Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe dec 04, 2009 3:21 pm

kolesar je napisal/-a:tuki se lepo vidi da je v vseh avtih iz enako kvalitetnih materialov, vidi se še pa da vsak špara za tistih 5€... (pa avti za primerljiv znesek)

Ne posploševat.
Govora je samo o renojih pa vag grupi :)

Recimo jst mam enga italjana k je not kot nov (sicer pa starejši od večine omenjenih).

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 04, 2009 3:40 pm

Matjazy je napisal/-a:Ne posploševat.

To je tud posploševanje. Zanimivo je ko pogledaš 2 enaka avta iste znake, kupljena v istem tednu, pol pa ju pa primerjaš čez 4 leta, pa vidiš da je pri enem oluščena armatura, zlizano usnje in scefrani sedeži, drugi je pa tak kot da bi ga včeraj pripeljal novega domov. ;)

Pol so pa materiali krivi, pa zanič izdelava :roll:

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe dec 04, 2009 6:45 pm

peroRS je napisal/-a:

To je tud posploševanje. Zanimivo je ko pogledaš 2 enaka avta iste znake, kupljena v istem tednu, pol pa ju pa primerjaš čez 4 leta, pa vidiš da je pri enem oluščena armatura, zlizano usnje in scefrani sedeži, drugi je pa tak kot da bi ga včeraj pripeljal novega domov. ;)

Zguljen sedež je nekaj, lupljenje armaturke, ki se je skoraj ne doatakne roka, pa nekaj drugega.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 04, 2009 6:56 pm

Matjazy je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Zguljen sedež je nekaj, lupljenje armaturke, ki se je skoraj ne doatakne roka, pa nekaj drugega.

Kaj pa če jeklenega "ljubljenčka" božaš po armaturi :?: Noja ščasoma se potem tudi to znuca :cry :rofl
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Pe dec 04, 2009 7:05 pm

Dovolj je da enkrat narediš en ris na armaturi in načneš tisto gumo povrhu.Potem se pa samo lušči in lušči naprej...
Na mojem so tudi sprednje kluke v slabem stanju..sploh voznikova..očitno prvi lastnik ni preveč pazil kako je zapiral/opiral vrata.Se morm spravt pa pobrusit lepo..potem pa prebarvat z mat črnim sprejem pa bo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe dec 04, 2009 7:19 pm

Matjazy je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:tuki se lepo vidi da je v vseh avtih iz enako kvalitetnih materialov, vidi se še pa da vsak špara za tistih 5€... (pa avti za primerljiv znesek)

Ne posploševat.

Recimo jst mam enga italjana k je not kot nov (sicer pa starejši od večine omenjenih).

ja ja tvoj je pa posebna serija 10x bolšo plastiko ma ko druge znamke sam v isti fabriki jo delajo

:lol:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 04, 2009 7:26 pm

kolesar je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:

Ne posploševat.

ja ja tvoj je pa posebna serija 10x bolšo plastiko ma ko druge znamke sam v isti fabriki jo delajo

Na 22 let stari Delti se mi nobena plastika ne lupi, pa čeprav je makaronar :lol: ;)

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Pe dec 04, 2009 7:29 pm

need 4 speed je napisal/-a:Dovolj je da enkrat narediš en ris na armaturi in načneš tisto gumo povrhu.Potem se pa samo lušči in lušči naprej...
Na mojem so tudi sprednje kluke v slabem stanju..sploh voznikova..očitno prvi lastnik ni preveč pazil kako je zapiral/opiral vrata.Se morm spravt pa pobrusit lepo..potem pa prebarvat z mat črnim sprejem pa bo.

Kaj se pa lahko pazi pri odpiranju in zapiranu vrat?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 04, 2009 7:40 pm

Matjazy je napisal/-a:Zguljen sedež je nekaj, lupljenje armaturke, ki se je skoraj ne doatakne roka, pa nekaj drugega.

Še enkrat ponavljam, enaka avta, isti letnik, pa eden kot nov drugi uničen do amena! Kako je potem material lahko kriv?

Problem je ko ljudje (z najboljšim namenom, da bo lepo) špricajo in čistijo avto z vsemi mogočimi čistili, pol pa plastike ratajo bele, krom se začne luščit, usnjen volan rata bleščeč, a trd kot beton ipd.

Kvaliteta materialov se razlikuje, a kot sem se že neštetokrat prepričal (ker sem v tem poslu in vidim/peljem veliko avtomobilov različnih znamk) so za take napake NAJVEČKRAT odgovorni lastniki in lastnice.

lp

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Pe dec 04, 2009 7:58 pm

Za to je še pa vedno najboljš vedro vode pa jelenova koža in se bo glih tako svetlo pa še mastno ne bo nič od raznih sprejev za amaturko.

Če je že pa kaj mastnega na amaturki oz. kjerkoli na plastiki, pa se drgne z malo bolj toplo vodo in ni hudiča, da nebi šlo dol.
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 04, 2009 8:09 pm

peroRS je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Zguljen sedež je nekaj, lupljenje armaturke, ki se je skoraj ne doatakne roka, pa nekaj drugega.

Še enkrat ponavljam, enaka avta, isti letnik, pa eden kot nov drugi uničen do amena! Kako je potem material lahko kriv?

Problem je ko ljudje (z najboljšim namenom, da bo lepo) špricajo in čistijo avto z vsemi mogočimi čistili, pol pa plastike ratajo bele, krom se začne luščit, usnjen volan rata bleščeč, a trd kot beton ipd.

Kvaliteta materialov se razlikuje, a kot sem se že neštetokrat prepričal (ker sem v tem poslu in vidim/peljem veliko avtomobilov različnih znamk) so za take napake NAJVEČKRAT odgovorni lastniki in lastnice.

lp

:cry :rofl :cry Si že predstavljam nekega "kravatarja" ki "leze" v novo A8-ko z "leder zici" kot 100 let stari ded, da slučajno ne poškoduje sedeža. :cry
Aja pa potem še iz predala vzame bele rokavičke, da slučajno ne vpraska armature, volana, prestavne ročice in kljuke za odpiranje vrat :bonk :cry :rofl
Ja bog pomagej, samo sem se pa nasmejal. ;)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe dec 04, 2009 8:17 pm

kolesar je napisal/-a:ja ja tvoj je pa posebna serija 10x bolšo plastiko ma ko druge znamke sam v isti fabriki jo delajo

Ma ja, je potem to težava pri teh avtomobilih, ker je težko ugotovit na podlagi obrabljenosti materialov, koliko kilometrov ima za sabo.
Tašča ima polne roke prstanov, pa na njeni mečki ni niti najmanjših sledi o tem.
Moj audi in bmw po več kot 20 letih nista bila nikjer nič olupljena notr.
Mamo pa službenega renojčka, ki je tik pod prvo šipo lepo olupljen - na mestu, kjer gotovo ni nihče naredil nobenega risa nikoli :) O kljukah niti ne bom izgubljal besed, ampak te so dejasnko lahko spraskane zaradi prstavov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 04, 2009 8:19 pm

lancia hf je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

lp

:cry :rofl :cry Si že predstavljam nekega "kravatarja" ki "leze" v novo A8-ko z "leder zici" kot 100 let stari ded, da slučajno ne poškoduje sedeža. :cry
Aja pa potem še iz predala vzame bele rokavičke, da slučajno ne vpraska armature, volana, prestavne ročice in kljuke za odpiranje vrat :bonk :cry :rofl
Ja bog pomagej, samo sem se pa nasmejal. ;)

In zakaj citiraš moj post? Nisem napisal nič, da bi tebe ali kogarkoli drugega vrglo v smeh. :roll:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe dec 04, 2009 8:47 pm

Kolikokrat sem omenil, da so te navidezno lepi in udobni na otip prijetni materiali le pesek v oči, ubistvu pa je nekaj najcenejšega, prav tako kot v katerem korejcu. Učeraj sem lih tako gledal razbitega bmw serije 3, ta novi model. Tisti 'krom' spredaj je navadna plastik fantastik. Prav tako sem videl to že pri passatu, kako se je začel luščit 'krom'. To je enostavno pesek v oči folku, da misli da je lepo, ubistvu pa si zaradi te 'lepote' lahko privoščijo nabijanje cen. Tistim, ki se pa to zgodi, pa preprosto rečejo, v tonu kot da tega ne priznajo. Pač vsak avto ima določene napake.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 04, 2009 8:55 pm

Pero: citiram ga zaradi tega ker si sam na "debelo" povdaril "problem" jaz pa v :cry Zdaj pa če si sposoben, mi razloži kako se naj v avtomobil vsedem, kako naj primem za volan... ITD da se mi nemci in francozi nebojo "lupil" kot pistacija :lol: ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 04, 2009 9:13 pm

lancia hf je napisal/-a:Pero: citiram ga zaradi tega ker si sam na "debelo" povdaril "problem" jaz pa v :cry Zdaj pa če si sposoben, mi razloži kako se naj v avtomobil vsedem, kako naj primem za volan... ITD da se mi nemci in francozi nebojo "lupil" kot pistacija :lol: ;)

A si sploh prebral kaj sem napisal? A sem kje omenil kakšno luščenje zaradi poškodb? NISEM!

Jaz sem napisal, da sem imel veliko primerov luščenja usnja, plastik, FAKE kroma (da bo Gosic zadovoljen) zaradi uporabe agresivnih čistil, ki razjedajo omenjene materiale.

To kako se moraš vsest v avto te pa jaz ne bom učil, sedi kakor hočeš.
Doma imam nemca, francoza in italijana, pa se v njih prevaža razne materiale (od cementa, lesa, železa, avtomobilskih delov, orodja, barv, ITD., ) pa prijemlje usnje z umazanimi rokami, pa se sedi v umazanem delovnem kombinezonu, pa "čudežno" nikjer ne opazim nobeno luščenje ničesar. Toliko o "belih rokavičkah" in šparanju.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe dec 04, 2009 9:25 pm

strinjam se da vplivajo razna čistila in podobne zadeve na luščenje plastik ampak to je samo pika na i temu pojavu. to je tako kot bi nekdo rekel ne hodit v Mdonalds jest pa ne boš dobil raka. To je loterija.
Imel sem Cliota 1 star 15 let in ko "frišn" voznik sem bil mahjen na čiščenje vsaj enkrat tedensko in seveda z maxi brilli in podobno. niti ena plastika se ni nikjer luščila, avto je imel nekje 250k km. sem bil 4 lastnik.
imam novejšega megana z enkrat manj km, čistim ga samo z vodo pa so plastike takšne kot bi jih pitbul hotel pojest. sem 2 lastnik, ampak ko sem ga kupil je bil še tipi topi.

Dejstvo je da je kvaliteta določenih delov vedno slabša, špara se povsod, delovna sila pa se seli vsi vemo v kateri del sveta. ;)
Freude am Fahren
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov