Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Kraj: Rogaska Slatina

Lučka za olje ?

Napisal/-a Sika Sr sep 02, 2009 4:04 pm

Lp vsem. odpiram novo temo, ker podobne nisem nikjer zasledil ( z mojim primerom )
V glavnem, normalno se peljem, ko se naenkrat prizge lucka za olje...seveda sem bil radoveden, kaj je narobe, ker sem 2 tedna nazaj olje dolil...preverim, olja je dosti v mašini...v čem je potem problem ? se peljem, pa opazim, da ko dodam plin-''gas'', lucka za olje ugasne, ko pa spustim plin, se pa nazaj prizge... in to se ponavlja...lepo prosim, ima kdo kaksno idejo ??? motor pa normalno laufa...da bi mogoce bil stik al kaj ? hvala za odgovore, gre se pa za fiat bravo 97.

Hvala LP
Fiat di amore per'l auto

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr sep 02, 2009 4:08 pm

oljna črpalka
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr sep 02, 2009 4:30 pm

ja olna črpalka bo premal pritiska vrjetn??

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr sep 02, 2009 4:31 pm

im nobody je napisal/-a:oljna črpalka

Prvo kaj pade na pamet....je pa seveda več možnih vzrokov.

Se pravi ko dodaš gas se obrati dvignejo in lučka ugasne ko pa obrati padejo pa se prižge?

Lahko je že omenjena oljna črpalka...lahko so ojnični ležaji....lahko je tlačni ventil na črpalki....lahko je senzor.....lahko je staro olje in filter....Če imaš v bližnji prihodnosti menjavo olja ( ali če imaš s tem že nekaj prevoženih) potem prvo menjaj olje in filter...katero olje pa imaš not?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Napisal/-a Sika Sr sep 02, 2009 8:51 pm

lisko je napisal/-a:

Se pravi ko dodaš gas se obrati dvignejo in lučka ugasne ko pa obrati padejo pa se prižge?

Lahko je že omenjena oljna črpalka...lahko so ojnični ležaji....lahko je tlačni ventil na črpalki....lahko je senzor.....lahko je staro olje in filter....Če imaš v bližnji prihodnosti menjavo olja ( ali če imaš s tem že nekaj prevoženih) potem prvo menjaj olje in filter...katero olje pa imaš not?

hmmm kontra lisko...ko dodam gas lucka ugasne, ko pa gas spustim, pa se prizge...ne vem, jutri grem do mehanika...po moje se ni najbolj pametno vozit ? kaj pravite... olje imam pa valvoline 10W-40...filter je pa tudi menjan
Fiat di amore per'l auto

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr sep 02, 2009 8:54 pm

Sika je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

hmmm kontra lisko...ko dodam gas lucka ugasne, ko pa gas spustim, pa se prizge...ne vem, jutri grem do mehanika...po moje se ni najbolj pametno vozit ? kaj pravite... olje imam pa valvoline 10W-40...filter je pa tudi menjan

Čak zaj mal....kontra? Ko dodaš gas se obrati dvignejo in lučka ugasne? sej tko sem že prvič napisal.... :) HOčem vedet če ima veze z obrati. Ker če imaš v peti in voziš recimo 70 in gas pohodiš pa se ti lučka prižge še predenj motor uspe dobit obrate potem nekak nima veze s tlakom olja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Napisal/-a Sika Če sep 03, 2009 1:43 pm

hmmm lisko :D nene, ni vazno ali se peljem ali avto stoji...ko dodam gas in obrati zrastejo, lucka Ugasne...ko pa spustim gas da obrati padejo, pa se lucka Prizge...tak da ne wem...olja je pa dosti...ne wem, mogoce da bi stik zajebaval ? ker zacelo mi je to delat, ko sem se pripeljal iz ovinka in tam je res katastrofalni asfalt...te premetava kot v avionu, ce pride v turbulenco :) ne wem...cez eno uro odpeljem avto k mehaniku, pa bomo videli kaj je narobe...
Fiat di amore per'l auto
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov