Namreč dobil sem rabljeno Kio Sportage 2.0 mrdi l.97 in jo nameravam pač imeti kot drugi avto za čez zimo,ker avto je nenormalno ohranjen od prvega lastnika (tast

Do sedaj sem obnovil oz. popravil vse kar je v zvezi z zavorami,ker mi je varnost najpomembnejša in sem pač menjal zavorne ploščice in pa čeljusti ter menjal vse gumice pri zavornih batih.
Notranjosti se niti nebom loteval,ker je kot nova.Zdaj me muči sama odzivnost motorja.do sedaj sem naredil cca 2000 km in sem jo sprva pač vozil oz, tretiral kot novo vozilo in prvih 1000km naredil pač počasi ter postopoma dvigoval oz. stopnjeval obrate.Avto je sicer dobil na sami odzivnosti in gre v višje obrate a po moje še vedno ne dovolj.Ker to ni 16V motor vem,da to ni raketa amak neki več odzivnosti bi vseeno moral imeti.Ok sej potegne in tut navora je neki sam mislim,da bi zadeva morala delovat še malo bolj agresivno.In sem se spravil tuhtat kaj bi to lahko za vraga bilo in na misel mi je prišlo samo čisčenje dovoda goriva in podobne stvari.In pa morebiti bi se lotil tudi čiščenja oz. poliranja sesalnih in izpušnih kanalov pa me v isti sapi zanima ali je to neka znanost ali ne.
Menjal sem že olja in vse filterje pa se sprašujem kako je z tistimi dodatki za gorivo oz. dodatki za olja,ki jih nekateri dlivajo.
Kaj lahko pričakujem,če se spravim polirat sesalne in izpušne kanale z tem mislim na samo odzivnost,ker mislim,da je to vse skupaj zapacano da je joj prejoj. Mislim,da avto v svojih 120000 kilometrih ni videl kakšne konkretne hitrosti 5 prestava pa je po moje še kot nova.
Kaj mi predlagate oz. kateri dodatki bi mi prišli v poštev.