delo. Podreti je potrebno: ALU pokrov pri prenosu/reduktorju in ščistiti kontakte ter zobnike lepo namazati z vazelinom. Pri ščetkah je potrebno preveriti koliko škode je naredilo na lamelah, jih lepo ščistiti in po potrebi zamenjati ščetke. Tako urejen motor bo lepo deloval naslednjih 10 let.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Swiper
Nov uporabnik

Napisal/-a Swiper Po apr 20, 2009 10:19 pm

Uu hvala :)
Bom probal jutri verjetno če bom imel časa in se javim da povem če je uspelo.. ;)
Hvala še enkrat.

Swiper
Nov uporabnik

Napisal/-a Swiper Sr apr 22, 2009 7:26 pm

Rastavil sem motorček oz oni prvi del, sami motorček nisam odpiral. Tamle je dosti rje bilo, malo sem spucal in namazal na novo in ko sem spucal je motorček delal :) Ugotovil sem pol da mi je na onem plastičnem delu ko gre iz motorčeka v cev za vodo ena luknja in da skoz to luknjo spušča tekočino :( Namazal sem malo silikonski kit, mislim da bo držalo, da ne bo teklo več :) Tekočina mi je še en problem naredila... Že nekaj časa mi ni delala lučka v prtljažniku, mislil sem da je nekaj narobe z elekotrniko. Zdaj sem ugotovil da je tekočina tekla na konektor za to lučko ko gre v ključavnico. Ko se malo premika konektor lučka malo zasveti. Jutri bom probal dobiti dol crni del ključavnice in bom probal ugotoviti kje je napaka :) Verjetno je voda naredila sr**e. Problem je samo da so neki čudni šraufi, upam da bom dobil ključ nekje :)

edit: Brisalec se zdaj ne vrti za 180 stopin, grobo bom rekel za kakih 155-160.. A je to normalno? Ne spomnim se kak je prej bilo :)

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr apr 22, 2009 7:31 pm

180 stopinj mislm da redko kateri. Pri meni na polotu tam nekje kot si rekel, več pa ne. celotne zadnje šipe ne briše.
Zdaj že objavlam občasno

Swiper
Nov uporabnik

Napisal/-a Swiper Sr apr 22, 2009 7:37 pm

Ok, hvala.. Pol bom malo prestavil začetni položaj :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr apr 22, 2009 9:35 pm

Tisti čudni vijak je torx :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Swiper
Nov uporabnik

Napisal/-a Swiper Sr jul 15, 2009 12:01 pm

Še eno vprašanje imam glede te zadeve.. :) Motorček sem zrihtal. Kak je iz motorčka tekla tekočina pokvarilo se mi je ono stikalo ko prepozna ko se zadnja vrata odprejo da prižge luč. Upam da veste u čem je problem. To je samo oni del kateri zapira/odpira vrata in en kablček gre v njega kateri zazna ko se vrata odprejo. A ima kdo to za prodat ali da ve kje se tole lahko dobi? Na dva odpada u moji okolici sem vprašal i nimajo trenutno. Na enem mestu sem našel samo je rekel tako ceno.. Skoro kot novi :) Nisem mu dal iz principa..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov