Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Kornjace
Nov uporabnik

renault scenic 2006

Napisal/-a Kornjace Po nov 30, 2009 12:28 pm

živjo!

Zanimam se za nakup rabljenega renault scenica, diesel, letnik 06 ali 07, pa me zanimajo malo mnenja uporabnikov.

Zanima pa me tudi kakšen motor priporočate, 1.5 ali 1.9 dci? A se kateri od teh več kvari ali ima kakšne znane probleme?
Sicer sem že bral eno temo na forumu glede diesel motorjev, ampak me zanima dejansko prau scenicovi diesel motorji.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Po nov 30, 2009 12:39 pm

Mi imamo doma 1.5dci 75 v kangooju...od začetka, ko je bil avto nov, je bilo nekaj problemov, od takrat naprej pa nič.

Enkrat se je cev snela s turbine, kar dolgo časa pa niso ugotovili zakaj avto nima moči. Po grožnjah z mediji renault slovenija so le uspeli zrihtat.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po nov 30, 2009 7:23 pm

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... f7b0c6a33f

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... f73ce59c8b

kupi tistega ki ima čim manj km z potrjeno servisno knjigo, po možnosti od prvega lastnika in je čimbolj ohranjen, bi bil moj kratek nasvet.
drugače pa pri 1.9 je malenkosti dražji cestni sklad, je pa zato močnejši motor, sploh priročen za kaj težjega vozit, pogosto naložen avto in seveda boljši pospeški. za normalno vožnjo razlike med njima ni, vozil oba (koliko konjev je imel kater nevem, ker sem prevozil samo nekaj km) ampak za povprečnega uporabnika ne moreš z nobenim zgrešit. glede okvar pa upam, da ti bo kdo znal kaj konkretnega napisat.

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To dec 01, 2009 7:40 am

Za tako velik avto je 1,5 neprimeren in več žre.

Kornjace
Nov uporabnik

Napisal/-a Kornjace To dec 01, 2009 12:45 pm

hvala vsem za odgovore, pa za linke, so bili kar uporabni, hvala.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To dec 01, 2009 1:27 pm

Kot so že ostali povedali - o 1.5 ne razmišljaj, razen če se voziš večinoma sam in nimaš daljših relacij... Že 1.9 nima nekega viška moči, je pa dovolj za normalno vožnjo.
Z ženo imava letnik 05, 1.9 dci 120km, uporabljava ga pol leta, narejenih 20k km na
105 k podlage.
Pelje se OK, nekih okvar še ni bilo (menjal sem lager na enem od zadnjih kole, ker je pel vse bolj, ter končnike spredaj..), opravil pa veliki servis, ki me je na pooblaščencu
prišel 550 eur... Poraba v tem času pa 6.8l, večinoma relacije.
Bi pa samo nekaj pripomnil: če rabiš veliko placa in prilagodljivost notranjosti, ne razmišljaj o sceniku - je precej majhen... Ta dolga verzija je sicer malo boljša...
Aja pa na zadnja kolesa pazi, kako stojijo. Pri najinem nama je popolnoma pobralo
levo notranjo polovico profila na obeh zadnjih gumah -z optiko ne rešiš nič, treba je
obnova mosta - na servisu ocenjujejo strošek na ca 300 eur... Ah, renault :?
Lep dan!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov