Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Če okt 01, 2009 2:22 pm

čare je napisal/-a:sprednje zavore komplet so 50€,se pravi da ko ti bojo šle jih ne boš menjal,ker si dal malo več za cel avto??Ma taki ste za iz ceste spravt za vedno.

Malo preveč posplošuješ. Ne moreš primerjat pleha na havbi z bremzami. Moraš razumet človeka, da je kupil poceni avto in ga hoče poceni popravit. Tukaj se da malo varčevat, pa se iti mojstra, medtem ko pri zavorah, ko si jih že omenil pač ne.

Tudi jaz sem svoj avto že parkrat takole na poceni popravljal, ampak samo ko se gre za izgled. Ko pa pride do zavor, podvozja in ostalega, kar vpliva na samo vožnjo pa ni varčevanja. Se popravi oz. zamenja pa kolikor stane pač stane.

Moj predlog pa je takle: kupi rabljeno havbo enake barve, pol pa eno popoldne komplet avto doma spoliraj pa bo čist kul. Bo lepše zgledalo, če je havba malo drugačne barve kot ostali avto kot pa da je enaka pa rjava.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če okt 01, 2009 2:30 pm

dal slike prilep no, da vidimo to čudo.
se strinjam z primož68, če maš dobesedno luknjo v havbi, potem niti nočem vedet v kakšnem stanju je podvozje. no, do tehničnega se boš vozil, potem pa konec pravljice.
Freude am Fahren

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Če okt 01, 2009 2:33 pm

GiGi1985 je napisal/-a:dal slike prilep no, da vidimo to čudo.
se strinjam z primož68, če maš dobesedno luknjo v havbi, potem niti nočem vedet v kakšnem stanju je podvozje. no, do tehničnega se boš vozil, potem pa konec pravljice.

Prilepim slike malo kasneje..
Glede podvozja se ne sekiraj ker je bilo celo nanovo skitano preden sem kupil..
In cel avto je bil tudi na novo barvan(verjetno zaradi rje) ampak model ni reskiral še teh 50€ pa zrihtal havbe zato sem to čast dobil jst :D

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Če okt 01, 2009 2:45 pm

Evo slike,sedaj mi pa povejte kaj je najboljše da naredim..
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če okt 01, 2009 2:58 pm

UUUUAAAUUU to je trhleno :ue boš moral eno srebrno najdit , glede na ostali kit si kupil odlično vozilo za samo 500€ :pray:

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Če okt 01, 2009 3:03 pm

Ne razumem kaj misliš glede na ostali kit?
Vglavnem avto je kokr jst sklepam biu dost rjav in ga je pop dau porihtat(kitat,špricnt na novo)..nove pragove in tut podvozje je pokitano(sem zadnič opazu ko je meu mehanik dvignjenga.
Havba pa je ostala takšna kot je..
Torej najbolše da nabavim havbo ane? Sm šele zdej vidu kako dejansko je gnila :D ko sem odlimau nek lepiln trak dol :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če okt 01, 2009 3:13 pm

cobra11 je napisal/-a:Ne razumem kaj misliš glede na ostali kit?
Vglavnem avto je kokr jst sklepam biu dost rjav in ga je pop dau porihtat(kitat,špricnt na novo)..nove pragove in tut podvozje je pokitano(sem zadnič opazu ko je meu mehanik dvignjenga.
Havba pa je ostala takšna kot je..
Torej najbolše da nabavim havbo ane? Sm šele zdej vidu kako dejansko je gnila :D ko sem odlimau nek lepiln trak dol :D

Če je pokitano kot praviš potem ti ni pomoči....podvozje more bit povarjeno ne pa pokitano. Mel sem že dosti primerov ko je podvozje zgledalo popolnoma novo....ampak žal samo na videz. Kakor hitro si malo bolje udaril kje po plehu ( tudi že nosilcih) je pa bila luknja :shock: In tale hauba niti malo ni nedolžna. Vedi pa nekaj. Ko se rja pojavi je prvo površinska in tako ostane 2-3 leta potem pa v roku pol leta odpade/odrjavi/strohni pol kvadratnega metra pleha...

S role haubo se nima smila zabavat. Dobi drugo in zadeva rešena. Ni hudič da je nikjer neb blo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če okt 01, 2009 3:17 pm

jaz sem skoraj prepričan da so te malo nategnali s temle avtom. mislim da je cel avto kitan brez varjenja nove pločevine tako da ti bo slej ali prej rja ven udarla nekje, tako da redno spremlaj to, sploh robove in podobno. priporočam da greš k kakemu kleparju ali ličarju da pregleda avto kak je bil narejen, če slabo, ga prodaj ali ga ne boš dolgo imel brez velikih stroškov.

kar se tiče haube, edina ugodna in najbolj racionalna rešitev je druga hauba. ta je dobesedno hin oz. se ne splača rihtat, ker bi bilo treba komplet notranji pleh zamenjat pa vse prebarvat kar je predrago. Govorim iz poklicnih izkušenj, da ne boš mislil da ti želim pametovati.

LP
Freude am Fahren

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Če okt 01, 2009 3:22 pm

Mah ja tud sam mislim da sem se prehitro zagnal in kupil največje jajce kar jih je blo..
Sem pač mislu da sem neki dobrega kupu ampak čim je blo vidno da je avto barvan mi je blo vse skupaj sumljivo,kaj češ..
To havbo zrihtam in dam avto na internet pa upam da čimprej gre ker je samih problemov z njem..

Mah odločil sem se da bom avto prodal ker bo vrjetno res rja spet vdarla in je to predrago za popravljat nonstop.
Torej kaj bi blo najboljše da za silo naredim toliko da se kupci ne bodo pritozevali nad luknami?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če okt 01, 2009 5:04 pm

poliester mrežico čez pa pobarvat s sprayem in čao.

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Če okt 01, 2009 5:41 pm

Tko bom naredu pa čimprej prodau..
Mogoče veste kje mešajo točno barvo da samo to umazanijo malo štrihnem? :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 02, 2009 8:32 am

cobra11 je napisal/-a:Mogoče veste kje mešajo točno barvo da samo to umazanijo malo štrihnem? :D

ampak, ti si pa res neiznajdljiv, "stric gugl" vse ve :lol:
http://barve-laki.si/kontakt.html

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 So okt 03, 2009 7:50 pm

Evo havbo sem popravil kolker se je dalo..
Sem pa samo fino zbrusil,rjaste dele odrezal proč in z kitom skital vse skupaj.
Za prvič se mi zdi da je še kr dobro narejeno :-P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov