Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Demokedes
Nov uporabnik

Moteč izklop motorja

Napisal/-a Demokedes To sep 29, 2009 9:17 am

Pozdravljeni,
Težava se pojavlja na Lancii Kappa 2,4JTD, letnik 2001.
Problem je sledeč: Zelo poredko (enkrat ne leto) se pri vožnji na avtocesti kar iznenada izklopi motor. Do sedaj se je to zgodilo trikrat. Vendar vedno ob enakih okoliščinah. Pri zmanjševanju hitrosti ob menjavi iz pete v četrto prestavo, se enostavno izklopi motor.
Lahko si predstavljate, da zna bit moteče in celo nevarno. Je pa tako odpravljanje napake zlo nehavležno, saj ni znaka, ki bi ti jasno povedal, kdaj je napaka odpravljena.
Ali ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bil vzrok temu.
lp,

Rok

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To sep 29, 2009 10:48 am

Celo nevarno ??

WTF, kak pa bremzaš pol.

Tester nič ne pokaže?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To sep 29, 2009 10:57 am

Men se je tud to dogajalo, da mi je avto enostavno crkni,l ko sem bremzal in obenem prtisnil sklopko. To se je dogajalo kar pogosto, posebej takrat ko sem se približeval križišču ali koloni. Tester ni pokazal nič posebnega, in ker se napake ni dalo odpraviti sem avto enostavno prodal.

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 To sep 29, 2009 11:23 am

To se pri meni naredi zgodaj zjutraj,ko je avto hladen in vse pa ko stisnem kuplango,da bom eno nižje dau pa ko še volan obrnem.Če je pa že kr topu al pa ne prestavm je pa ok.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To sep 29, 2009 11:27 am

ban je napisal/-a:Men se je tud to dogajalo, da mi je avto enostavno crkni,l ko sem bremzal in obenem prtisnil sklopko. To se je dogajalo kar pogosto, posebej takrat ko sem se približeval križišču ali koloni. Tester ni pokazal nič posebnega, in ker se napake ni dalo odpraviti sem avto enostavno prodal.

Haha take imamo radi :D In pol ti na servisu reče ja gospod elektronika je šla :P ....Pa je potrebno takoj prodat saj to je pa drago :EE

dejan19 je napisal/-a:To se pri meni naredi zgodaj zjutraj,ko je avto hladen in vse pa ko stisnem kuplango,da bom eno nižje dau pa ko še volan obrnem.Če je pa že kr topu al pa ne prestavm je pa ok.

Itak se neki materijal segreje pa ga skup drži :idea: ;) Škoda se pa dela na ostalih deli pol 8)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To sep 29, 2009 11:38 am

Ivan36 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Men se je tud to dogajalo, da mi je avto enostavno crkni,l ko sem bremzal in obenem prtisnil sklopko. To se je dogajalo kar pogosto, posebej takrat ko sem se približeval križišču ali koloni. Tester ni pokazal nič posebnega, in ker se napake ni dalo odpraviti sem avto enostavno prodal.

Haha take imamo radi :D In pol ti na servisu reče ja gospod elektronika je šla :P ....Pa je potrebno takoj prodat saj to je pa drago :EE

Na nobenem servisu niso mogl ugotovit napake, so samo na pamet neki menjal, jst sem to vse plačeval, boljš ni blo pa nč. In je potem bila glih prilka da menjam avto pa sem to izkoristu.

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 To sep 29, 2009 11:40 am

Ivan36 je napisal/-a:
dejan19 je napisal/-a:To se pri meni naredi zgodaj zjutraj,ko je avto hladen in vse pa ko stisnem kuplango,da bom eno nižje dau pa ko še volan obrnem.Če je pa že kr topu al pa ne prestavm je pa ok.

Itak se neki materijal segreje pa ga skup drži :idea: ;) Škoda se pa dela na ostalih deli pol 8)

Am kaj skup drži?

Demokedes
Nov uporabnik

Napisal/-a Demokedes To sep 29, 2009 12:09 pm

Tester žal nič ne pokaže.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To sep 29, 2009 5:03 pm

mogoče kaj v povezavi z padcem obratov prostega teka? drugače pa menjaj mehanika, če je nesposoben zrihtat avto brez da tester napiše določeno št. okvar.

lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To sep 29, 2009 6:24 pm

@ban isto sem jaz naredil. Ker sem imel čisto iste probleme pa niso ugotovil napake... Na konc pa menjal avto.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To sep 29, 2009 7:31 pm

Pa se motor ne zažene takoj ponovno?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To sep 29, 2009 7:58 pm

dejan19 je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:

Am kaj skup drži?

Ne bom glih pameten samo verjetno se ko se ogreje motor,da pol dela prej pa ugaša nekaj segreje ??? in posledično vspostavi kontakt ali stik :idea: pa pol normalno dela naprej . Imel 3 take probleme pa ni bilo nič posebnega po tem, ko sem ugotovil kaj je narobe :D

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 To sep 29, 2009 8:14 pm

In kaj bi lahko bilo narobe?
Zdi se mi da bi bilo lahko zaradi servota to,ker ko ga na mestu obrnem(volan) avto skor crkne....

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To sep 29, 2009 8:41 pm

Demokedes, na tvojem mestu bi menjal naftni filter in seveda tudi zračni filter. Glede na to da se ti 3x na leto zgodi, bi lahko rekel da to ni neka okvara.

Dejan 19, zaradi servo ne more povzočit da avto kar tko crkne, verjetno motor ima premal obratov? Ali pa sploh ne dviguje obrate ko ima že prenizke obrate?

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon To sep 29, 2009 8:43 pm

No tud sam mam podobne probleme z ugasanjem avta ter cukanjem pa sem dal v slabem letu ze kar nekaj mehanikov cez pa ni se noben pogruntal kaj je narobe. Neki casa bom se ustrajal pol pa res nevem kaj naj naredim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov