Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Luči slabo svetijo

Napisal/-a AM Po sep 28, 2009 9:49 am

Na audiju A4 mi zelo slabo svetijo luči ali se da kaj storiti.
Namreč original luči notri so bile z navadnimi fokusi, te pa sem zamenjal z lučmi, ki imajo lečo. Leča pa kolikor sem opazil požre svetilnost nekje kar za 30 % in se zelo opazi.
Ali se da kaj sploh narest da bi povečal svetilnost lučem, pa brez xenonk ali kakšnih dragih žarnic ?

thx

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Luči slabo svetijo

Napisal/-a adis Po sep 28, 2009 9:55 am

AM je napisal/-a:Na audiju A4 mi zelo slabo svetijo luči ali se da kaj storiti.
Namreč original luči notri so bile z navadnimi fokusi, te pa sem zamenjal z lučmi, ki imajo lečo. Leča pa kolikor sem opazil požre svetilnost nekje kar za 30 % in se zelo opazi.
Ali se da kaj sploh narest da bi povečal svetilnost lučem, pa brez xenonk ali kakšnih dragih žarnic ?

thx

v lečo si daj nightbreaker ali pa silverstar z mimovrste

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Re: Luči slabo svetijo

Napisal/-a timm Po sep 28, 2009 10:23 am

adis je napisal/-a:
AM je napisal/-a:Na audiju A4 mi zelo slabo svetijo luči ali se da kaj storiti.

thx

v lečo si daj nightbreaker ali pa silverstar z mimovrste

Pa Philips VisionPlus tudi niso slabe. Uporabljam pa samo še Philips X-treme power, so mi res naj naj, kar sem jih imel do sedaj. Vsaj pri H4 se dobro izkažejo, pri H1 na lečo pri Fiat Puntu pa ni neke razlike od ˝navadne˝ žarnice.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po sep 28, 2009 1:43 pm

Če si kupil nove z lečo nekega priznanega proizvajalca ne TYC ali Depo potem ne bi smelo bit problemov.Imajo pa ta vozila rada probleme z skurjeno inštalacijo v luči katera potem pobere voltažo in žarnica sveti za en drek,tako da preglej maso potem pa na konektorju izmeri kok štroma dobiš najprej na konektor potem pa še na žarnico.Meriš pri vžganem avtu in če je pod 13V rihtaj inštalacijo oz. za vzorec napelji + direk iz aku. na žarnico da boš videl razliko.Če bo premalo ti je najlažje zvezat preko šalterja in releja direkt prek akumolatorja pa bo svetilo kot je treba.Če pa si kupil rabljene luči jih pa najprej razdri (če ti rata),konkretno očisti in po potrebi daj obnovit parabolo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov