Nasveti in napotki ter povpraševanja...

wavechaser
Nov uporabnik

megane l.99

Napisal/-a wavechaser Pe feb 01, 2008 7:35 pm

Pozdrav!

Prosim, če mi lahko lastniki podobnih meganov lahko opišejo izkušnje s tem avtomobilom, predvsem servisi, popravila. porabe, in podobne izkušnje.

Že v naprej hvala za sodelovanje!

L.P:

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Pe feb 01, 2008 8:56 pm

doma ga imamo sicer letnik 98,in ti lahko malo povem.
-loputa za vklop/izklop kroženja zraka v kabini se ti sfiži.Nov motorček za loputo zelo drag.se ne spomnim koliko a tudi pomislil nebi da bi ga kupu.
-kar naenkrat ti lahko crkne stikalo za ventilacijo za zračenje in dela samo na max.Se da enostavno popraviti tudi sam doma,a baje da le pri meganih ki nimajo klime.
-začne motor cukati,kar je tudi enostavno popravilo samo ene počene gumjaste cevke na motorju.A cuka semizdi malo tudi zaradi drugih reči.
-se je zgodilo da se pritljažnik ni dalo odpret.sm moral od znotraj podreti,ter popraviti.Tist mehanizem nekako preskoči.
-se je zgodilo da se je zatikalo neko stikalo na menjalniku in so ti kdaj ostajale odprte rikverc luči zadaj,nič drugega.
-dihtngo na glavi je malo prepihnilo, in imaš malenkost masten motor,a tako malo da tudi popravit nismo dal.Kakšno cin špulo tud že menjal.

Poraba pri 1.6 8v ni nekaj pretirana.Računal nism nikoli,a nebi smela biti čez 7.5l/100
Drugače pa imaš: http://www.poraba.com

Drugače je všečen avtko, lepo se pelje,lepo se sedi v njemu, notranjost je prijetna....

wavechaser
Nov uporabnik

Napisal/-a wavechaser Po feb 04, 2008 9:53 pm

To je pa zelo izčrpen odgovor, sem zelo vesel, ker pomagate. Mam namen kupit nekaj podobnega, pa me zanima kako se kaj obnese.

Hvala lepa za pomoč!!

Uporabniški avatar
ole
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a ole Sr feb 06, 2008 11:23 am

fičfirič je napisal/-a:doma ga imamo sicer letnik 98,in ti lahko malo povem.
-loputa za vklop/izklop kroženja zraka v kabini se ti sfiži.Nov motorček za loputo zelo drag.se ne spomnim koliko a tudi pomislil nebi da bi ga kupu.
-kar naenkrat ti lahko crkne stikalo za ventilacijo za zračenje in dela samo na max.Se da enostavno popraviti tudi sam doma,a baje da le pri meganih ki nimajo klime.
-začne motor cukati,kar je tudi enostavno popravilo samo ene počene gumjaste cevke na motorju.A cuka semizdi malo tudi zaradi drugih reči.
-se je zgodilo da se pritljažnik ni dalo odpret.sm moral od znotraj podreti,ter popraviti.Tist mehanizem nekako preskoči.
-se je zgodilo da se je zatikalo neko stikalo na menjalniku in so ti kdaj ostajale odprte rikverc luči zadaj,nič drugega.
-dihtngo na glavi je malo prepihnilo, in imaš malenkost masten motor,a tako malo da tudi popravit nismo dal.Kakšno cin špulo tud že menjal.

Sem imel letnik 99 do nedavnega. Bi se kar strinjal z vsem kar je napisal fičfirič. Mogoče pa še kaj dodal kaj se je zgodilo meni
- zaklenjena zadnja leva vrata (menjava ključavnice), to porihtam zakljenjena zadnja desna vrata (menjava ključavnice). 80 € vsaka :(.
- plastične letvice na strehi so se mi odpirale....se nisem niti trudil popravit

drugače pa ja, avtko kar soliden...predvsem poceni servis, če poznaš kakega maherja (ponaredki)
Slika

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Sr feb 06, 2008 12:36 pm

Mi smo imeli megana scenic l.98, prva reg. 99.
Stalno so bli neki problemi, redno so crkovali brisalci, potem luči, zadnje in sprednje (ne žarnice), pa nekaj elektronke v motorju...
Servisi (uradni servis) so bili dražji kot pri vw.
Ko boš kupoval obvezno poglej izpušni kolektor, ker imajo skoraj vsi (bencinski, 1.6)megani tega letnika počene.

Uporabniški avatar
robertus
Nov uporabnik

Napisal/-a robertus Sr feb 06, 2008 12:54 pm

Mislim, da tudi rade grejo črpalke za bencin(ki so v keslu). Še največja slabost pri navedenih vozilih pa je elektronska blokada vžiga, ki kar naprej nekaj šteka in jo večinoma vsi pomečejo ven.

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Re: megane l.99

Napisal/-a RS-sport Sr feb 06, 2008 1:03 pm

wavechaser je napisal/-a:Pozdrav!

Prosim, če mi lahko lastniki podobnih meganov lahko opišejo izkušnje s tem avtomobilom, predvsem servisi, popravila. porabe, in podobne izkušnje.

Že v naprej hvala za sodelovanje!

L.P:

Kupi megana 1.6 16V od 99. naprej...če bodo vse tuljave zamenjane pol razen kakšnih malenkosti ne bo problemov! Strešne letve, če bodo zvite pa daš od letnika 96 gor pa bodo za večno.
RS-sport

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Sr feb 06, 2008 1:56 pm

Tudi jaz se strinjam z vsemi napakami, ki ste jih opisali. Tudi jaz sem imel te probleme na mojemu meganu. Samo, ko to enkrat zrihtaš potem imaš pa mir spet za nekaj let.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc Sr feb 06, 2008 2:04 pm

Mi smo imeli megana letnik 99. Meni osebno le zelo lep avto, kar všečna notranjost. Kdaj pa kdaj se je kaj pokvarlu med drugim tudi tiste letve, so se neki zvijale sm smo nekaku urihtal. Za porbo nism prepričan sm se mi zdi da je na potovlanem računalniku kazalo 8.2 za mašino 1.4 16ventilov. Opremo smo pa mel RT katera je bla skoraj čist zadovoljiva sm klime ni imel. Pa oblika je bla 4 vratna limuzina (classic).

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 Po feb 09, 2009 6:08 pm

povh je napisal/-a:Mi smo imeli megana scenic l.98, prva reg. 99.
Stalno so bli neki problemi, redno so crkovali brisalci, potem luči, zadnje in sprednje (ne žarnice), pa nekaj elektronke v motorju...
Servisi (uradni servis) so bili dražji kot pri vw.
Ko boš kupoval obvezno poglej izpušni kolektor, ker imajo skoraj vsi (bencinski, 1.6)megani tega letnika počene.

res je, če niso počeni, so pa švasani! original je 231€, ampak se da dobit tud iz karamboliranega avta ki je še ok za 50€

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe okt 30, 2009 9:44 pm

fičfirič je napisal/-a:doma ga imamo sicer letnik 98,in ti lahko malo povem.

Poraba pri 1.6 8v ni nekaj pretirana.Računal nism nikoli,a nebi smela biti čez 7.5l/100
Drugače pa imaš: http://www.poraba.com

Drugače je všečen avtko, lepo se pelje,lepo se sedi v njemu, notranjost je prijetna....

- začne motor cukati,kar je tudi enostavno popravilo samo ene počene gumjaste cevke na motorju.A cuka semizdi malo tudi zaradi drugih reči.

A mi lahko kdo prosim pove kaj več o tem kaj je mislil uporabnik fičfirič? Katere gumijaste cevke?

Hvala
AH NI NAM LAHKO!

leon137
Nov uporabnik

Napisal/-a leon137 Sr nov 04, 2009 5:30 pm

a mi lahko gdo pove kaj morm zamenat pr temu motorču v havbi? Men tud zaštekal :o
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov