Nasveti in napotki ter povpraševanja...

_Ghostrider_
Novinec

Vw corrado - Lučka za olje

Napisal/-a _Ghostrider_ Ne okt 04, 2009 12:37 pm

lp....
kupil sem corradota, ki je v originalu bil 1.8 G60.....ta motor je biv menjan in sedaj je noter 1.8 16v 139konjev....Ko sem avto kupil mi je lastnik povedav da se prižiga lučka za olje ko ga poženeš preko 4000rpm in da se to njemo dogaja že 3 leta odkar je ta avto kupo...olja v avtu je dovolj jaz pa nevem kaj bi lahko bila krivda..tudi če se peljem po klancu navzgor npr v 4 pri 2500 obratih se potem čez čaz vžge ta lučka za olje....ta lučka se vklopi ko obratomer pade pod 2500rpm...torej da nebom zakomplicirav preveč, ko avto poženeš preko 4000rpm oz da se pelješ po klancu navzgor en čas se potem ko obrati padejo pod 2500rpm vklopi lučka...ta lučko se pa potem izklopi če avto stisneš preko 2500rpm...če bi kdo vedev kaj bi lahko bilo potem bi bil zelo hvaležn

hvala :?

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Ne okt 04, 2009 1:33 pm

Verjetno ležaji pr motorno gred hin,oz obrabljeni.

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ Ne okt 04, 2009 6:06 pm

in kolko bi potem pribl prišlo popravilo če bi bilo to??

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne okt 04, 2009 6:23 pm

najprej zamenji obe stikali za olje (za nizek in visok tlak),če se napaka še ponavlja je oljna pumpa slaba.Če bi bili ležaji hin bi motor nabijal in po vsej verjetnosti bi v 3 letih gred že zdavnaj zaribala.Tisto s stikali je kar pogost pojav pri VW-ju

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne okt 04, 2009 7:06 pm

čare je napisal/-a:najprej zamenji obe stikali za olje (za nizek in visok tlak),če se napaka še ponavlja je oljna pumpa slaba.Če bi bili ležaji hin bi motor nabijal in po vsej verjetnosti bi v 3 letih gred že zdavnaj zaribala.Tisto s stikali je kar pogost pojav pri VW-ju

x2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Kraj: Rogaska Slatina

Napisal/-a Sika Ne okt 04, 2009 7:07 pm

čare je napisal/-a:najprej zamenji obe stikali za olje (za nizek in visok tlak),če se napaka še ponavlja je oljna pumpa slaba.Če bi bili ležaji hin bi motor nabijal in po vsej verjetnosti bi v 3 letih gred že zdavnaj zaribala.Tisto s stikali je kar pogost pojav pri VW-ju

to je meni delalo na bravotu...je zadnjičl bila tudi tema odprta...
tako kot je čare napisal, menjaj obe stikali, to je bil pri meni problem. LP
Fiat di amore per'l auto

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po okt 05, 2009 11:29 am

Upam da boš z menjavo oljnih stikal odpravil napako. V nasportnem primeru je po vsej verjtenosti slaba oljna črpalka. Kar je bil kar pogost pojavi pri teh motorjih, še posebej če se jih je precej priganjalo. Glede na to da se napaka pojavlja že 3 leta(???) upam da so res samo stikala za oljni pritisk.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ Po okt 05, 2009 7:04 pm

bom prvo menjav stikala pa bomo vidli kaj bo reklo....
sicer bi pa še rabil novo 'havbo', vezno ter spredjni odbijac...če kdo ve kje to dobit oz če kdo prodaja se priporočam...lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov