vztrajnik je dvomasni. ampak lahko das navadnega not. jaz sem ga moral menjat in sem dobil ko nek komplet prau za ta namen, da das not navadnega namesto dvomasnega. ce se ne motim je bilo od luk-a to. in je dosti bolj poceni kot dvomasni, dela pa mi brez problemov ze kako leto.
Dvomasni vztrajniki so slepo čevo razvoja v avtomobilski industriji. Če ne bi bilo tako, na TecDoc forumu LUK ne bi pojasnjujeval vseh težave in nakazoval, za katere avte so že izdelali navadni, standardni sistem sklopke in vztrajnika za menjavo in odrešitev sranja.
Zmanjšujejo hrup in omogočajo bolj mirno speljevanje.
Pri nekaterih (reno) zdržijo kar dolgo, so pa zelo problematični pežojevi (407), je pa tako kot pri vsaki tehnični stvari: Če ga vozi izobražen ima dolgo življensko dobo, oseg ga lahko skuri v enem dnevu.
Pomemben razlog za uvedbo d.v. je tudi skubljenje kupcev, ko se izteče garancija, posebej tistih, ki kupujejo uvožene avte od firm in rent-a-car-a.
Je neke vrste tampon, ki zmanjšuje udarce glavne gredi oz. absorbira neenakomerne obremenitve menjalnika, ki jih povzročajo moderni štiritaktni dieselski motorji z velikim navorom že pri malih obratih. Pred pojavom TDi in dCI (HDi) principa niso bili potrebni zaradi precej manjših navorov klasičnih dieslov.
Če daš navadnega namesto dvomasnega bosta menjalnik in sklopka bolj "na udaru" in lahko pričakuješ težavo pri njiju. Cena menjalnika pa je precej višja od vztrajnika (je pa res, da menjalnik lahko nabaviš tudi rabljen v dobrem stanju, medtem ko so rabljeni dvomasni vztrajniki verjetno vsi precej iztrošeni...)