Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 To maj 27, 2008 9:08 pm

Pa nehajte s termostati, saj je napisal da ko se pelje se mu ne pregreva.

Al je termostikalo začelo uklapljat na višji temperaturi ali pa je zrak v sistemu (najbolj verjetno)

Ko se začne na mestu pregrevat daj gas, pa če temperatura potem pade, pol imaš zrak v sistemu.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 27, 2008 9:39 pm

Al pa je vodna pumpa zanič.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To maj 27, 2008 10:53 pm

Lahko, pa ti tudi kazalec temparature v armaturki ne dela prav ;) ... Namreč na vseh avtih se na mestu načelom dvigne ;) ... Tudi meni poskoči po mestu iz 90 oz recimo 88 na 100 stopinj in se pač tam ustavi :) . Lahko pa se je pri tebi kaj zajebalo s cagrom in pač zajlo, senzorjem ki ga uravnava in ti pošlje v višave.. Vsekakor ni odveč pogledat v posodo z destilirano vodo al karkol maš notr če je med max in min... Namreč povsem možno je tudi da imaš malo pod min. in ponavadi potem avto "hoče" opozarjat ;) . . Namreč problem veliko večji bi bil če bi ti to počelo med vožnjo, tu pa sumim kakšno pozabljivost ali pa manjšo okvaro, ki ni vredna 10 eur ;)

Toliko o tem iz moje strani, več pa ne bom pametoval ker se ne spoznam tolko v to ;)

Dragan Klep
Novinec

Kraj: Gaj pri Pragerskem

Napisal/-a Dragan Klep Sr maj 28, 2008 7:59 am

Hondo mas, ja, kako pumpo si zmontiral, je original ali kaj druga, ker ce ni original, mas problem z pumpo tako kot jaz, ni ne zrak ,ne termostat, ne termostikalo, ne radiator.

MENJAJ PUMPO Z ORIGINALNO!!!

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po sep 14, 2009 9:49 am

nočem odpirat nove teme

situacija: avtocesta, ustavim na SOS (kolega rabi na wc) pa ni kazalec za temperaturo niha. kaj takega še nisem videl. nihanje kazalca (sicer med normalnimi mejami) :?

obrati motorja normalni, 700-800 (ne nihajo :D )

avto: reno megane

je kaj narobe z tem merilnikom ? al pa vodno črpalko ?

ne bi paničaril če ne bi šel na daljšo pot kmalu, pa mam že slabo izkušnjo ker me je že pustil na ceti

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po sep 14, 2009 2:48 pm

a4 je napisal/-a:nočem odpirat nove teme

situacija: avtocesta, ustavim na SOS (kolega rabi na wc) pa ni kazalec za temperaturo niha. kaj takega še nisem videl. nihanje kazalca (sicer med normalnimi mejami) :?

obrati motorja normalni, 700-800 (ne nihajo :D )

avto: reno megane

je kaj narobe z tem merilnikom ? al pa vodno črpalko ?

ne bi paničaril če ne bi šel na daljšo pot kmalu, pa mam že slabo izkušnjo ker me je že pustil na ceti

Dej mal napiš kam ti niha in kako (gor,dol, na mestu, ko pelješ).

Nekaj bom pa poskusil ti odgovorit na hitro. Če se ti med vožnjo kaže normalno potem termostat dela. Če ti pa na mestu raste temparatura mogoče se ti ne vkljaplja ventilator. Napiši še če imaš klimo (prižgano). Za vodno črpalko pa odpri havbo in če je speljana preko klinastega jermena (pomožni) poglej ali se lepo vrti in če je kakšna sled od antifriza. To je to za enkrat.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če okt 01, 2009 7:51 pm

ful ti hvala za nasvet

ampak preveč paničarim, kot zmeraj...

zaenkrat vse dela

smola je da sem že imel slabo izkušnjo, pa od takrat naprej... eh
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov