rini je napisal/-a:Da pojasnim kje je bil vzrok, če bo kateri imel enake težave.
Ponovno sem odlkopil in priklopil akumulator. Ob zagonu motorju sem takoj opazil, da je prebijal kabel na eni svečki, zato sem jo izoliral. Iz tega lahko sklepam, da je računalnik sam "odklopil" akumulator zaradi kratkega stika, zato tudi ni bilo nobene elektrike v avtomobilu.
samo mesarec je napisal/-a:ja "glavna varovalka" imajo eni in to poleg akumulatorjev, ampak ni oblike klasične varovalke, temveč ploščati bakreni listič, ki zdrži mislim okoli 20 A, nevem pa zagotovo.
samo mesarec je napisal/-a:lisko
lepo, da si me popravil, niti točno nevem ali je ali ne, nekateri pač pravijo, da je to kot glavna v primeru karambola ali nekaj podobnega, tisto razdelilni element pa mislim, da je na samem akumulatorju, vsaj na Stilu je tako in kot emi pravite"očisti" pa bo.
joztom je napisal/-a:Tudi meni je manj jasno, kako 10mm2 baker, privit na štarter z M8 bakrenim vijakom in matico pelješ čez varovalko z nitko 1mm. Alternator ima 150A, tako piše na mojem. Mogoče je s 40A varovan rele na štarterju, ki vklaplja direkt tok za zagon. Avtoelektričarji sigurno še več vedo o tem, sicer pa je vseeno.
LinuxFuter je napisal/-a:Kaj pa če je to varovalka za avtomat štarterja? (okrogli kontaktor nad štarterjem, ki zraven potegne zobnik štarterja na vztrajnik)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov