Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

clio - kompresor klime

Napisal/-a salesky Po avg 24, 2009 9:27 am

Zdravo!

No včeraj mi je po vsej verjetnosti zaribal kompresor klime, ker je stvar začela grdo ropotat in ko sm odpru haubo je grdo smrdelo in celo male goreče opilke metalo vn :evil:

Na srečo ko sem ugasnu klimo se je dalo do doma prpeljat ampak je slišat da ropota. Torej, če je kompresor v k*** (kar je 90%) kaj je potrebno nardit? Se zamenja kompresor ali je potrebno tud tist jermen menjat? Mi lahko predlagate kakega mehankarja, ker na uradn servis več ne peljem (so dragi u PM!).

Avto:
Clio 1.5 dCi (80KM) letnik 2003
115k km

Hvala

LP,aleš
The MAN

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po avg 24, 2009 9:41 am

če se ti da se lahko zapelješ do zasebnika v lj, dela kvalitetno in pošteno ( beri: cena)
če te več zanima pa na pm

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po avg 24, 2009 4:16 pm

zna bit, da je šla sklopka na jermenici v maloro. če je tudi jermenica poškodovana, menjaj jermen, da ti ne bo kasneje delal težav.

kompresor ne kupuj prek renaulta, ker je cena nora

mdolzan
Nov uporabnik

Napisal/-a mdolzan Po avg 24, 2009 8:12 pm

Živijo,
sem mel enak problem na meganu 06 zaribal kompresor, prekurilo sklopko kompresorja....smmrdi po zažganih bremzah :x
Tudi jaz sem gledal razne xx variante ter na koncu najugodneje vzel:
Na Renaultu kjer imaš varianto dobiti tovarniško obnovljenega, ki je pol cene novega. Je pa enak. Edino potem moraš pokvarjenega vrniti.
Zraven moraš zamenjat še filter klime-filter plina (ni isti kot zračni za kabino).
Pa po vsej vrjetnosti še jermen ne škodi zamenjat.
Glede cen rez. delov sem pričakoval enake po servisih vendar je tudi tu razlika. Na gotovino pa se še dodatno okol 15%-spet odvisno kam greš, se splača okol poklicat. Mene so komplet deli prišli 650€(na Renault servisu ) + 100 menjava+filanje (popoldanec).
Pri rabljenih pa pazi, ker kompresor ponavadi odleti zaradi zaribanega ležaja oz. opilkov v sistemu...tak da pazi, da se ne spečeš sploh če nameravaš avto še nekaj časa voziti.

LPM
Sam d nam je fletn....

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Po avg 24, 2009 10:42 pm

sm dubu eno številko od enga majstra, samo se mi ne javi...a pozna še kdo kakega, ki se ukvarja s klimami? V Ljubljani po možnosti.
The MAN

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To avg 25, 2009 9:18 am

Kle jih maš neki

www.beja.si

Mitja Vintar, Brdnikova 34e, 1000 Ljubljana, T: 2562-342, 041 635 065

www.prebil-doo.si/start.htm

Branko Arnšek s.p., Župelevec 21, 8258 Kapele, 041 363 807

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Če avg 27, 2009 9:04 am

Sm zrihtu!

Zjeban je bil tist "ležaj" nevem kako se reče na alternatorju in je jermenica tresla.

Hvala za pomoč

Lp
The MAN

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če avg 27, 2009 9:36 am

salesky je napisal/-a:Sm zrihtu!

Zjeban je bil tist "ležaj" nevem kako se reče na alternatorju in je jermenica tresla.

Hvala za pomoč

Lp

Precej pogost pojav. Težava je da na alternatorju ležaj zariba, če imaš srečo ostane vsaj jermenica cela, vendar v tvojem primeru verjetno ni. Ker ima Clio le en jermen pa ostaneš brez klime, elektrike in vseh ostalih zunanje gnanih naprav. Sreča da vsaj vodno črpalko poganja zobati jermen, sicer bi motor še zakuhal.

LP Tristna01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov