Nasveti in napotki ter povpraševanja...

yyyeb
Novinec

brisalci delujejo zelo počasi

Napisal/-a yyyeb Ne avg 23, 2009 8:04 pm

Pozdrav, kot ste že po naslovu videli mi sprednja brisalca delata zelo počasi, kot v počasnem posnetku in me zanima kaj bi bilo lahko narobe? predvsem mi je pomembno,da me mehanik ne bo nateg...
hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: brisalci delujejo zelo počasi

Napisal/-a adis Ne avg 23, 2009 8:12 pm

yyyeb je napisal/-a:Pozdrav, kot ste že po naslovu videli mi sprednja brisalca delata zelo počasi, kot v počasnem posnetku in me zanima kaj bi bilo lahko narobe? predvsem mi je pomembno,da me mehanik ne bo nateg...
hvala za odgovore!

si mogoče imel premazano šipo z kakim "vodoodbojnim" produktom?
lahko, da imaš ali zelo mastne šipe ali pa okvarjene motorčke brisalcev ( premajhno napajanje,...)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne avg 23, 2009 8:16 pm

prej bodo zarustana vodila brisalcev... se jih da pa lepo razdreti,spucati,namazati z mastjo in zadeva bo kot nova... to se ponavadi dogaja pri vag vozilih
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne avg 23, 2009 8:19 pm

Pozdravljeni

Zablokiralo je vodilo pri vzvodju brisalcev. Ščistite in namažite vodila ( puše ), do takrat pa ne uporabljajte brisalcev, ker lahko poškodujete motorček ali elektroniko ki krmili motorček.
V vsakem primeru pa ne hodite do mehanika, ki mu ne zaupate.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne avg 23, 2009 9:09 pm

velika verjetnost je da bo to kar sta napisala red bull in fan.

nosi1982
Nov uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a nosi1982 Po avg 24, 2009 8:06 am

Sem imel na Passatu l. 99 podoben problem, pol leta so delali zelo počasi, prejšen petek ob dveh zjutri ko smo šli pa na MotoGP dirko v Češko so mi pa pri hudem nalivu ponoči popolnoma zablokirali (sem samo ograjo gledal čez desno šipo). Ne gor ne dol, sem samo na odstavni zapelal, pa par minut počakal, da se vodila ohladijo in da rja popusti, in so spet začel delat, potem pa samo na prvo bencinsko po WD-40 pa gasa, sm ga polovico ponucal, in sedaj letijo kot zmešani, tud po suhem. Tako da le uštimaj čim prej, da se ti ne naredi kaj takega kot meni, še dobro da sem bil na ravnini, da bi se mi to zgodilo v ovinku :shock: .

yyyeb
Novinec

Napisal/-a yyyeb Po avg 24, 2009 8:20 am

kje pa so vodila? npr. jaz odšraufam tisto matico,ki je prva za odšrtaufat,če hočeš sneti brisalec in kaj naprej?...

nosi1982
Nov uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a nosi1982 Po avg 24, 2009 9:37 am

yyyeb je napisal/-a:kje pa so vodila? npr. jaz odšraufam tisto matico,ki je prva za odšrtaufat,če hočeš sneti brisalec in kaj naprej?...

Ti samo odpri havbo pa boš videl kje so vodila, točno pod brisalci.

yyyeb
Novinec

Napisal/-a yyyeb Po avg 24, 2009 4:35 pm

ne morem sneti brisalca na noben način. a obstaja kaka fora? jaz sem odvil glavno matico in naprej ne gre. ne gre dol in ne vem če bi moral še kaj narediti. okoli vodila je obdano z plastiko tik pod steklom. a bi moralo biti dovolj,če odvijem matico in na silo potegnem dol brisalec?

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Po avg 24, 2009 4:45 pm

S primernim snemalcem (abcigerjem). Eni pa to delajo z macolo. Samo za to zadnje je treba met mal občutka.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po avg 24, 2009 4:51 pm

za kateri avto se pa to gre?
pri nekaterih moraš odstraniti plastiko okoli, potem pa naprej.

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Napisal/-a LaKi_ Po avg 24, 2009 4:51 pm

Povej za kater avto se sploh gre?

Drugače je pa postopek tak (Audi primer)
Odpreš haubo, snameš kapice z brisalcev, odšraufaš dve matice (običajno so 10), snameš počasi roke od brisalcev, pritiskaj pri zglobu pa tm pr vijaku z drugo roko rin gor, gre mal težje ampak bodi vztrajen, snameš gumo okoli plastike, plastiko, odviješ platične vijake okoli šipe, snameš še to plastiko, prideš do mehanizma.
Odšraufaš pokrovček od motornega računalnika, malo premakneš motorni računalnik, ker drugače ne gre mehanizem ven.
Mehanizem je zašraufan z tremi vijaki, jih odviješ (13-ke), odklopi konektor in počasi zvleči ven mehanizem.
Na mehanizmu maš pol še na navojih ene take k podložke, amapk niso cele, 3/4 jih je, uglavnem da stisnejo, to odstraniš.
Če ne gre lepo vodilo ven, ga segreješ in ga obračaš dokler ne pride ven.
Pri tem pazi na prste, ker te zna na drugi strani mehanizem priščipniti.

Če pa rabiš še slike, pa povej, ti pošljem.
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

yyyeb
Novinec

Napisal/-a yyyeb Pe sep 18, 2009 9:06 pm

no da zaključimo. rešitev je bila vodilo je treba očistiti in podmazati z vazelinom.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov