igorzz je napisal/-a:Zdravo,
moja 10 let stara felicija (1.9d, 250.000km) ima neko novo foro: občasno mi ne vžge v prvo, niti v drugo, morda niti v tretje, najhuje je, če ne vžge niti v petem poskusu. Je pa zanimivo, da se zadeva dogaja zlasti takrat, ko je motor ugasnjen krajši čas (npr. greš v trgovino, in ko hočeš it domov, ne vžge; ali pa po telovadbi). Takrat, ko mi niti v petem poskusu ni šlo, sem šel na petrol po štart sprej in potem se je zagnal, ampak ne vem, če je imel štart sprej kaj pri tem. To se mi ne dogaja vsak dan, je pa zoprn občutek, ker nikoli ne vem, kdaj mi bo vžgal in kdaj ne.
Kaj naj storim? So po vašem mnenju krivi filtri? Svečke?! Res je, da se je to začelo z ohladitvijo vremena, ampak zdaj je spet toliko toplo, da temperatura zraka ne bi smela imet vpliva, sploh če zjutraj pri mrzli mašini in jutru normalno zalaufa. Če kaj pomaga, naj omenim še to, da sem enake težave imel pred kakšnim letom, vendar se ne spomnim najbolje, kdaj so se nehale, vem samo, da sem v tem času zamenjal olje in filtre, kilometrov pa nisem naredil kaj dosti, saj se sedaj v glavnem vozim samo 5km do službe (morda na to vpliva ravno to, da delam samo take kratke vožnje?). Nazadnje se mi je to zgodilo včeraj, ko sem hotel odpeljat s pumpe, pred tem pa sem bil pri vulkanizerju (torej dve kratki poti, dva vžiga).
lp Igor
igorzz je napisal/-a:pa še to sem na hitro izračunal: ob dodanih 2dcl olja na tank bi morala pri meni biti poraba zaradi tega manjša za več kot 5%, če želim, da se mi finančno splača dodajat olje v poln tank... 5% je pa kar veliko.
@imilet1: Koliko je bila po tvojem mnenju poraba manjša, ko si to počel?
piagolo je napisal/-a:mislim, da se vliva navadno motorno olje. 2T je dražje in nima detergentnih lastnosti.
sacrifice je napisal/-a:Pozdravljen, spet se oglašam. Sam sem imel isti problem pri užigu, začasno sem rešil z vezavo upora na tisti konektor(med modri kabel) lahko ti slikam. malo potem je avto ckrnil(počena glava). Zdaj ko smo zamenjali glavo avto užiga enako če je topel ali če je mrzel, užge takoj tudi če gretje svečk ne dela ko je topel. Zaenkrat ti priporočam vezavo upora, za več info me kontaktiraj na PM. razmišljaj pa o menjavi glave, ker zgleda da nima kompresije.
Imam pa passata 1.6TD, podobni motorji
sacrifice je napisal/-a:govorim enostavno iz mojih izkušenj kar je blo na passatu, zdej po menjavui užiga kot nov. Prvo bi pa svetoval da namesti predupor da mu gretje vedno dela, tako kot sem imel jaz.
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov