Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Par problemov(svečke, smdi po bencinu, cuka)

Napisal/-a Technologic Če avg 13, 2009 3:33 pm

Imam par problemov z avtom.

-Mondeo (mk1 1.6 16v) mi ko ga vžgem trese (kot bi šel po treh cilindrih) in če ne dam gasa tud crkne, potem ko se peljem gre normalno, je pa čuden zvok (tak močan zvok kot pri kakem starem golfu dizlu).

-Ko dam gas se plavo pokadi iz izpuha in smrdi po samem bencinu.

-Nekaj mi rožlja pod avtom (gledal sem izpuh sicer ima luknjo med srednjim loncem in zadnjim) samo rožljanjep prihaja bolj od katalizatorja pomojem.

-Trese mi mašino ko je v leru (je možno da je to posledično ker taji ena svečka kot predvidevam?) ali je možno da je to posledica brušenja glave ko je zaribal in niso dobro "nastavili" ventilov?

Zanima me če poznate kakega dobrega dobavitelja za svečke in vžigalne kable ki je bolj poceni od ostalih. Prvo bom menjal to potem pa bom videl naprej.

Zanima me tudi če lahko katalizator razstaviš doma in počistiš ven ali je treba kaj rezat in varit?

Pa še en drug problem pri mk2 z klimo:
Ko prižgem klimo smrdi po plesni ven, menjal sem filter kabine, pa me zanima če je kak filter za klimo še posebaj in če se ga da doma menjat (mikrofilter se mi zdi?).

Eno vprašanje še, je možno kje kak mojster ki nastavi vbrizg bencina in količine zraka ki prihaja v mašino? In ali se to sploh da naredit?

Zanima me še če ima kdo izkušnje in mi lahko pove naslednje:
Ima 1.8 motor ali 2.0 večje diske ali samo pakne? In če se da to "šrauf na šrauf" na 1.6 ali je treba kaj prirejat?

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec Če avg 13, 2009 5:12 pm

Vsak odgovor bo zgolj ugibanje, kar se mororja tiče. Verjetno bo najboljš. da greš k mehankarju (pa ne tistem, ki je glavo popravljal) in ti bo našel vzrok. Kar se podvozja tiče je edina rešitev (po mojem mnenju) avto na dvigalko pa pogledat.,
Lahko pa sam. Zamenjaš svečke, pa kable, pa vžigalno tuljavo, pa tako naprej, dokler ne bo nehal cukat.

LP

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 13, 2009 7:26 pm

Ja sam bom za začetek svečke, kable.

Astra 1.6 1996 pa ma drug problem. Ko daš gas v prestavi se na prestavni ročici čuti da ko daš gas jo zategne nazaj, če se pelješ naprej jo postiska naprej.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov