Vijake sem natančno očistil s čopičem in potopljene v nitro, jih s tistim orodjem za urezanje navojev še malo očistil/popravil navoje (orodje je bilo za te vijake, saj je bil izmerjeni korak 1,5 mm) . Nato še enkrat čopič + nitro. Natančno in natanko sem jih namazal z litijevo mastjo po celem delu navojev, ravno tako s spodnje strani glave in tik pod glavo. Ter tudi na klavirju, kjer leži glava vijaka.
Luknje sem s kompresorje spihal popolnoma, morda celo preveč zaradi boljšega občutka...

Tako da notri ni moglo biti več nobene vode, morda malo pomazani navoji z oljem.
Tako da to ne bi smel biti problem, kolikor jaz razumem. Je tako?
Mislil sem si, da je treba po tistem vrstnem redu zategniti vsak vijak na 20 NM, in potem direktno na 120 stopinj in potem še enkrat. Tako jaz sedaj ta navodila razumem.
Ker pa sem po prvem zategovanju na 20 NM šel še dvakrat zategovat na 20 NM, vidim pri tem en možen problem:
Ko se zategnetjo še vijaki od 3 do 6 na 20 NM, s tem razbremenijo prva dva. In potem še 7 do 10 razbremenije vse prejšnje. In očitno bi tako moralo biti pravilno narejena prva stopnja, preden se gre na drugo. No, v končni fazi bi bili zunanji vijaki malce bolj zategnjeni kot notranji, še posebno prvi in drugi. Morda je to pravilno, čeprav ne vem, zakaj bi bilo tako.
V moje primeru pa so vsi enako, saj sem vse skupaj še dvakrat zategnil na 20 NM. In dejstvo je, da sta se pri drugem zategovanju na 20 NM srednja dva vijaka še kar precej obrnila in tudi od 3 do 6 so se še malo. No, od 7 do 10 pa skoraj nič.