Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zzitop
Uporabnik

ZLOMLJENA SVEČKA V GLAVI!!!

Napisal/-a zzitop Pe sep 25, 2009 7:54 pm

Pozdravljeni!

Prosim za kak nasvet, kako bi iz glave avtomobila (Citroen AX, letnik 93, 1.1, Tip motorja: HDZ) "odšravfal" zlomljeno svečko?

Ko sem hotel svečko odviti, mi je počila. In v Glavi je ostal spodnji del svečke, torej tisti, kjer je navoj in tisti, ki tišči tesnilo. In ravno tam, kjer je šestkotnik za ključ, je pa na tem delu svečke, ki sem ga dobil ven.

Se je že komu zgodilo? Kako rešiti?

Res že v naprej iskrena hvala!!!

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe sep 25, 2009 7:58 pm

Se dobi orodje za to. Drgač pa luknja, levi navoj, šrauf notr, do konca in zategneš/odtegneš.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe sep 25, 2009 8:02 pm

Temu orodju se reče po domače "vouk" za odlomljene stvari.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Pe sep 25, 2009 8:03 pm

Tudi jaz sem pomislil na levi navoj, ampak bi potem kaj v cilinder padlo. Sploh elektroda na okvirju. Tega se bojim. Kje se dobi to orodje?

Kaj pa si mislite o konusnem štirikotniku, da bi ga notri zabil?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe sep 25, 2009 8:06 pm

zzitop je napisal/-a:Tudi jaz sem pomislil na levi navoj, ampak bi potem kaj v cilinder padlo. Sploh elektroda na okvirju. Tega se bojim. Kje se dobi to orodje?

Kaj pa si mislite o konusnem štirikotniku, da bi ga notri zabil?

Drugače je pa ceneje če celo glavo zamenjaš, na avtomobilu ki je vreden 300 evtou.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Re: ZLOMLJENA SVEČKA V GLAVI!!!

Napisal/-a mITJA122 Pe sep 25, 2009 8:14 pm

[quote="zzitop"]Pozdravljeni!

Prosim za kak nasvet, kako bi iz glave avtomobila (Citroen AX, letnik 93, 1.1, Tip motorja: HDZ) "odšravfal" zlomljeno svečko?

Ko sem hotel svečko odviti, mi je počila. In v Glavi je ostal spodnji del svečke, torej tisti, kjer je navoj in tisti, ki tišči tesnilo. In ravno tam, kjer je šestkotnik za ključ, je pa na tem delu svečke, ki sem ga dobil ven.

Se je že komu zgodilo? Kako rešiti?

Če boste poskušali svečko odstranjevati ter karkoli vrtati sedaj, vam se kaj hitro lahko zgodi da svečka(poškodovan del) pade v valj motorja...v najslabšem primeru, bo potrebno sneti glavo motorja ter odstraniti poškodovano svečko..

želim vam, da čimbolje rešite zadevo.

Lp

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop So sep 26, 2009 10:33 pm

Hvala za nasvete!

No, v glavnem, stvar sem uspešno uspel dobit ven. Imel sem veliko strahu, da bi sploh poskusil. Ampak je potem šlo brez težav na sledeč način.

Inbus ključ 12 sem odrezal, tako da sem imel Ravno palico od daljšega dela. To sem obrusil na enem koncu v štirikotnik in konus. Zabil not in "odšraufal". z gedoro 12.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: esem, jacobs in 9 gostov