Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Nissan Pick up - bat

Napisal/-a timm Po okt 05, 2009 7:09 pm

Pozdravljeni.
Ve kdo, kje bi se lahko kupil bat in tesnila za Nissan Pick up 2.5TDI, letnik 2003?
Aja, slovenski servisi ne veljajo - so preveč ˝požrešni˝. :-)

Hvala in lep pozdrav.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Po okt 05, 2009 7:47 pm

koliko pa stane popravilo pravjo? oz. kaj je sploh narobe na masini? je ze novejsa s 133KM ali tastara s 100KM?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 05, 2009 7:56 pm

Stahlgruber
Mrak avtodeli
Tapos
Če pri teh ni varjante dobit je ni nikjer.

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Po okt 05, 2009 7:58 pm

Novejša je. 133KM. Je pa uničen drugi bat, obročki, menjati je potrebno tesnila, verjetno tudi ojnico,... pa še verjetno se bo kaj našlo za popravit. Prav za te dele ne vem, koliko stane, ker nisem niti vprašal.
Vem pa da so pri sklopki, zavorah in še nekih drobnarijah imeli na servisu zeeeelo višje cene, kot sem jih potem dobil. :-)
Je pa malo problem, ker ni kaj dosti ponaredkov, oz. jih skoraj ni.

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm To okt 06, 2009 3:30 pm

ggorenc je napisal/-a:koliko pa stane popravilo pravjo? oz. kaj je sploh narobe na masini? je ze novejsa s 133KM ali tastara s 100KM?

Deli stanejo v Slo za en bat, obročke, tesnila glave in ostala tesnila in pa drsnik verige 856€ brez dela.

Aja, lahko prosim administrator to prestavi vsaj v ˝popravila in okvare na vozilih˝, če že na splošnem forumu ne sme biti? Ker v ˝kupovanje avtomobilov˝ pa res nikakor ne paše. Ne kupijem avta ampak samo rezervne dele.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr okt 07, 2009 6:53 am

Ne, ne, sej paše.

Administrator razmišlja tko: popravilo bo čisto predrago, posledično boš kmalu kupoval nov avto...

Tebi so vsaj prestavli. Včasih tudi kaj zbrišejo, pa da bi vsaj kdo povedal zakaj, ali pa vsaj, da je zbrisano... Da ne iščeš po forumu... Go figure. Slab dan, morda?

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Sr okt 07, 2009 9:24 pm

M je napisal/-a:Ne, ne, sej paše.

Administrator razmišlja tko: popravilo bo čisto predrago, posledično boš kmalu kupoval nov avto...

Tebi so vsaj prestavli. Včasih tudi kaj zbrišejo, pa da bi vsaj kdo povedal zakaj, ali pa vsaj, da je zbrisano... Da ne iščeš po forumu... Go figure. Slab dan, morda?

He, he, imaš prav. Danes sem že iskal, če je kje kakšen razbit ali pa samo motor. Pa ga ne najdem. :-(
Tako, da bo najverjetneje treba iti v Veliko Britanijo. Tam imajo pa vse po normalnih cenah ampak žal večinoma ne pošiljajo v SLO.

grand
Nov uporabnik

Napisal/-a grand Če okt 08, 2009 7:29 am

Gamma center Lj.,Regnemer,Mrak Lj.na Tržaški,poglej JapanParts Catalogue
LP

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Če okt 08, 2009 7:55 am

Grand hvala. Ampak tudi tu ni nič. Trgovine sem že tako preveril in ni, če je pa kakšen kos, je pa pretiran v ceni. :-) Japanparts pa napiše ˝null˝. :-)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če okt 08, 2009 8:22 am

Ko smo še doma generalne delali, je bilo materiala na AC največ (KolbenSchmidt je firma za bate, Clevite za ležaje, Goetze za obročke in dihtunge). Tudi zdaj je še veliko pri Mraku (mislim da zastopa Mahle za bate, Elring za dihtunge) na Viču za Dolgim Mostom levo, Tapos pa Viktor Reinz dihtunge. Je pa treba naročit in počakat, ker motorjev zdaj nobeden ne popravlja, pomanjkanje znanja in visoki stroški. Tako pa vsi "testerje" gledajo in bluzijo, ker ne vedo, kako kaj deluje. V Trstu se dobi bate Borgo, znane iz tekmovanj in frizur Abarth. Če ne pa direkt iz neta
http://www.autopartswarehouse.com/searc ... niversal:0
sem šel še naprej vohljat, nisi navedel motorja, po moje gre za YD25DDTi, dobavitelj delov je iz TecDoc-ove slike Bauer, bat v katalogu pa navajajo za 1.specialo.
Priponke
Nissan_Bat_2.pdf
(26.36 KiB) Prenešeno 80 krat
Nissan_Bat_1.pdf
(31.1 KiB) Prenešeno 30 krat

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Če okt 08, 2009 9:06 am

joztom je napisal/-a:Ko smo še doma generalne delali, je bilo materiala na AC največ (KolbenSchmidt je firma za bate, Clevite za ležaje, Goetze za obročke in dihtunge). Tudi zdaj je še veliko pri Mraku (mislim da zastopa Mahle za bate, Elring za dihtunge) na Viču za Dolgim Mostom levo, Tapos pa Viktor Reinz dihtunge. Je pa treba naročit in počakat, ker motorjev zdaj nobeden ne popravlja, pomanjkanje znanja in visoki stroški. Tako pa vsi "testerje" gledajo in bluzijo, ker ne vedo, kako kaj deluje. V Trstu se dobi bate Borgo, znane iz tekmovanj in frizur Abarth. Če ne pa direkt iz neta
http://www.autopartswarehouse.com/searc ... niversal:0
sem šel še naprej vohljat, nisi navedel motorja, po moje gre za YD25DDTi, dobavitelj delov je iz TecDoc-ove slike Bauer, bat v katalogu pa navajajo za 1.specialo.

Hvala za trud. Mrak je imel nekaj delov, Tapos tudi (še čakam na klic, da pove kaj več). Ampak, kot sem že napisal, ne mislim devat 600% cene v Slo.
Komplet tesnil v Slo je 360€ - pri enih več, pri drugih malo manj. V Angliji so pa 84€ ampak jih žal ne pošiljajo v Slo. Pri ostalih delih je podobno, oz. še večja razlika v ceni.
Motor je pa 2.5TDI (oznaka YD25).
Verjetno se bo naročil kar komplet motor za okoli 2000€ pa je garancija in mir. :-) (popolnoma obnovljen)

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Če okt 08, 2009 10:00 am

**classic power-original power!**
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov