Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Težave z vžigom Fabia 2008

Napisal/-a obcasnigledalec So jun 13, 2009 10:45 am

Tokrat ima pa problem moja mama in sicer z njeno Fabio 1.4 16v l. 2008.
Pojavlja se problem z vžigom ko se avto pusti na soncu za dalj časa(4+ ure). Ko se avto proba vžgat v prve ne da znakov življenja, kot da bi bil prazen akumulator. Ko se v drugo poskusi začne verglat ampak tako kot da ne bi bilo dovolj bencina. V tretjem poskusu že skoraj vžge. V četrto pa vžge potem brez problema. Včasih mogoče tudi kakšen poskus ali dva več.
Na uradnem servisu je bil avto že večkrat in ob priklopu na tester ta naj nebi pokazal napak. Poskušali so prilagoditi vžig(kako že spet ni znano) ampak to tudi ni pomagalo. Menjali so že razne toplotne senzorje kar tudi ni pomagalo. Sumijo da naj bi bil problem v tem da ko se avto segreje da se s tem razredčijo hlapi in senzor zazna napačno količino bencina oziroma senzor ne pošlje pravilno količino bencina, nekje v tej smeri če sem mamo prav razumel.
Ker je problem rahlo moteč in bi ga radi rešili me zanima če se je kdo srečal kdaj s tem problem oziroma če komu še pade na pamet kaj bi bila lahko težava.
Zdaj že objavlam občasno

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak So jun 13, 2009 10:06 pm

lp.meni se je tudi parkrat to zgodilo, no ne dobesedno ampak vcasih avto s tezavo zavergla.ne vem kaj bi lahko bil problem.akumulator je se nov(fabia 08.).ocitno je res tezava v senzorju... :roll:
srečno voznjo!

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So jun 13, 2009 11:07 pm

Ko sem vam to naslednjič zgodi, probite da daste avto v drugo prestavo ga mal premaknete in probate užgati. Lahko gre za senzor odmične gredi.

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak Ne jun 14, 2009 2:49 pm

mislim da ni problem v tem.skoraj nov avto pa da bi ga moral rinit pred vzigom??? :?
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Ne jun 14, 2009 4:05 pm

cardak je napisal/-a:mislim da ni problem v tem.skoraj nov avto pa da bi ga moral rinit pred vzigom??? :?

Pa sej je Škoda, zakaj pa ne......
Mal heca, mislim pa da je to serijska napaka na teh vozilih, zadevo pa uspešno rešuje RSR iz Brnčičeve.
E60 525dA M-Optic, 2005

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak Po jun 15, 2009 8:11 pm

kako mislis na teh vozilih?mislis pri teh masinah al prav samo pri fabiji?rsr?zakaj pa samo oni?hm nic mi ni jasno,ce imas garancijo bi pac to morali postelat a ne? :roll:
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Po jun 15, 2009 8:58 pm

cardak je napisal/-a:kako mislis na teh vozilih?mislis pri teh masinah al prav samo pri fabiji?rsr?zakaj pa samo oni?hm nic mi ni jasno,ce imas garancijo bi pac to morali postelat a ne? :roll:

Zato ker uradni serviserji tega ne znajo popravit....pardon nočejo popravit, pač počakajo da se izteče garancija potem pa akcija....
E60 525dA M-Optic, 2005

cardak
Novinec

Napisal/-a cardak To jul 14, 2009 8:30 pm

lumpii je napisal/-a:
cardak je napisal/-a:kako mislis na teh vozilih?mislis pri teh masinah al prav samo pri fabiji?rsr?zakaj pa samo oni?hm nic mi ni jasno,ce imas garancijo bi pac to morali postelat a ne? :roll:

Zato ker uradni serviserji tega ne znajo popravit....pardon nočejo popravit, pač počakajo da se izteče garancija potem pa akcija....

ah nima rsr s tem veze ozr.na spisku masin ni te masine...vseeno hvala
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To jul 14, 2009 10:04 pm

Pozdravljeni

Takšne težave se rešuje s preprogramiranjem ECUja. Nastavi se srednji protokol za vžig, torej neglede kakšno informacijo pošiljajo senzorji pri vžigu se ECU drži srednje in posledično vozilo brezhibno prižiga.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Sr jul 15, 2009 1:34 pm

cardak je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:

ah nima rsr s tem veze ozr.na spisku masin ni te masine...vseeno hvala

Točn tko, Fan ti je lepo povedal....
E60 525dA M-Optic, 2005
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov