Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

ciscenje sob z ultrazvokom

Napisal/-a Perica Ne jun 04, 2006 7:14 pm

Zivjo!
Sem ze malce prebiral stare teme in na zalost nisem nasel odgovora na moje vprasanje, ki se glasi: Kje v okolici LJ ali KR se da spucat vbrizgalne šobe (injektorje) z ultrazvokom??? v starih temah je na zalost govora samo o Mariboru!!! Koliksna pa je priblizno cena za celoten poseg??? avto je Clio 1.4, letnik 99 (ima 4 injektorje)!!!

Hvala in LP

Peter

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Ne jun 04, 2006 7:28 pm

Eden je med Škofjo Loko in Kranjem, v bistvu čisto blizu Kranja, ca. 2 km naprej od vasi Dorfarje, če pelješ iz Škofje Loke proti Kranju. Nimam pa točnega naslova ali številke. Cena za čiščenje štirih šob je do 12 čukov nekje. Jaz jutri peljem avto k enem mehaniku v vasi Dorfarje in mi bo opravil nekaj posegov na motorju zaradi tresenja v prostem teku le-tega, med drugim mi bo nesel šobe na pucanje z ultrazvokom k temu mojstru v sosednjo vas. Če hočeš mi PM pa ti dam številko tega mehanika v Dorfarjih(Mare), ki veliko šraufa Renaulte in ti on lahko da številko od onega, ki ima ultrazvočno čiščenje injektorjev.
Don`t worry, be happy:)

promil
Nov uporabnik

Napisal/-a promil Po okt 05, 2009 5:55 pm

Mogoce kdo ve, kdo v blizini Kranja ali Ljubljane ultrazvocno cisti sobe? Rabil pa bi tocen naslov, da informacije predam kolegu, ki me je prosil za to.
hvala in lp.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Po okt 05, 2009 6:01 pm

Tole bo pravi naslov, cena za čiščenje šob je že navedena.

http://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic.php?t=15170

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 05, 2009 6:15 pm

Mirotim je na Fiat forumu tudi objavil da zapira delavnico tako da ne bo nič s tem.Sam sem tudi bil pri njem na čiščenju šob z tem aditivom iz samega firbca,ker je bilo pač rečeno da se pozna na odzivnosti in porabi,bilo je tudi poudarjeno da je večja razlika pri bencinarju kot pri dizlu no in pri meni razlike ni ampak kot pravim sem šel iz samega firbca,tako da lahko naprej širim a se splača dizla pelat al ne.V vsakem primeru pa je čiščenje z ultrazvokom boljše in efektivnejše sploh če ima avto že nekaj kilometrov za sabo.

promil
Nov uporabnik

Napisal/-a promil To okt 06, 2009 11:43 am

Mogoče kdo ve za koga, ki bi lahko ultrazvočno očistil šobe? Gre pa za volvo v40-renaultov 1.9 turbo diesel motor. Lahko tudi v okolici LJ.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To okt 06, 2009 1:25 pm

Rabotti Maks Kobalej Brodarska ulica 5 Litija 1270 Šobe Vbrizg Injection popravilo šob avtomehanika avtoservis avtokleparstvo avtoličarstvo ...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 06, 2009 1:45 pm

promil je napisal/-a:Mogoče kdo ve za koga, ki bi lahko ultrazvočno očistil šobe? Gre pa za volvo v40-renaultov 1.9 turbo diesel motor. Lahko tudi v okolici LJ.
Te šobe če so že enkrat zunaj se obnovijo in čao,ker so klasične obnova ni draga.Delajo pa to Jelen,Arčon,Burja..

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To okt 06, 2009 1:58 pm

041-717-700 g. Urbančič, delavnico ima pri Mac-u v Šiški, čiščenje šob me je stalo 60 eur.

lp
RiDe hArD

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To okt 06, 2009 7:53 pm

A se da tut šobe za dizle spucat z ultrazvokom ?
Stric ma scenica 1.5dci in so šobe že v kurcu pr 80tkm prevoženih :?
Saj sem mu reku da se renoja izogiba še posebej dci pa me ni poslušal.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak To okt 06, 2009 8:05 pm

off:
Ti pa prav moraš v vsaki objavi nekaj plunčkat čez renault. Da te malo razočaram, moj ima že čez 200tkm, je dizel in - guess what - nobenih problemov. Zdaj pa nazaj na temo! Če ne (z)moreš napisati kje se očistijo šobe, STFU, če ti gre branje težko iz pod rok, si vzami čas in še enkrat preberi, da jasno piše, da se tudi dizlu sčistit šobe.
/off

Tudi sam bi svetoval obnovo bolj kot čiščenje, saj sem do sedaj opazil, da je čiščenje (sploh pri dizlih) bolj kot ne samo odlašanje konca, zamenjat/obnovit pa je mir. Da se šobe tako hitro zapacajo pa je po vsej verjetnosti kriva slabo sfiltrirana nafta, razlog pa poišči pri sebi ;)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov