spaceone je napisal/-a:NI pogoj, tudi v servisni knjigi je prvi redni servis na 20.000.
Sem pa na kia.rula.net forumu opazil, da so tudi nekaterim drugim to svetovali pri nakupu. Tam je bilo mnenje, da je to nateg.
Meni se gre za življensko dobo motorja
King1 je napisal/-a:spaceone je napisal/-a:NI pogoj, tudi v servisni knjigi je prvi redni servis na 20.000.
Sem pa na kia.rula.net forumu opazil, da so tudi nekaterim drugim to svetovali pri nakupu. Tam je bilo mnenje, da je to nateg.
smo imeli doma isti primer sicer z vozilom vw.
pa zamenjaj tisto olje pa maš mir. če ti je pa škoda dati 80 evrov pa ni treba.
če bi jest kupil nov avto bi to sigurno naredu.
lp
Templar je napisal/-a:King1 je napisal/-a:spaceone je napisal/-a:NI pogoj, tudi v servisni knjigi je prvi redni servis na 20.000.
smo imeli doma isti primer sicer z vozilom vw.
pa zamenjaj tisto olje pa maš mir. če ti je pa škoda dati 80 evrov pa ni treba.
če bi jest kupil nov avto bi to sigurno naredu.
lp
Se pa da tisti znesek 80€ za kake 20€ sklatit, če ti povejo katero olje devajo noter, ker sem prepričan da imajo vsaj 5€ višjo ceno kot v kaki trgovini z avto deli. Pol plačaš samo njihovo šraufanje in štempl v knjigi.
Firediver je napisal/-a:Kolikor sem jaz zasledil, naj bi to bilo zato, ker je v prvih 1000km veliko prilagajanja mehanskih delov med seboj in posledično je v olju veliko "opilkov".
Smiselna je menjava olja, sploh če je motor turbodizel..
spaceone je napisal/-a:Pozdravljeni
Pri nakupu novega avta mi je trgovec svetoval menjavo olja na 1000km (samo olje, brze filtra).
Je kdo od vas menjal olje pri takšnih km na novem avtu ?
Je to obvezno oz. kakšne posledice so lahko, če menjaš ob rednem servisu pri 20.000km ?
Moti me predsvem cena tega (80€).
LP
spaceone je napisal/-a:Sem dobil info od drugega servisa, da ni potrebno menjat olja.
Človek ja ne ve več, komu lahko verjame. Denarja pa nihče nima toliko, da bi ga po nepotrebnem zapravljal. No, mogoče King1.
Ko pa berem tale forum, pa se mi zdi, da vsakemu drugemu zariba motor ali gre turbina
spaceone je napisal/-a:Firediver je napisal/-a:Kolikor sem jaz zasledil, naj bi to bilo zato, ker je v prvih 1000km veliko prilagajanja mehanskih delov med seboj in posledično je v olju veliko "opilkov".
Smiselna je menjava olja, sploh če je motor turbodizel..
Zakaj pa potem nimajo vse znamke oz. modeli (ali pa vsaj turbodizli) teh menjav olja ?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov