Spet imam eno težavo pri svoji trojki (VW golf III 2.0). Ker mi avto ni najbolje grel (sem moral dat temperaturo na max.) pa tudi malo iz preventive sem se odločil sčistiti in zamenjati hladilno tekočino. Sem najprej spraznil, nalil čistilo in vodo, spet spraznil in tako naprej dokler nisem vse skupaj sestavil nazaj, nalil vodo in antifriz in zalaufal. In sedaj je zgleda noter toliko zraka, da mi avta ne hladi tako kot bi moralo

Ne vem, ali je kriv zrak v sistemu, ali pa je možno da je crknilo termostikalo...? Ventilator na killerju mi je že zalaufalo, ampak za kratek čas, zgleda ko ni bilo zraka je bilo uredu, potem ko je prišel pa kakšen mehur zraka skozi cevi pa spet ne. Zgornja cev iz mašine v killer je vroča, spodnja malo manj.
Zrak sem poskušal spraviti ven samo zkozi ekspanzijsko posodo, se vsakič sliši brbotanje ker je zraka sigurno še nekaj notri, ampak sedaj me pa že malo skrbi, ker sem postopek (zalaufal, počakal do delovne T, ugasnil, se slišalo da šel zrak ven...) ponovil še velikokrat... Ali je kaj crknilo ali je samo zrak v sistemu kriv za vse to...?
Ali imajo golfi (1996) kakšen ventil za zračenje morda?
Prosim za pomoč, LP d