Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

ko ESPACE ne neha z okvarami

Napisal/-a hejho Če okt 22, 2009 1:31 pm

zdravo :D

stric me je prosil, če bi lahko na kakem avto-forumu vprašal za mnenje, kaj narediti v tem primeru.

lani je kupil renault espaca, letnik 2002 z 110.000km in servisno potrjeno knjižico a ker se veliko vozi, ima avto danes že malo čez 230.000 km.

motor 2.2 DCI 5 stopenski menjalnik

drugače je z njim zadovoljen, ima porabo 7.6 litrov na 100 km in je več kot udoben.

problem pa je v tem da se avto stalno kvari.

malo po nakupu je avto začel izgubljati moč in če nisi prestavljal do 2.000 obratov in če si vozil nad 110km/h in če je klima bila vklopljena, je avto enostavno crknil. to se mu je dogajalo na avtocesti recimo na razdalji 100 km cca 5,6,7 krat
avto je bil neštetokrat na renaultovem servisu, stalno so nekaj mnjali niso pa našli napake na reno servisu

na renault servisu je menjal
dve turbini
pucal egr ventil
neko gred (ne vem kakšno)
....

v avto je vložil že cca 3500€ in na avtu se stalno kažejo napake.
kar je najhuje je to da kar ugaša sredi avtoceste, ali če ga drugje daš nekoliko čez 2000 obratov.

prodati ga pa prav tako najbrž ne bi bilo najlažje v takem stanju

zanima me kaj narediti na tem mestu? :roll:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če okt 22, 2009 1:44 pm

Ponavadi je za te simptome kriv prevelik pritisk turbine razlog za to pa ali slab krmilni ventil turbine ali slab MAP senzor in povej stricu naj se pač tega serviserja izogiba in naj gre nekomu ki je sposoben na testerju.Mogoče bi mu pomagali pri RSR-ju

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis Če okt 22, 2009 2:01 pm

samo, da 120.000 km prevoziš povečini do max 2.000 rpm, to mora biti stric zelo potrpežljiv...

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ Če okt 22, 2009 3:03 pm

ti 2.2dci motorji so eni slabših pri renaultih....več koga poznam ki je imel podobne probleme kot tvoj stric.......

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Če okt 22, 2009 3:39 pm

_Ghostrider_ je napisal/-a:ti 2.2dci motorji so eni slabših pri renaultih....več koga poznam ki je imel podobne probleme kot tvoj stric.......

Sej zato pa je tako majhna poraba, če se avto vozi do 2000 obratov, to na avtocesti pomeni 115km/h....
Ko sem imel sam še laguno 1.9 dci, sem pri istih obratih doesegel isto hitrost, poraba pa je bila pod 5 litri ( trenutna) .....

2.2 dizla se je potrebno pri renoju znebit čimprej......že 1.9d ga serjejo 2.2d pa sploh.3.0d je pa tudi biser tehnologije, ki je skoz v mehankarski garaži.
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Če okt 22, 2009 5:16 pm

avto je glih tistega letnika, ki so meli slabo serijo 2.2 dci motorjev, ki so meli serijsko napako, da so pac zaruzli, ko jim je pasalo.......

v tem primeru hvala bogu da se ni blo totalnega unicenja motorja, ampak kot si povedal je ze vlozo veliko denarja pa zivcev tut pomoje.....

moje mnenje, mal kruto ampak realno, naj se avta cimprej znebi.....ali pa ga popravi, s tem da menja mehanika oz. uradni servis in gre kam drugam........

sem delal s temi 2.2dci motorji, pa vam povem da ni fina zadeva, ker se problemi ne nehajo :? :?

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Pe okt 23, 2009 6:06 am

Vsak pošten mehanik bo rekel, da bejži čimbolj vstran od renaultovega 2.2 dci motorja (in to neglede na letnik)...sem sam pred kratkim kupoval espaca in sem dobil ravno takšen odgovor med drugim tudi od enega najboljših (renaultovih) mehanikov daleč naokrog...tako sem se odločil za 2.0 benzinarja :P
Zadnjič spremenil Kovcek, dne Pe okt 23, 2009 6:27 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe okt 23, 2009 6:24 am

Kovcek je napisal/-a:Vsak pošten mehanik bo rekel, da bejži čimbolj vstran od renaultovega 2.2 dci motorja (in to neglede na letnik)...sem sam pred kratkim kupoval espaca in sem dobil ravno takšen odgovor medd rugim tudu od enega najboljših (renaultovih) mehanikov daleč naokrog...tako sem se odločil za 2.0 benzinarja :P

Kakšno porabo pa imaš? Predvidevam, da imaš navadnega 2.0 brez T? Ti so zelo redki, pa daleč najbolj varna izbira pri espacu.

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Pe okt 23, 2009 6:30 am

Navadnega 2.0 8V...porabe ti točno ne vem povedat, čeprav sem naredil z njim že čez 2500 km, samo je bila od tega večina vleka avtoprikolice...je pa poraba pri vleki avtoprikolice v primerjavi s sharanom, isto 2.0 8V ki sem ga imel prej, nižja za cca. 1,5 l/100 km
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe okt 23, 2009 9:16 am

kakastrofa so teli espaci teh letnikov...
:roll:
sami problemi tak ko s toyoto 2006 letnikom 2.2 dizlom...

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis Pe okt 23, 2009 9:27 am

kolesar je napisal/-a:kakastrofa so teli espaci teh letnikov...

pa sploh veš kakšni so problemi pri tojoti 2,2. a crkujejo turbine, egr ventili...? ne. problemi so samo v porabi olja.

ja, ja primerjas renoja s tojoto - res nimaš pojma. toyoja v podaljšanji garanciji brez pomislekov zamenja cel polmotor, kaj pa maredi reno?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe okt 23, 2009 9:39 am

mikimis je napisal/-a:

pa sploh veš kakšni so problemi pri tojoti 2,2. a crkujejo turbine, egr ventili...? ne. problemi so samo v porabi olja.

ja, ja primerjas renoja s tojoto - res nimaš pojma. toyoja v podaljšanji garanciji brez pomislekov zamenja cel polmotor, kaj pa maredi reno?

reno menja cel motor ne sam pol :) sam problem nastane ko se napaka ponovi na vsake 60.000
po mojih izkušnjah je pri novih motorjih 2.0 dizel renojeva najboljša izbira
lp

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe okt 23, 2009 9:41 am

Reno ti izven garancije plača ustrezen delež pri vgradnji novega dela, odvisno od starosti in koliko si pač prevozil. Seveda to ne velja, če avto servisiraš pod kozolcem. Pohvalno od toyote, da menja cel motor.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe okt 23, 2009 11:10 am

mikimis je napisal/-a:

dj ne s*** isto sranje je...
šobe, turbina, sklopka, volan, računalnik, menjalnik...
pa še kaj so zamenjal pod garancijo v 100.000km...
če bi bla ta toyota moja bi se je že znebil, ker je zdej 2x tolk glasna ko ob nakupu...

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Pe okt 23, 2009 12:28 pm

Žal zadnje čase tem v EU sestavljenim toyotam pada kvaliteta zaradi evropske šlamparije pri sestavi.Največja nevarnost kvaliteti je količina zato tudi Toyota ni imuna na napake.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov