Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Volan mi hoče zbit ven sklopko

Napisal/-a obcasnigledalec To jun 23, 2009 6:01 pm

Živeli! Danes je pa problem na mojem Polotu l. 98 to da mi volan hoče zbit nogo dol s sklopke, oziroma sklopko samo ko ga obračam v levo. Obrati v desno gredo brez problema, v levo se pa prej ko slej volan zatakne, oziroma mal skoči in takrat mi tudi sklopka skoči. Problem mislm da se pojavlja samo takrat ko mam sklopko pritisnjeno do konca, če je spuščena gre volan lepo levo desno. Bi pogledal pod avto ampak je problem v vremenu... Nisem pa nič butnil, avto je pa stal dan, dva in sedaj so se te problemi pojavili.
Zdaj že objavlam občasno

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jun 23, 2009 6:53 pm

Pri polotih se pojavi ta problem ko križ volana (kjer gre čez poden) dobi luft in ko maš ti sklopko pritisnjeno to pokanje čutiš na pedalu,Križ lahko začasno ali morda za stalno rešiš tako da ga na robovih čepov križa zakernaš/zatolčeš da se križ ne premika več po zglobu,za vsak slučaj pa poglej še če so nosilci volana in pedal dobro zategnjeni.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr jun 24, 2009 9:05 am

Hmm, sm razstavil vse pod volanom, no tisto plastiko pa sedaj ni nič več zatikanj. Lahko da sem čisto spodnji del plastike butnil z nogo gor pa se je zataknila kje med plastiko in drogom, mogoče kaj takega. Drugače pa je sklopka dobro pritrjena, volanski drog se nič ne ruka. To sem gledal pri zglobih v avtu, vsaj tako sem razumel
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr jun 24, 2009 9:27 am

volanska letev v luftu, mogoče homokinetični zglobi pa se vibracije prenašajo na sklopko, ker se cela mašina stresa od vibracij uničenih zglobov.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr jun 24, 2009 9:36 am

Nebi potem to delalo ko bi vrtel v obe smeri oziroma skos?
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr jun 24, 2009 9:54 am

možno, ponavad poka homo zglob pri zavitem kolesu, lahko pa je tudi kakšen nosilec kot je že nedko omenil zgoraj od menjalnika ali pa od motorja, pa da je tok lufta, da vse skupaj zabije ko se premakne, podobno je mel fotr na meganu, ko je mel uničen spodnji nosilec menjalnika in ko je obračal volan in hkrati stiskal sklopko pri recimo parkiravanju se je čutl na pedalu sklopke, da se nekaj zamakne, pelji mahenkarju, naj dvignejo avto ter pogledajo kaj bi blo..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr jun 24, 2009 1:21 pm

Zgleda da je bila res samo tista plastika najbolj spodna, pri pedalih. Najbrž mi jo je ratal brcnt pa se mi je kje zataknila med sklopko pa volanskim drogom.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
alko23
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a alko23 Po avg 31, 2009 7:31 am

tudi meni se sklopka premika oz. poskoci ko obracam volan....slisi se tudi neko pokanje..imam polo classic 1,4
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: clio05, Google Adsense [Bot] in 7 gostov