Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
treker
Nov uporabnik

Fiat Marea - alarm problem

Napisal/-a treker Ne sep 06, 2009 9:50 am

Ponovno se obračam na vas strokovnjake za pomoč...

Pred časom se avto ni hotel odkleniti s klučem na daljincu (kontrolira centralno zaklepanje in alarm), odklenil sem ga z vstavitvijo ključa v ključavnico in avto odklenil. Ker pa alarm ni bil izklopljen je sirena tulila. Po določenem času je ugasnila. Avto pa sem lahko odpeljal domov, kjer sem z posebnim ključkom izklopil alarm. Na ključu se ni prižigala rdeča lučka zato sem sklepal, da je fuč baterija. Kupil sem nove, vendar isto. Lučka se ni prižgala. Ko sem dal baterijo v rezervni ključ (tudi moder) se je lučka prižgala. Vse je kazalo na uspeh... vendar pa, ko sem ponovno vključil alarm, ni delovalo. Ne alarm, ne centralno zaklepanje. Kaj bi lahko bilo narobe? A je potrebno "sinhronirati" kjuč z alarmom???

Hvala za nasvete.

Uporabniški avatar
hacsty
Nov uporabnik

Napisal/-a hacsty Ne sep 06, 2009 10:46 am

Mislim da moraš vpisati kodo od alarma v alarm !
Slika

Uporabniški avatar
treker
Nov uporabnik

Napisal/-a treker Ne sep 06, 2009 12:24 pm

hja... kolikor sem bral na drugih forumih, bi moral vpisati nekajmestno kodo... samo od prejšnega lastnika nisem dobil ničesar.
Verjentno je rešitev samo še FIAT servis... :(

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop To sep 08, 2009 6:39 pm

Verjetno moraš samo ponovno sparit daljinec na alarmno. Sklepam, da imaš originalno, tako kot ključe.

In navodila imaš v uporabniški knjigi, ki si jo dobil zraven avtomobila, upam. Pa če me spomin ne vara, je zraven poleg tistega rdečega ključa še ena kartica.

Se pa to dela s pomočjo tipk, ki so pri sprednji lučki za osvetljevanje potniškega prostora. Tipke so majhne, pritisne se jih s kemičnim, kakor imam jaz to v spominu.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: esem, jacobs in 8 gostov