Napisal/-a MatrixMPI Sr sep 09, 2009 8:53 am
Imam en problem z mojim Audijem. Gre se za trovratno različico A3ja. Prvi model (1998 letnik).
Problem se je začel že pred časom. Na servisu pri mehaniku, ko je bil avto na dvigalu, sem na spodnjem robu (tako voznikovih kot sovoznikovih) vrat, na stiku med vrati in plastično okrasno letvico na vratih, opazil mehurčke, praktično po celotni dolžini vrat.
Logično, posledica rjavenja.
Avto je bil nato odpeljan na servis oz. ličanje. Zadeva je bila popravljena, vendar je že čez kakšna dva meseca problem ponovno prišel na plano. Novi mehurčki.
Tokrat je "krivda" padla na ličarja, ker verjetno ni dovolj dobro zaključil (posušil) laka, preden je avto ponovno sestavil skupaj (zmontiral letvice). Seveda je tokrat napako malo bolj temeljito popravil, avto zbasal v komoro in dobro posušil, dal malenkost kita med letvico in vrata ter nato zmontiral zadevo.
Na prvi pogled je bilo vse OK. In res. Zadeva je držala slabo leto, nato pa spet. Tokrat celo huje. Ne samo, da so se pojavili mehurji, celo rja je prišla na plano.
Nekako se mi dozdeva, da problem ni v popravilu, temveč v vratih (dobesedno).
Po posvetu z znancem je ta potrdil, da gre za problem teh Audijev. Vrata imajo namreč spodaj spoj (pač dve pločevini sta s pregibom spojeni skupaj), kateri pa naj ne bi imel najboljše izvedene "drenaže" in zaščite pred rjo. Torej vsa tista voda, sol, ipd, ki zaide v vrata počasi nažira pločevino iz notranjosti navzven.
Sedaj me zanima, če je še kdo seznanjen s tem "problemom", če je kdo kdaj popravljal ta "šmorn", oz. kaj je storil, da je problem odpravil.