Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

opel corsa d modul volana

Napisal/-a Caby Če jul 16, 2009 6:03 pm

Zdravo

A mi lahko kdo kaj več pove o tem. Imam opel corso d in se je akumulator izpraznil. Po tem mi ne dela servo volan, abs in smerokazi se ne izklopijo sami. Ko je bila priključena na tester mi je rekel, da je modul volana. ABS naj bi bil OK. Zanima me ali se to menja posamično al skupaj z volanskim drogom? Ali to kdo popravlja? Ima mogoče kdo kako informacijo koliko to kaj stane?

Hvala lepa.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jul 16, 2009 6:55 pm

Kak podatek več bi prav prišel. Če sem prav razumel se je spraznil akumolator, tega ste zamenjali in sedaj ne dela ABS, servo, smerokazi.... Za tole sigurno ni kriv prazen akumolator, je verjetno le posledica napake. Glede na opisano bi avto odpeljal do kakega električarja in naj preveri napeljavo okrog volana, imam občutek da je nekaj v stiku. Diagnoza na računalniku je lahko dobra pomoč, glede na simptome pa dvomim da daje pravi odgovor.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če jul 16, 2009 7:02 pm

Pozdravljeni

V koliko je okvara posledica brisanja spomina ( prazen akumulator ), je potrebno vozilo priklopiti na tester, ter ponovno aktivirati željene funcije. Če pa se je napaka pojavljala že pred menjavo akumulatorja.............hja.................potem pa je potrebno malo dražje popravilo. V vsakem primeru pa tester pokaže kako in kaj.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Če jul 16, 2009 7:04 pm

Torej avto je 1.4 16v. Akumulator ni bil menjan ampak je bil polnjen na avtu. Pozna kdo kakega električarja, ki bi to pregledal?

Hvala

tristan01 je napisal/-a:Kak podatek več bi prav prišel. Če sem prav razumel se je spraznil akumolator, tega ste zamenjali in sedaj ne dela ABS, servo, smerokazi.... Za tole sigurno ni kriv prazen akumolator, je verjetno le posledica napake. Glede na opisano bi avto odpeljal do kakega električarja in naj preveri napeljavo okrog volana, imam občutek da je nekaj v stiku. Diagnoza na računalniku je lahko dobra pomoč, glede na simptome pa dvomim da daje pravi odgovor.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Če jul 16, 2009 7:06 pm

Napaka se ni pojavila prej. Pojavila se je, ko je bil električni mrk. Potem smo čez noč pustilo polnilec na akomulatorju, zjutraj pa se je pojavila ta napaka.

LP
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

V koliko je okvara posledica brisanja spomina ( prazen akumulator ), je potrebno vozilo priklopiti na tester, ter ponovno aktivirati željene funcije. Če pa se je napaka pojavljala že pred menjavo akumulatorja.............hja.................potem pa je potrebno malo dražje popravilo. V vsakem primeru pa tester pokaže kako in kaj.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če jul 16, 2009 7:17 pm

Caby je napisal/-a: Potem smo čez noč pustilo polnilec na akomulatorju, zjutraj pa se je pojavila ta napaka.

No, to pa je že nekaj drugega. Enako situacijo si je naredil kolega, sicer na Corsi B, letnik '99, motor TD. Akumulator je polnil čez noč, ne da bi ga prej odklopil. Od tedaj naprej mu je gorela lučka za airbag. Avto je potem prodal, tako da tega problema ni reševal. Ampak sem prepričan da bi mu lahko pomagal le še pooblaščeni serviser z računalnikom.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby So jul 18, 2009 12:25 pm

Danes sem vse skupaj razdrl in pregledal ta modul in na pogled ni ničesar narobe. Tudi napajanje dobi iz akumulatorja več pa žal ne znam narediti. Če zna kdo pregledati vezje od modula bi bilo odlično. Raje vidim, če zna to kdo doma privat, ker nekateri servisi (Adria Novo mesto) samo zaračunavajo.

lp

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 So jul 18, 2009 2:25 pm

Tester nič drugega te nebo rešlo pred napako.

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Ne jul 19, 2009 10:34 am

Avto je bil na testerju, plus še nekaj "pregledan". In so tudi zaračunali dobro. Ugotovljeno je pa bilo da je potrebna menjava modula. Torej me zanima ali bi kdo pregledal sam modul če se da kaj na samem vezju urediti?

Lp

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Sr jul 22, 2009 10:22 am

Modul volana je bil menjan. Ko sem dal nov modul volana notri ni bilo razlike. Zato sem za foro šel pregledati vse varovalke, kjer sem našel eno varovalko, ki je bila sežgana. Samo za informacijo, tega niso našli na dveh pooblaščenih servisih. Ko ga je priključil na tester z dobro varovalko in novim modulom mu izpiše napako CO445 Tipalo položaja motorja neprvilno delovanje. Rekel mi je naj spet menjam modul volana (saj niso normalni). Ali kdo ve kaj bi ta napaka pomenila in kako se jo da opraviti. Naj še enkrat povem notri je nov modul volana.

lp Andrej

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Če jul 23, 2009 6:11 pm

problem je bil rešen. in sicer varovalka je bila kriva...kdo bi si mislil. V opel adrii pa so mi računali 70€ za kao celoten pregled, a niso ugotovili varovalke... Dobro da sem nabavil že drugi modul in tako vrgel stran skoraj 400€...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jul 23, 2009 6:54 pm

dobr so te nategnil....
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov