Skubic je napisal/-a:Pozdravljeni!
Imam problem z vodo oziroma vdiranjem le-te v notranjost pri zadnji desni luči. Voda se nabira pri notranji strani žarnic (snemljivi del), v tistem kotu kjer je prostor za meglenko, in sicer pri tesnilu. Imam občutek, da priteče pri odprtini med streho in prtljažnikom in potem dol do luči in na zgornji strani luči pride noter. Zamenjal sem luč (sicer med dežjem in je bilo še od prej mokro) ampak se mi zdi da ne pomaga. Tesnilo je celo.
Sumim, da morda priteče zgoraj, kjer je guma in pod njo kabli od gretja šipe in podobno.
Ali pa morda lahko priteče pri strešnem oknu? Vem, da gresta dve odtočni cevki dol proti sprednjim vratom, pa me zanima, ali gre kakšna tudi nazaj in je morda kje zamašeno ali kaj...?
To se dogaja samo pri desni luči, na levi strani nič. Niti stara niti nova luč nista počeni, saj voda ne priteče z zunanje strani ampak z notranje!
Gre se pa za golfa 3 GTI letnik 1996, ima strešno okno.
Prosim za pomoč, saj vreme ni naklonjeno mojemu problemu!
LP
tristan01 je napisal/-a:Pozdravljen, težavo boš odpravil tako, da postaviš avto na suho, snameš luč presušiš vse skupaj in sestaviš suho nazaj. Če si imel pod tesnilom vlago je voda našla pot v luč pod tesnilom (sem imel podobne probleme na Twingu). Pomaga tudi če tesnilo lepo očistiš in namažeš z mastjo. Preverjeno tesni.
Lp Tristan01
Skubic je napisal/-a:Hja, verjetno se nisem dobro izrazil oziroma opisal težave.. Meni voda ne teče v luč. Znotraj je luč popolnoma suha. Če pogledamo luč z zadnje strani, tam kjer se sname celotna plošča z žarnicami, se vidi okrog tesnilo (pena). In meni voda pride noter pri tesnilu na spodnji strani! In ker voda ne teče navzgor to pomeni, da pride noter pri zgornjem robu luči (tesnilo) in priteče na dno, kjer udari ven. Nekako sem poskusil označiti na sliki....
Moral bom počakati do vikenda in ponovno zalivati s šlaufom in poskušati...
Hvala vseeno za pomoč vsem!
tristan01 je napisal/-a:
Ni kaj razmišljat, tesnilo med lučjo in pločevino ni ok. Kot sem ti prvič svetoval, vse razdri, očisti in posuši, preglej tesnilo, namaži z mastjo in sestavi pa bo sve ok. Pazi da vijake ki držijo luč zategneš dovolj, vendar jih ne polomi. Pri starih avtomobilih se to rado zgodi če snameš luč. Tesnilo je preperelo in zdelano, ko razdreš pa popusti. Namesto masti lahko uporabiš tudi kakšno tesnilno maso, vendar bo potem luč za vedno pritrjena na karoserijo.
LP Tristan01
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov