Nasveti in napotki ter povpraševanja...

noctiferia
Nov uporabnik

Slabo vžiganje

Napisal/-a noctiferia To okt 27, 2009 4:53 pm

Gre se za megane coupe l.2001 1.6 16v.
Ko so temperature nizke recimo okrog 10 stopinj in manj avto normalno vžge drugače pa je ko so zunanje temperature višje recimo 18+ kot te dni avto upali sele po tretjem četrtrm poskusu.
Nekako sumim senzor temperature in če bi bilo to kakšen bi bil strošek in če se ga mora po menjavi na tester priklopit ali zadostuje samo menjava?

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To okt 27, 2009 5:57 pm

no jaz sem imel v pon. podobne težave pri enakem motorju kot ga imaš ti.

je bilo malo topleje in je težko vžgal v drugem poskusu, ko je bilo pa minus je pa brez problema vžigal.

je pa res da avta nisem vžigal cel vikend, tri dni, menda je bila kriva samo vlaga, zdaj mi pa čist normalno spet vžiga.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To okt 27, 2009 6:35 pm

preveri senzor odmične gredi, ker le ta je problematičen pri teh motorjih in posledica je slab ali pa dolgotrajen vžig motorja...........lahko je pa tudi senzor temperature, tudi tega nebi bilo slabo preveriti.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To okt 27, 2009 6:52 pm

xsara je napisal/-a:preveri senzor odmične gredi, ker le ta je problematičen pri teh motorjih in posledica je slab ali pa dolgotrajen vžig motorja...........lahko je pa tudi senzor temperature, tudi tega nebi bilo slabo preveriti.........

senzor odmične gredi je problem samo pri 1.2 16v renault motorjih

noctiferia
Nov uporabnik

Napisal/-a noctiferia To okt 27, 2009 6:52 pm

Naj še dodam da mi sveti lučka motorja to je tista spirala zraven lučke od abs-ja sem bil na servisu kjer pa niso našli nič temveč samo računali.Kako bi preveril kaj je točno narobe ali ima kdo tester kajti na servise se mi ne ljubi it kjer samo računajo nardijo pa ne nič.Sem s primorske.
A ja pa še to ko so nizke temperature mi obrate drži tam okrog 1000 obratov ko je pa vroče pa okrog 400 do 500 posledično se s tem tudi motor trese kar je čutiti v kabini.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To okt 27, 2009 6:56 pm

noctiferia je napisal/-a:Naj še dodam da mi sveti lučka motorja to je tista spirala zraven lučke od abs-ja sem bil na servisu kjer pa niso našli nič temveč samo računali.Kako bi preveril kaj je točno narobe ali ima kdo tester kajti na servise se mi ne ljubi it kjer samo računajo nardijo pa ne nič.Sem s primorske.
A ja pa še to ko so nizke temperature mi obrate drži tam okrog 1000 obratov ko je pa vroče pa okrog 400 do 500 posledično se s tem tudi motor trese kar je čutiti v kabini.

ja to je pa zdaj čisto druga zgodba

noctiferia
Nov uporabnik

Napisal/-a noctiferia To okt 27, 2009 7:14 pm

Mislim da to ne spada sem vendar bi vseeno vprašal ali se da to preverit z univerzalnimi testerji cenovnega razreda okrog 200€.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To okt 27, 2009 7:18 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:preveri senzor odmične gredi, ker le ta je problematičen pri teh motorjih in posledica je slab ali pa dolgotrajen vžig motorja...........lahko je pa tudi senzor temperature, tudi tega nebi bilo slabo preveriti.........

no jest sm pri svojem meganu imel te težave in tudi po pričevanju pooblaščenega renault servisa je bilo teh primerov na motorju 1,6 16 v kar precej oziroma rekel je da nadpovprečno veliko...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Nepta
Nov uporabnik

Napisal/-a Nepta To okt 27, 2009 7:40 pm

senzor glavne gredi

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To okt 27, 2009 8:22 pm

xsara je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

no jest sm pri svojem meganu imel te težave in tudi po pričevanju pooblaščenega renault servisa je bilo teh primerov na motorju 1,6 16 v kar precej oziroma rekel je da nadpovprečno veliko...........

uf potem pa upam, da se kdaj pri men ne pojavi kaj takšnega, ker imam že drugi 1.6 16v motor pa nikol nobenih problemov v zvezi z motorjem

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To okt 27, 2009 8:22 pm

noctiferia je napisal/-a:Mislim da to ne spada sem vendar bi vseeno vprašal ali se da to preverit z univerzalnimi testerji cenovnega razreda okrog 200€.

ni šans

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To okt 27, 2009 8:23 pm

ja pa zagrevalne svečke ane? od kdaj ma pa bencinar boš pumpo? fant brat je treba od začetka, ne sam nakonc.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr okt 28, 2009 5:05 am

Mgajvr je napisal/-a:ja pa zagrevalne svečke ane? od kdaj ma pa bencinar boš pumpo? fant brat je treba od začetka, ne sam nakonc.

:?:

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr okt 28, 2009 7:22 am

Cev na podtlačni regulator zamenjaj, to ti diagnostika ne pokaže, če malo pušča.

Ashuf
Nov uporabnik

Napisal/-a Ashuf Če nov 19, 2009 6:17 pm

Zdravo!

Mene pa zanima, kako je z vžiganjem avtomobila - dizeljna in benzinara. Pač, damo kontakt na "2", počakamo par sekund in vžgemo - je to pomombno in zakaj da/ne?

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Če nov 19, 2009 7:27 pm

Nepta je napisal/-a:senzor glavne gredi

x2....definitivno preverit

@Ashuf.......ko na dizlašu das kontakt, sprozis rele za predgretje izgorevalnega prostora.....to delo opravijo žarilne svečke....sploh pozimi, ko je zunaj krepko pod -, to je toplo toplo priporocljivo za dizlaše :D .......ker lazje vzge, in se ne matra motor tolko....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov