Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Mickan
Nov uporabnik

Megane coupe 1.6e 96l - delovna temperatura motorja

Napisal/-a Mickan Sr sep 09, 2009 12:15 pm

Lp! Mene pa zanima ali ima kdo cupeja, da mi sicer pove kako je z njegovo delovno temparaturo..? Recimo ko se vozim po mestu, speljujem itd. pride delovna temparatura na 90 stopinj ucasih vec, kokr pa grem na avtocesto ali hitro cesto pa mi temparatura pade pod 90 stopinj do 1 crtice to je pomoje okoli 70 stopinj, in avto se ne segreje vec razen ce bi ga vozil 150-160 potem pride do 90 stopinj. Ali je vse v redu ali je kaj narobe s tem? Ce ne kako naj stestiram, ce je mogoce termostat ali kaj drugega?

Uporabniški avatar
T-Majo
Nov uporabnik

Napisal/-a T-Majo Sr sep 09, 2009 12:21 pm

90°C je motor glih prav ogret. Ko avto doseže 90°C, takrat bi ti lahko rekel, da so zanj najbolj ugodne razmere. Ga lahko goniš po domače itd. Dokler nima 90 rečmo da malo paziš, ampak pri tako starem avto je itak vseeno.

Kar se tiče mestne vožnje spoh poleti čez dan je to čisto normalno, da gre preko 90.

Vseeno pa poglej ni vode v raztezni posodi.

LP
Renault Megane Coupe '99 PH2 driver =D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Megane coupe 1.6e 96l - delovna temperatura motorja

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 09, 2009 12:59 pm

Mickan je napisal/-a:Lp! Mene pa zanima ali ima kdo cupeja, da mi sicer pove kako je z njegovo delovno temparaturo..? Recimo ko se vozim po mestu, speljujem itd. pride delovna temparatura na 90 stopinj ucasih vec, kokr pa grem na avtocesto ali hitro cesto pa mi temparatura pade pod 90 stopinj do 1 crtice to je pomoje okoli 70 stopinj, in avto se ne segreje vec razen ce bi ga vozil 150-160 potem pride do 90 stopinj. Ali je vse v redu ali je kaj narobe s tem? Ce ne kako naj stestiram, ce je mogoce termostat ali kaj drugega?

Zelo verjetno je termostat hin. Zamenjaj, saj ni tako drag. Na AC se hladilnik bolj hladi zaradi pretoka zraka in se bi moral termostat malo pripreti. Ampak tvoj se očitno ne.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: esem, jacobs in 9 gostov