Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

pihanje iz avspuha

Napisal/-a marko21 Ne dec 06, 2009 6:25 pm

Lp!

Pred kratkim ko sem menjal gume in ker sem jih moral dati na feldne sem ga peljal k avtovulkanizerjo, da mi jih zmontera in kasneje da tudi na avto. Po nekem času sem prišel nazaj in mi reče, da naj bi mi iz avzpuha oz. nekje kjer je priterjen pihalo... Da bi avto bil kaj glasnejši ne opazim, res pa je da ga nimam več kot 3 mesce(že od začetka je kar glasen na prit ostalim).
Ali obstajao to kakšno tesnilo za izpušno cev(da bi mogoče bilo tesnilo krivo)?
Zanima me še ali lahko avto zarad tega ''pihanja'' potegne oz. gre kaj manj?

imam megana letnik 99, 1.9dti motor.

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne dec 06, 2009 6:29 pm

dizli so ze v osnovi tisji in tut ce je izpuh zanic se ne slisi tok kot pri bencinarju.
tkole k sprasujes je men sicer mal smesno,ker bos tezko dobil odgovor ki ga zelis.
blo bi dobr da poves kje tocno spucsa izpuh(ce bi mel sliko bi blo se bol) ker ce je kaka pregibna cev to mores zamenjat,ce je kje na kaki objemki se da postimat z novo objemko pa pasto,sam ce je prerjaven tm potem bo treba flex u roke pa rezat pa svasat
Ni vse res kar napišem

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 06, 2009 6:31 pm

ja luba duša pelji ga na nek auspuh servis pa naj pogledajo kaj sploh je in kaj je za naredit.Kako naj mi vemo kaj in kako če ne vemo kje in koliko??

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Ne dec 06, 2009 6:38 pm

čare je napisal/-a:ja luba duša pelji ga na nek auspuh servis pa naj pogledajo kaj sploh je in kaj je za naredit.Kako naj mi vemo kaj in kako če ne vemo kje in koliko??

če nisi dobro prebral, sem vprašal dve stvari na kateri se lahko odgovori, tudi če ne veš o čem se gre tema:

Ali obstajao kakšno tesnilo za izpušno cev?
Zanima me še ali lahko avto zarad ''pihanja/slabega tesnila'' izpuha potegne oz. gre kaj manj?

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne dec 06, 2009 6:40 pm

obstaja tesnilo za izpuhe.
da avto lahko slabse potegne pa lahko ma vecjo porabo ce je izpuh v okvari.sam pr tvojmu dizlu to nebo,ker nima lambde....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Ne dec 06, 2009 6:42 pm

abbe je napisal/-a:obstaja tesnilo za izpuhe.
da avto lahko slabse potegne pa lahko ma vecjo porabo ce je izpuh v okvari.sam pr tvojmu dizlu to nebo,ker nima lambde....

evo to me je zanimalo. Hvala ti!

lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne dec 06, 2009 11:15 pm

Marko malo nerodno si postavil svoje vprašanje.

Predvidevam da je avtomobil malce glasnejši, ker je izpuh v slabem stanju. Možnosti sta dve. Ali sta cevi kje slabo staknjeni, to se ponavadi reši povsem preprosto z malce dela. Druga možnost je da je izpušni lonec prerjavel. V tem primeru lahko daš zadevo zavariti (če ni rja storila preveč škode) ali pa lonec zamenjaš. Obstaja tudi tesnilna masa za izpušne lonce (z njo zamašiš manjše luknje rje in podobno), vendar je to precej kratkoročna rešitev.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov