Nasveti in napotki ter povpraševanja...

solorajder
Nov uporabnik

R Megane III 1.5dci občasno spušča čudne zvoke

Napisal/-a solorajder Sr sep 16, 2009 2:43 pm

Pozdravljeni

R Megane III 1.5 dci 105KM je star pol leta in ima 12000 km. Opazil sem da občasno spušča čudne zvoke, kod da bi mašina zajambrala. Zvok prihaja iz desne strani mašine blizu kabine in je najbolj izrazit ko je mašina mrzla ali ko stojiš na mestu.
Ko sem nekaj časa opazoval delovanje mašine sem ugotovil, da se v cevki za gorivo občasno pojavi več mehurčkov, ki potujejo po cevki in ko ti mehurčki pridejo v "mašino" se pojavi ta zvok.
Ali je to normalno da je so v cevi prisotni mehurčki?
LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr sep 16, 2009 4:56 pm

Pozdravljeni

Ker je vozilo še v garanciji, je najbolje da se to ureja pri pooblaščencu ( garancija )

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr sep 16, 2009 7:47 pm

No pa da odgovorim na prvo vprašanje......NE ni normalno, da se pojavlajo mehurčki. Sistem mora bit popolnoma odzračen ( se sam odzrači). Ko pride v črpalko zrak le ta ni zmožna dat več dovolj pritiska in motor pojamra....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr sep 16, 2009 9:42 pm

lisko je napisal/-a:No pa da odgovorim na prvo vprašanje......NE ni normalno, da se pojavlajo mehurčki. Sistem mora bit popolnoma odzračen ( se sam odzrači). Ko pride v črpalko zrak le ta ni zmožna dat več dovolj pritiska in motor pojamra....

Hm mislim da so mehurčki normaln pojav,ni to

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr sep 16, 2009 10:02 pm

valvoline je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:No pa da odgovorim na prvo vprašanje......NE ni normalno, da se pojavlajo mehurčki. Sistem mora bit popolnoma odzračen ( se sam odzrači). Ko pride v črpalko zrak le ta ni zmožna dat več dovolj pritiska in motor pojamra....

Hm mislim da so mehurčki normaln pojav,ni to

Če men vprašaš ne.....še vsak dizl je pojamral če je dobil malo lufta poleg.Poleg tega če dovodna cev ne tesni čez noč pade nafta.....in avti ki nimajo pred pumpe imajo zjutraj kr konkretne težave z vžigom.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

solorajder
Nov uporabnik

Napisal/-a solorajder Če sep 17, 2009 7:12 am

Hvala za odgovore, bom šel še na servis povprašat.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov