Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

čuden zvok motorja in počena cev

Napisal/-a northface So avg 22, 2009 11:19 pm

Pozdravljeni! No, z mojo fiesto imam spet same probleme. Motor spušča tak čuden zvok, sliši se kot da bi kdo zraven na veliko zlival vodo ali pa kot slap če ga poslušaš od daleč. Se oproščam za opis ampak ne znam drugače povedat. Kdo ve kaj bi bil lahko vzrok temu zvoku?

Druga stvar, ki je, je počena cev (nahaja se nekje v/na podvozju) iz katere je izteklo precej neke tekočine. Zadeva je počila istem trenutku, ko se je avto ustavil. Lokalni mehankar (Makarska 8) ) je rekel, da gre najbrž za cev posode za pucanje vetrobranskega stekla, ampak tiste tekočine je bilo kar precej, šipa pa tudi lahko še vedno perem. Hladilno tekočino sva izključila, pa tudi avto je po tem prevozil še 1000 km na običajni temperaturi. Kaj bi bilo lahko pa to?

Hvala in lp

MiranP
Nov uporabnik

Kraj: Brezovica

Napisal/-a MiranP So avg 22, 2009 11:29 pm

Odpr haubo pa prever olje,hladilno,zavorno drgač pa povoh tekočino da boš na jasnem.

Edn od vzrokov bi lahk blo tesnilo glave motorja kar upaj da ni k kolk sem bral tvoje teme delo več pride kot je vredna fiesta...Mogoč pa sam kašna cevka pušča sam če se tko sliš kot pravš dvomm...

Drgač pa prever tesnenje hladilnga sistema,nalij not hladilno pa se bo vidl kko naprej,če je prtisk prevelek.
Avto ogrej pa prever kašne barve olje maš v karterju,če bo bol smetanasto navrh je skor 100% tesnilo kse hladilna meša z oljem,parkrat še dolij hladilno,če je bo vedn zmankal je zihr tesnilo(v najslabšem primeru počena glava)sam sem meu fiesto 1997 pred 4 leti in pou,za tesnilo in neki malenkosti me je pršl takratnih 190 jurjev.
Zadnjič spremenil MiranP, dne So avg 22, 2009 11:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface So avg 22, 2009 11:39 pm

ja, tekočina je bila prozorna in brez vonja. izgledala je kot voda in od tstega izliva ni nič več iztekalo. Sem pa videla enkrat nekaj podobnega na enemu džipu (nek land rover se mi zdi) samo da je njemu teklo med vožnjo, ravno tako v precej konkretnem curku.

MiranP
Nov uporabnik

Napisal/-a MiranP So avg 22, 2009 11:46 pm

Pol je zihr hladilna,dolij jo in prever če se meša z oljem(to nared pri ogretem avtu)

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface So avg 22, 2009 11:55 pm

Hm ampak zakaj je pa potem nehala tečt? Ker v posodi jo je bilo dovolj, ko sva gledala motor. Sem mislila, da ti cela izteče če kje kaj poči. :oops:

MiranP
Nov uporabnik

Napisal/-a MiranP Ne avg 23, 2009 12:05 am

Izteka postopoma odvisn kaj dejansk je problem,kot pravm lahk je tesnilo glave,lahk je tud črpalka,lahka je hladilnik,lahka je netesnjen bilokje,poglej zjutri pod avto če boš vidla kašn madež.Drgač pa boš tko vidla če se bo avto začel kej pregrevat.Najolš pa da pelješ avto k mehaniku pa da ti sam pove kaj je narobe,za kaj več povedat pa si povedla premal podatkov .

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne avg 23, 2009 2:26 am

Pozdravljeni

Ali ima vozilo klimo? Glede na opisano ste po dogodku prevozili kar veliko kilometrov, brez okvare motorja, torej hladilna tekočina je isključena. Lahko se je kje naredil bazenček vode ( zamašen odtok ) in je prav takrat spustil....................v koliko sem dobro razumel, sedaj več ne spušča.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne avg 23, 2009 7:22 am

Ja če ima vozilo klimo zna bit to ta "problem" namreč tut sam sem že parkrat se domala ulegu pod avto ko sem opazil pod avtom mlako "ziher je ziher" in venomer je bil to kondenz iz klime.Me pa preseneča kako si nekdo upa prevozit 1000 km ne,da bi natančno preveru katera tekočina na avtu je spustila.Lahka bi bla zavorna tekočina in nesreča je to čeprav te avto opozori,če manjka katerekoli življensko potrebne tekočine ampak vseeno.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Ne avg 23, 2009 8:06 am

Ja, ima klimo ja. Naj povem še, da je najprej počilo, potem pa spustilo. Hja, seat, takoj sem šla do avtomehanika in tudi potem sem kot nora buljila na armaturko, če bo kje kaj neobičajnega.
Pod avtom je pa tudi danes vse suho.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne avg 23, 2009 9:59 am

No pol se nimaš po moje kj bati,ker,če bi šlo za katerokoli avtu življensko potrebno tekočino bi tko opozoril.Vrjetno se ti je zabila cev,ki spušča kondenz iz klime in je pol pač več ven spustilo
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Ne avg 23, 2009 1:28 pm

Okej pol je to s cevjo rešeno. Mesto zločina je bilo pa pod sovoznikovim sedežem, če ta podatek kaj pomaga.
Sem pa šla poslušat motor in tisto sikanje prihaja od jermena.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne avg 23, 2009 4:23 pm

northface je napisal/-a:Okej pol je to s cevjo rešeno. Mesto zločina je bilo pa pod sovoznikovim sedežem, če ta podatek kaj pomaga.
Sem pa šla poslušat motor in tisto sikanje prihaja od jermena.

Pol veš kaj sledi.....jermen ponavdi odpove v najbolj ključnih in kritičnih trenutkih....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne avg 23, 2009 4:36 pm

šponerje jermenov poglej mogoče so ze fuč..al je pa jermen star 8)

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Ne avg 23, 2009 5:10 pm

Avto ima nekaj čez 150k km njegov prejšnji lastnik je bil pa avtomehanik oz. njegova žena. Če pogledamo, da se ga menja na 100 000 -120 000 je malo prezgodaj da bi bil obrabljen. Ali se motim?

A šponar je tisto kar poganja jemen? Sta dve tako okrogli zadevi? Mislim da je izvor tega nadležnega zvoka pri prvi tej zadevi, tisti ki je bolj proti kabini.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne avg 23, 2009 5:36 pm

je cist mozno od kvalitete proizvajalca šponerja ..so pa to tiste dve okrogli zadevi ..če praviš da prihaja zvok od tam potem je to cis mozno da je hin ;) ..zapelji se do ksnga mehanika naj ti to pregleda ,šele potem boš vedla kako naprej ;) ..tkole prek forumov lahko samo teoretično odpravis napako ;)

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov