Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MiranP
Nov uporabnik

Kraj: Brezovica

Napisal/-a MiranP Ne avg 23, 2009 9:57 pm

Ja sm da se bo zard sklopke tresu cel avto tko da ne gre normaln bremzat?Čne primem volana ko stisnem sklopko,rečmo pr 80km/h kot dec in to z obema rokama in ga bi držu mlahavo kot kšna babnca bi že zletu v ometek.Trese konkretn.

MiranP
Nov uporabnik

Napisal/-a MiranP Po avg 24, 2009 9:30 am

Nazaj od privat mehanika,zglob urihtan a avto še tresu,pol me napotu na Renault servis Malgaj na Tržaški,ne znajo ugotovit kje je problem.Cilinder ni,nosilci tud ne :shock: Razmišlu je da niso mogoč gume krive,pa tud ne morjo bit kjih že mam en čas pa nikol težav.Še enkrat se obračam na vas,kam nej avto peljem da bojo urihtal tko kot more bit? :?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po avg 24, 2009 9:37 am

Si zamenjal kable za svečke? Na pogled se to nič ne vidi, če prebija. Nam je na Polotu 1 kabel prebijal, pa je avto delal kot traktor. Če dela to tud na mestu, nima podvozje tuki nobene veze. Lahko je tud nosilec mašine. Ko je hladen, ima višje obrate v leru, zato se tresenje mogoče ne občuti.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

MiranP
Nov uporabnik

Napisal/-a MiranP Po avg 24, 2009 9:41 am

Nosilci pravjo na servisu da so vredu,sej avto je tud komi dobre 3 lete star :? Kablov nism menjavu,je to možn da bi sam kko ugotovil če prebija?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po avg 24, 2009 10:21 am

Težko, ampak se da. Takrat ko ti začne drmat, odklapljaj enega po enega. Če pri odklopu začne še bolj rukat, potem je tisti kabel OK. Če ostane enako, je tisti kabel krivec. Oz. tisti cilinder, ker lahko da je tudi kaj z injektorjem narobe.
Sicer pa kupi nove, vse skupaj te pride pod 20€ in imaš 5 min dela.

MiranP
Nov uporabnik

Napisal/-a MiranP To sep 08, 2009 9:03 pm

Vse menju.Dolg časa mir zdj pa spet neki,nosilc motorja je bil kriv,gumica u bistvu je bla obrablena in so menjal.Zdej pa spet začel trest,sam zdej trese sam ko držim sklopko,tko mi zgleda kda bi obrati preveč padel,ko dodam mal gasa tresenje preneha :?

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 To sep 08, 2009 10:32 pm

Pa se ti to dogaja samo pri speljevanju (prva ali vzvratno)?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 09, 2009 7:25 am

Si zamenjal kable in svečke?
Možno je tudi, da te kej zafrkava ventil prostega teka.

MiranP
Nov uporabnik

Napisal/-a MiranP Če sep 10, 2009 7:31 pm

Kabli so menjani,svečke skori nove,nov jermen,nova filtra,novo olje.Dogaja se pred semaforji ko držim sklopko,dokler je avto hladn tega problema ni in laufa normaln,ko se mašina ogreje pa začne use skakat :? en mi je reku dans da bi mogu štant gas naštelat da zarad tega lahk to trese al pa ventil ja.Kolk lah računam popravilo spet? :?
UDO1 ja sam pr speljevanju.Kak dodam že čist mal gasa je normaln use naprej in nazaj.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 16, 2009 8:02 am

Na avtih z ECU se ne štela štandgasa, ker ga regulira ECU glede na izmerjene obrate.
Lahko da je narobe tudi kaj z senzorjem temperature hladilne tekočine ali lambdo sondo in tako ne vbrizgava pravilne mešanice.

rok81
Nov uporabnik

Napisal/-a rok81 Sr sep 16, 2009 2:05 pm

Pozdravljeni. Imam isti problem kot MiranP. Mašina se mi je tresla, pa so bili vsi 3 nosilci hin. Vse sem menjal, zdaj pa mi motor trese v prostem teku, cel avto vibrira z armaturko vred, ampak samo v prostem teku(nizki obrati), ko dam na gas, tresenje poneha. Kaj bi bilo za porihtat? Na avtu je bil naret velik servis, menjana bosh pumpa, mali servis, svečke, termostat, vsi filtri, vsi nosilci,... Gre pa se za opel astro g 1.7td 99. Razmišljal sem , da bi lahko bil kriv motorček prostega teka, ali pa bi moral nastaviti ventile. Lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 16, 2009 2:51 pm

Če kaj vem se prosti tek pri dizlu štela s količino vbrizganega goriva in nima nobenega ventila prostega teka. Kako se pa to štela pri tvoji Astri, bo pa kdo drug povedal. Bi rekel, da to nadzoruje ECU. Lahko da čas vbrizga pri prostem teku ni pravilen.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr sep 16, 2009 2:54 pm

js mislm da je pri Miranu problem v senzorju zraka ;) ..loh pa da se motim (le naglas razmisljam :P )

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov