Nasveti in napotki ter povpraševanja...

chino
Nov uporabnik

Utripanje notranje osvetlitve (A3)

Napisal/-a chino Sr sep 23, 2009 8:48 am

Ni ravno popravilo ali okvara...
Ampak zanima me, zakaj mi ob prižganih lučeh osvetlitev vžigalnika oz. vtičnice (12V) neprestano UTRIPA in ne (samo) gori. Razumem, da ne bi gorela, ker žarnica pač pregori... Ampak da pa utripa.... Avto je pa AUDI A3.

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Sr sep 23, 2009 2:05 pm

Se ti isto dogaja tudi pri prižganem avtu ali le pri prižganih lučeh. V Meganu lučka za čitalnik kartice tudi utripa, kadar je le kontakt.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Sr sep 23, 2009 10:02 pm

R 26 je napisal/-a:Se ti isto dogaja tudi pri prižganem avtu ali le pri prižganih lučeh. V Meganu lučka za čitalnik kartice tudi utripa, kadar je le kontakt.

Ma dej ne pametuj, mislm kej bol butastga pa še res nism vidu tle gor.....Pri meganu je to serijsko da utripa ane???? Na audiju pa je pač okvara nečesa, se pravi morda slab stik nekje, na spoju, na kablu.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr sep 23, 2009 10:12 pm

Kaj pa pozicijske in ostale žarnice normalno delujejo? Se kaj z višanjem obratov motorja, kej umiri oz. spreminja utripanje. Drugače mi pade na misel da bi lahko bila slaba masa, če gre za to zadevo kar si opisal.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr sep 23, 2009 10:22 pm

A to misliš tisto rdečo osvetlitev?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino Če sep 24, 2009 8:58 am

Tako je, utripa tista rdeča osvetlitev. Ostala armatura (radio, klima) je osvetljena normalno in deluje b.p. Ta osvetlitev vtičnice pa utripa - interval cca 10 sekund, ki pa ni vedno enak. Saj ne, da bi me to blazno motilo, ampak res me zanima kaj je razlog??

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Če sep 24, 2009 9:42 am

Jaz imam isti problem, sam da men utripa osvetlitev od stikala za luči, pa tud nimam pojma kaj bi blo.
GQ

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če sep 24, 2009 9:47 am

slaba masa?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če sep 24, 2009 10:04 am

se oproščam avtorju, če bom izkoristil njegovo temo, no ja v končni fazi pa se tudi tiče osvetlitve. Torej k mojemu problemu, osvetlitev števcev in tistih gumbov na sredinski konzoli je normalna (avto: mitsubishi lancer letnik 2006), ko pa prižgem zasenčene luči ta osvetlitev praktično izgine in ko se vozim po temi se ne vidi nič na armaturki, tist moment ko pa luči ugasnem pa se vidi na števce normalno in je dost svetlo in nasprotno, ko luči zopet prižgem se ne vidi nič..................upam, da se razume kaj sem hotu povedat :lol: drgač me pa kr prašajte...............aja še to, ves čas me že na tem avtu je.e akumolator, oziroma ga nekaj prazni in če avto dalj časa stoji, se je že tudi zgodilo, da ni hotu kresnt.............a je za tako veliko nihanje v svetlobi števcev in ostale armaturke kriv mogoče samo slab akumolator.............

hvala lepa, lp...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Če sep 24, 2009 10:30 am

xsara je napisal/-a:se oproščam avtorju, če bom izkoristil njegovo temo, no ja v končni fazi pa se tudi tiče osvetlitve. Torej k mojemu problemu, osvetlitev števcev in tistih gumbov na sredinski konzoli je normalna (avto: mitsubishi lancer letnik 2006), ko pa prižgem zasenčene luči ta osvetlitev praktično izgine in ko se vozim po temi se ne vidi nič na armaturki, tist moment ko pa luči ugasnem pa se vidi na števce normalno in je dost svetlo in nasprotno, ko luči zopet prižgem se ne vidi nič..................upam, da se razume kaj sem hotu povedat :lol: drgač me pa kr prašajte...............aja še to, ves čas me že na tem avtu je.e akumolator, oziroma ga nekaj prazni in če avto dalj časa stoji, se je že tudi zgodilo, da ni hotu kresnt.............a je za tako veliko nihanje v svetlobi števcev in ostale armaturke kriv mogoče samo slab akumolator.............

a imaš za štelat svetlost mogoče si po pomoti tist zmanjšal in ko so luči vgasnjene sveti tist v polni svetlosti preglej je pa še ena možnost
vsaj pri hondi je tako da ko imaš vgasnjene luči ura na armaturki bol sveti ko pa prižgeš luči pa avtomacko majn zasveti to je zaradi tega ker po japonski logiki če imaš luči je tema in ne rabiš met tako močne osvetlitve pri nas pa moreš imet luči podnevi prižgane in zato pomoje ta tvoj problemček lep pozdrav aleš.
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Če sep 24, 2009 11:10 am

ales. je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:se oproščam avtorju, če bom izkoristil njegovo temo, no ja v končni fazi pa se tudi tiče osvetlitve. Torej k mojemu problemu, osvetlitev števcev in tistih gumbov na sredinski konzoli je normalna (avto: mitsubishi lancer letnik 2006), ko pa prižgem zasenčene luči ta osvetlitev praktično izgine in ko se vozim po temi se ne vidi nič na armaturki, tist moment ko pa luči ugasnem pa se vidi na števce normalno in je dost svetlo in nasprotno, ko luči zopet prižgem se ne vidi nič..................upam, da se razume kaj sem hotu povedat :lol: drgač me pa kr prašajte...............aja še to, ves čas me že na tem avtu je.e akumolator, oziroma ga nekaj prazni in če avto dalj časa stoji, se je že tudi zgodilo, da ni hotu kresnt.............a je za tako veliko nihanje v svetlobi števcev in ostale armaturke kriv mogoče samo slab akumolator.............

a imaš za štelat svetlost mogoče si po pomoti tist zmanjšal in ko so luči vgasnjene sveti tist v polni svetlosti preglej je pa še ena možnost
vsaj pri hondi je tako da ko imaš vgasnjene luči ura na armaturki bol sveti ko pa prižgeš luči pa avtomacko majn zasveti to je zaradi tega ker po japonski logiki če imaš luči je tema in ne rabiš met tako močne osvetlitve pri nas pa moreš imet luči podnevi prižgane in zato pomoje ta tvoj problemček lep pozdrav aleš.

hvala za pomoč, ja tko je mam pri drugem avtU (xsara) to nastavitev intenzitete luči in pač nastavim jakost kot mi odgovarja in je čist neodvisno od tega ali delajo dnevne luči ali ne, nastavljena intenzivnost ostaja enaka in ne niha kot pri lancerju, drgač pa pomoje ni fora z to japonsko logiko, ker enostavno se ponoč nč ne vidi..........aja pa lancer pomoje nima nastavitve jakosti osvetlitve armaturke, la pa se nastavlja kje drugje kot recimo pri xsari, kjer pač držiš gumb za nastalvljanje dnevnih kilometrov in po potrebi štelaš jakost osvetlitve, če mogoče kater ve kje ma lancer, seveda če ma za nastavljat intenzivnost svetenja, ker jest nimam pojma, moram pa še pogledat navodila, če kaj tam piše...........

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Napisal/-a ales. Če sep 24, 2009 12:13 pm

pomoje ti bodo navodila pomagala ker dvomim da je kej druga ker sm že večkrat opazil da kdo po pomoti zmanjša jakost svetlobe pol pa ko prižgejo luči ne vidijo ničesar
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Če sep 24, 2009 12:28 pm

ales. je napisal/-a:pomoje ti bodo navodila pomagala ker dvomim da je kej druga ker sm že večkrat opazil da kdo po pomoti zmanjša jakost svetlobe pol pa ko prižgejo luči ne vidijo ničesar

hehe ja mogoče mi je tamal (sinček) kej zmešu nastavitve :lol: in mi zdej kej narobe dela, ker sm opazu, da kadar ga posadim za volan mi pržge luči in brisalce in premakne en kup gumbov :D , res pa da moram pregledat navodil, ker res nimam pojma če ma ta avto nastavitev jakosti osvetlitve.............poročam kako je bilo, drgač pa lahko je tudi regler na alternatorju zanič da potem pride do takih nihanj v jakosti štroma oziroma osvetlitve, moram mal pregledat pa bom vidu kaj se dogaja........

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Če sep 24, 2009 6:02 pm

xsara je napisal/-a:
ales. je napisal/-a:pomoje ti bodo navodila pomagala ker dvomim da je kej druga ker sm že večkrat opazil da kdo po pomoti zmanjša jakost svetlobe pol pa ko prižgejo luči ne vidijo ničesar

hehe ja mogoče mi je tamal (sinček) kej zmešu nastavitve :lol: in mi zdej kej narobe dela, ker sm opazu, da kadar ga posadim za volan mi pržge luči in brisalce in premakne en kup gumbov :D , res pa da moram pregledat navodil, ker res nimam pojma če ma ta avto nastavitev jakosti osvetlitve.............poročam kako je bilo, drgač pa lahko je tudi regler na alternatorju zanič da potem pride do takih nihanj v jakosti štroma oziroma osvetlitve, moram mal pregledat pa bom vidu kaj se dogaja........

no jest sem pogledu, kaj je na stvari glede osvetlitve in res mi je zgleda mali premaknil nastavitev osvetlitve na minimum :shock: , zdaj sem nastavil inzadeva deluje bp in osvetlitev je normalna, hvala za pomoč, aja še enkrat opravičilo avtorju teme za sposojanje njegove teme.........

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Napisal/-a ales. Če sep 24, 2009 9:04 pm

se mi je zdel da bo tako hehe je le lancer hehe
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: esem, jacobs in 8 gostov